Nincs számolgatás, csak játék

2016. május 02. 19:13

Női válogatottunk kedden 18 órától Franciaország ellen játssza a Világligában a szezon utolsó csoportmérkőzését. Bíró Attila szövetségi kapitány elmondása szerint nem foglalkozik a csapat a riválisainak eredményével, „csak” nyerni akar – hogy aztán ez mire lesz elegendő, majd kiderül.

Fotó: Dobos Sándor

A „csapatkeresés” első fázisában történtek miatt nagyon úgy tűnt, a Világliga „csak” egyfajta felkészülési sorozatterhelésnek számít, ám aztán a hollandi győzelemmel, ha fogalmazhatunk úgy, nehéz helyzetbe hozta kapitányát válogatottunk. Könnyen meglehet ugyanis, hogy a nyári tervet át kell írni, és bele kell iktatni egy sanghaji hatos finálét…

„Soha rosszabb rossz helyzetbe hozást” – mosolygott persze egy sort Bíró Attila, aki a csoportmérkőzések utolsó fordulóját kedden a Franciaország elleni hazai mérkőzéssel zárja kiválasztottjaival. A kalkulált győzelem azt jelenheti, hogy 11 pontos lesz a csapat, az olasz-holland parti eredményétől függően esélye marad a második hely megkaparintására. S miután a két európai selejtezőcsoport jobb másodikja is kvalifikációt szerez a szuperdöntőre, az orosz-spanyol összecsapás is előtérbe kerül.

„Valóban minden megtörténhet, mindazonáltal mi nem számolgatunk. Eddig sem tettük, ezután sem tesszük, a lényeg, hogy nyernünk kell. Mint az előző mérkőzéseken, ezúttal is változtatunk, a hat találkozón minden kerettag megkapta, megkapja az esélyt a bizonyításra. A hollandiai győzelem remek példa arra, hogy felforgatott felállásban is erősek tudunk lenni, egyúttal remek visszaigazolása annak, hogy a játékosok bizonyítani akarnak. Tulajdonképpen ez a legfontosabb, hiszen folyamatosan keresem, kutatom azt a csapatot, amely majd egyrészt a riói tizennyolcas keretet adja, másrészt, amelyből kikerül majd az utazó tizenhárom” – nyilatkozta Bíró Attila, aki számított volna a franciák ellen Garda Krisztinára is, ám a dunaújvárosiak Európa-bajnok védője a BVSC elleni győztes elődöntőben megsérült, így csak a lelátón szurkolhat társainak.

És ha már szurkolás: a nemrég átadott Tüske-uszodában telt ház várható, avagy mint mindig, ezúttal is garantált a jó hangulat válogatottunk mérkőzésén. És jó eséllyel a győzelem is, ugyanis a szezonban a felek mindhárom összecsapásán fölényesen nyertek a mieink: az Euróba-bajnokságon 18–6-ra, a Világligában 18–9-re, míg az athéni Thetis-kupán 16–3-ra.

A franciák elleni csapat:

Kapusok: Bolonyai
Flóra (Szentes), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Kisteleki Hanna (mindhárman UVSE), Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (mind Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mindketten BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

Női Világliga, európai selejtező, a 6. forduló (május 3., kedd) programja

A csoport


Magyarország–Franciaország, Budapest, Tüske-uszoda, 18.00 (tv: M4)
Olaszország–Hollandia, Bari, 20.30

Az állás
1. Hollandia 12 pont (52–41)
2. Olaszország 10 pont (58–45)
3. Magyarország 8 pont (58–51)
4. Franciaország 0 pont (34–65)

B csoport

Oroszország–Spanyolország, Ruza, 19.00
Németország–Görögország, Heidelberg, 19.30

Az állás
1. Spanyolország 14 pont (80–38)
2. Oroszország 9 pont (71–55)
3. Görögország 7 pont (61–45)
4. Németország 0 pont (29–103)

a.z.






E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok