Nagy Viktor: Nincs félnivalónk Rióban

2016. május 06. 18:30

A férfi vízilabda-válogatott kapusa szerint mérgesen játszik jobban a csapat, de az olimpiai sikerhez további előrelépés szükséges. Ezt a Metropolnak mondta Nagy Viktor.

Hosszabb interjút adott Nagy Viktor a Metropolnak, ebből a beszélgetésből idézünk. A válogatott első számú kapusát alapvetően a riói olimpiával kapcsolatban kérdezték, természetesen először a trieszti kvalifikációról.
 
"Nyugtattuk egymást, de lehetett érezni a feszültséget. Mindenkiben tudatosult, hogy tényleg ez az utolsó esélyünk. Szerencsére mindenki megtalálta, hogyan vonja el a figyelmét. A legtöbben rákattantak egy telefonos játékra, és a végén egymással versenyeztünk" - mondta Nagy Viktor a tornáról, mint utolsó esélyről.

A németek elleni negyeddöntőről így vallott: "Életem egyik legnehezebb meccse volt. Amiatt is, mert éjszaka egyszerűen csak egy órát tudtam aludni. Addig nem volt bennem semmilyen feszültség, de ahogy nem tudtam elaludni, egyre feszültebbé váltam. Az a lényeg, hogy még ha sokat is hibáztunk, a végén a németek lövése kapufa lett – ez nem lehetett véletlen, tettünk érte, hogy így legyen."

Szerinte az egy hónapos munkának nyáron derül ki a haszna, de az biztos, hogy minden együtt töltött meccs és edzés a válogatottat szolgálta, és hozzájárul ahhoz, hogy sikeresek legyen a csapat.

"A gyengébb riválisok ellen voltak kellemetlen pillanataink, ettől mérgesebbé váltunk, és tudtunk hozni egy jó negyedet. Aztán a következő negyed megint gyengébbre sikerült, és mérgesebben megint jobban játszottunk. A trieszti tornán végig magabiztosan, de hullámozva játszottunk – a nyárra ezt kell megszüntetni. Jó úton vagyunk, sokat javult a csapat támadásban és védekezésben is, de ahhoz, hogy az álmainkat valóra váltsuk, még jobb teljesítményre lesz szükség. Az olimpiai győzelemhez az kell, hogy extrán felül teljesítsünk" - tette hozzá.

A magyar csapat Rióban Szerbia ellen kezd. Mit vár ettől a meccstől Nagy Viktor? "Igen, ez lesz a torna első meccse, megadja az egész olimpia sava-borsát. Remélem, hogy az első és az utolsó meccset is mi játsszuk majd. Jó csoportban vagyunk, de erős és szoros a mezőny, a 12 jó csapatból 10 esélyes az elődöntőbe kerülésre is. Az első hat helyezett majdnem mindig ugyanaz, de már a kisebbek is jönnek fel. Japán és Brazília is gondot fog okozni a nagyoknak, lesz meglepetés a csoportban is. Megpróbálunk csoportelsőként zárni, hogy kedvező helyzetben legyünk. A négybe jutásért élet-halál meccs vár ránk, ám senki sem verhetetlen. Az elmúlt években jókat játszottunk a lehetséges riválisokkal, félnivalónk nincs – miért is lenne?" 

Ami saját szerepét illeti: "Van bennem önbecsülés, maximalista vagyok, és a bizonyítási vágy is mindig él. Ezzel együtt könnyebb úgy készülni, hogy tudom, ott leszek a csapatban, hiszen nem kell mindig 100 százalékon bizonyítani, és fel tudom építeni magam úgy, hogy a legjobb állapotban utazzak ki."

További részletek az interjúban.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok