„Az Újváros megint megnehezítette a dolgunk”

2016. május 11. 22:27

A második női döntő is remek volt, a játékosok az egyik oldalon természetesen csalódottak, a másik oldalon pedig elégedettek. Reakciók Dunaújvárosból.

Fotó: Madar Dávid

Amint arról beszámoltunk, 2-0-ra vezet az UVSE a női bajnokság idei döntőjében, miután egy nagyon kiélezett mérkőzésen 8-6-ra győzni tudott a Fabó Éva Sportuszodában is.
A nyilatkozatokban érződik, hogy a meccs forgatókönyve alakulhatott volna másképpen is, de az is nyilvánvaló, hogy van oka annak, hogy nem alakult másképp.

Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője:

„Most jobban sikerült az egy-egyeket megfognunk, azt gondolom, sokkal jobban felvettük a pozíciókat is. Az elején elengedtünk az UVSE-t, utána kapaszkodni kellett, és azt látni kell, hogy egy ilyen csapat ellen ez nagyon nagy energiákat emészt fel, és nem is tudtuk a megbeszélteket játszani. A végjátékban ettől függetlenül szorosan alakult a meccs, szorossá tudtuk tenni, de sajnos megint az UVSE lőtte az utolsó gólt. Nincs miért feladnunk, úgy fogunk a szombati meccsre készülni, mint a mostanira, de akkor is úgy készültünk volna a maira, ha megnyerjük az első döntőt. Nekünk egy győzelem is hatalmas eredmény lenne, az UVSE elleni párharc egy nagyon nagy kihívás. Nem érzem tehát, hogy bármilyen motivációs problémánk lenne a hétvége előtt, sőt. Szeretnénk nyerni szombaton.”

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője:

„Az első mérkőzésen a támadójátékunkkal, ezen a mostani meccsen a védekezésünkkel nyertünk. Ahogyan vasárnap, úgy most is nagyon jól játszott a Dunaújváros, de végig vezettünk, és támadásban Tóth Ildikó, Keszthelyi Rita és Csabai Dóra meghatározó volt. Kicsit sem lesz könnyebb dolgunk szombaton, ugyanúgy kell készülnünk az újvárosiak ellen, ahogyan eddig. Nem sokáig örülünk ennek a győzelemnek, úgy elalvásig maximum, miután leszálltunk a buszról, készülünk tovább a folytatásra. Persze, örülök, hogy 2-0, a lányok nagyot küzdöttek, és a szurkolóknak is köszönjük a buzdítást.”

Garda Krisztina, a Dunaújváros játékosa:

„Az egy dolog, hogy lőttem két gólt, de befújtak ellenem két 5 méterest, és hát nem mi nyertük meg a meccset. A védekezésben lehettünk volna jobbak, annak ellenére, hogy ma sokkal jobban megoldottuk az egyéni párharcokat, jobban felvettük a versenyt. 2-0-ra vezet az UVSE, de egyáltalán nem fogjuk feladni szombaton, nincs miért feladni. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy mellettünk voltak ma is.”

Szilágyi Dorottya, a Dunaújváros játékosa:

„Így a végére eléggé elfáradtam fejben. Kemény meccs volt, végig verekedtünk, nem jöttünk ki jól belőle. Talán egy kicsit rutinosabban kezelte az UVSE a meccset, nekik ebben már jobb gyakorlatuk van, nekünk még valami hiányzik. És hát Gréta cserés kiállítása miatt nem tudtunk úgy játszani, ahogy szerettünk volna.

Somhegyi Noémi, a Dunaújváros játékosa:

„Nem bírtunk mit kezdeni a totál zónával, amivel az UVSE ránk jött. Hátulról próbálkoztunk, de nem mindig jött be, sőt, legtöbbször nem, de azért sikerült így is betalálni onnan. Mi megpróbáltunk szorost játszani, szerintem elég jól meg is oldotta Grida és Fruzsi, de sajnos Tóth Ildinek ha beadják a labdát, akkor egyértelmű a fault, a kiállítás. Az egy-egyeket jól megoldottuk, Rita is néggyel kevesebb gólt lőtt, mint az első meccsen. Nyolc kapott góllal lehet meccset nyerni, de hat lőttel nem. Most sorozatban három meccset kell nyerni, nyilván meg fogjuk próbálni.”

Gangl Edina, az UVSE játékosa:

„Nagyon akartuk ezt a meccset! Az első negyedben alapoztuk meg a győzelmet. Kevesebb volt a hullámzás mindkét csapat játékában ezen a mérkőzésen, nagyon szoros volt emiatt, a dunaújvárosiak nagyon megnehezítették a dolgunkat. Végig ébernek kellett maradnom, nem lazíthattam igazából. Nem játszottunk hibátlanul, de most ez is elég volt. Nagyon örülök, hogy nem engedtük ki a kezünkből a vezetést egyszer sem, és már 2-0-ra vezetünk a döntőben.”

Csabai Dóra, az UVSE játékosa:

„Türelmesen és higgadtan játszottunk, ez volt a kulcsa a győzelemnek. Nagyon kemény meccs volt, erre is számítottunk. Berci nagyon jól felkészítette a csapatot, nem volt meglepő húzása a dunaújvárosiaknak, mindenre számítottunk. Majd kiderül a meccs után szombaton, hogy vége lesz-e a párharcnak. Mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy így legyen.”

Takács Vivien, az UVSE játékosa:

„Kőkemény meccs volt, számítottunk rá, hogy sok verekedés lesz. Próbáltunk türelmesen játszani, nem belemenni kétes szituációkba és párharcokba. Mindenki megtette a maga dolgát, és remélem, hogy szombaton is hasonlóan alakul majd a forgatókönyv. De az is biztos, hogy egy nagyon elszánt Dunaújváros lesz majd akkor is az ellenfelünk.”

-ds-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok