„Jó érzés, hogy a női válogatott avatja fel az uszodát!”

2016. május 03. 10:33

Bíró Attila csapata ma 18 órától a franciák ellen játszik Világliga-mérkőzést a Tüskeuszodában – miként dr. Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének tagja fogalmazott, a korszerű létesítményt első hivatalos mérkőzésének különös rangot ad az Eb-győztes csapat részvétele.

dr. Hoffmann Tamás Triesztben a férfiválogatott videóelemzőjével, Katona Norberttel is elbeszélgetett - Fotó: Dobos Sándor

Válogatott vízilabda-meccs Budapesten, és nem a Hajós Alfréd Sportuszodában. Ritka az ilyen. Márpedig ma 18 órától Magyarország–Franciaország női Világliga-találkozót rendeznek, méghozzá a Tüskeuszodában.

Afféle avató meccs lesz ez, hiszen a Tüske Sportkomplexum március 6-án átadott új uszodájának ez lesz az első hivatalos pólómeccse – kifejezetten üdvözítő, hogy e nemes alkalommal Európa-bajnok női csapatunk ugrik medencébe.

Ennek apropóján bírtuk szóra XI. kerület polgármesterét, dr. Hoffmann Tamást, aki a vízilabda szerelmeseként, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagjaként izgatottan várja az estét. Felvetéseinkre készséggel így reagált:

Az uszodáról:

„Mondanom sem kell, mennyire büszkék vagyunk erre a létesítményére. Egy tizenhat évig félkész, befejezetlen komplexum volt ez, örülök, hogy kormányzati segítséggel eljutottunk odáig, hogy válogatott vízilabda-mérkőzéssel avathassuk fel. A vizes sportokat mindig sikeresek voltak, hozták az érmeket a világversenyeken, reményeink szerint ez az uszoda is a magyar sport fellegvára lesz. Arról nem beszélve, hogy a korszerű létesítménynek hála a kerületben jelentősen megnőtt a vízfelület, a tantervben előírtaknál is több gyermeknek, korosztálynak nyújtunk lehetőséget az úszás megtanulására.”

Fotó: Dobos Sándor

A kerületi vízilabdáról:

„Jelentős erőfeszítéseket tettünk annak érdekében, hogy kerületünkben jelenjen meg a vízilabda. A Kondorosi úti uszodában az önkormányzat segítésével szűntek meg az áldatlan állapotok, majd később a társasági nyereségadó felajánlásai révén új lehetőségek nyíltak, többek között épülhetett egy új 33 méteres medence. A Híd Zrt.-vel szerencsésnek mondható összetalálkozásnak is hála az OSC férficsapata megerősödve talált otthonra a Nyéki Imre uszodában, mintegy azonnal megmozgatva a sportbarát kerület lakosait. Jöttek az eredmények, szurkolótábor alakult, és eközben szép lassan mind több és több gyermek érkezett hozzánk vízilabdázni. Ez utóbbi rendkívül fontos, hiszen sok energiát fektetünk az utánpótlásba. Az évek alatt polgárjogot nyert a sportág a kerületben, igen, nyugodtan nevezhetjük sikertörténetnek ezt a projektet.”

A női pólóról:

„Nem csak, mint a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja, hanem mint szurkoló vagyok rendkívül büszke a női válogatottra, amely januárban, Belgrádban aranyérmet szerzett. Különösen jó érzéssel tölt el, hogy a Tüskeuszodában Bíró Attila csapata lép fel először. Ismerve a kapitány tudatos munkáját, a lányok tehetségét, joggal bízhatunk abban, hogy a riói olimpián is jól szerepel majd a társaság. A kerületben külön hangsúlyt fektetünk amúgy a leány vízilabdára, igyekezünk letenni azokat az alapokat, amelyre támaszkodva idővel minél sikeresebbek lehetünk.”

A férfiválogatottról:

„Kint voltam a trieszti olimpiai selejtezőn, ahol az ominózus németek elleni mérkőzésen az elején sima ügynek tűnt minden, de aztán a végén alaposan izgultam. A lényeg persze az, hogy a csapat teljesítette az elvárt feladatot, és Rióban megcélozhatja a győzelmet. Lokálpatriótaként külön figyeltem, hogy az OSC játékosai miként teljesítenek – nos, azt hiszem, nem okoztak csalódást. Hogy mi lesz az olimpián? Tippelni nem mernék, de nagyon bízom a csapatban. Természetesen szeretném, ha mind több OSC-játékos kapna szerepet a riói együttesben, ám maximálisan megbízom Benedek Tibor értékítéletében, biztos, hogy a legjobbakat teszi majd a csapatba. Aki pedig kimarad, megcélozhatja a jövő évi hazai világbajnoki szereplést.”

Csak úgy szubjektíven:

Az uszodaavatón - Fotó: Dobos Sándor

„Tényleg rajongok a vízilabdáért, magam is űztem, és kislányom 13 éves koráig szintén pólózott, ám iskolai elfoglaltságai miatt sajnos abba kellett hagynia. Kisfiam révén a bébi bajnokságban is érintve voltam, szóval aktívan jelen van a sportág a családban. Hogy vannak-e kedvenc játékosaim? Az OSC-s pólósok voltaképpen mind azok, hiszen egy nagyszerű közösségről beszélhetünk. Ha mégis ki kell emelni közülük néhány nevet, Decker Ádámmal kezdeném, akinek a plakátja ott lóg fiam szobájának a falán. Bisztrót és Salamon Ferit nevezném még meg, mint kedvenceket, de tényleg mindannyian rendes srácok. A csapat idén nem került döntőbe, amiben alaposan közrejátszott a tény, miszerint Joseph Kayes hiányában centerproblémákkal küszködtünk. De sebaj, jó és népszerű csapatunk van, amelynek továbbra is igyekszünk minden segítséget megadni.”

a.z.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok