BL: a Szolnok megint legyőzte az OSC-t

2016. április 30. 21:11

A Bajnokok Ligája utolsó előtti csoportfordulójában a Szolnok simán nyert Budapesten, és tartja második helyét.

Fotó: Dobos Sándor/archív

A két csapat remekül ismeri egymást, ugyanakkor az OSC még egyszer sem tudta legyőzni a Szolnokot, volt amikor döntetlenre azért futotta. Most is a vendégek voltak esélyesek, ráadásul a férfiválogatottban a héten jócskán volt újbudai játékos – más kérdés, hogy azért olyan nagyon sokat nem vehetett ki belőlük a románok elleni Világliga-meccs.

Erőltetett menet ez a tavasz az éljátékosok számára, de hát nagyok a célok is. Az OSC már korábban búcsút intett a Final Sixes álmoknak, a Szolnok viszont a második hely stabilizálásában érdekelt.

Ennek szellemében másfél perc alatt 2-0-s előnyt dolgozott ki a vendégcsapat, pontosabban Varga Dénes. Előbb 5 méteresből, majd akcióból szerzett gólt, hogy aztán Jansik Dávid emberelőnyben is betaláljon (0-3). Nem ment az OSC-nek a támadásvezetés, Kovács Gábor, majd Német Toni lőtt Nagy Viktorba (ő kezdett a kapuban), majd Bátori Bence találta el a kapufát.

Juhász Zsolt törte meg a csendet, majd Bisztritsányi Dávid lépett elő főszereplővé, kétszer is remekül védett emberhátrányban – 3-1-es szolnoki előnnyel zárult a negyed.

Egészen laza Alekszics-átlövéssel növelte előnyét a Szolnok, majd Zsivko Gocics tanítani valóan hagyta ott Német Tonit, és miután végigúszta a pályát, meglőtte az ötödik szolnoki gólt. Gór-Nagy Miklós unta meg, hogy csapata nehéz helyzetben van, de Varga Dénes emberelőnyből a nagyszünetre is megnyugtató részeredményt szeretett volna (3-6). Még Hegedüs Gábor lőtt egyet messziről, 6-3 volt a nagyszünetben az állás.

Stefan Mitrovics találata után megszületett az első emberelőnyös gól OSC-részről, az ötödik fórnál törte meg a jeget Bundschuch Erik (4-7). Aztán jöttek Varga Dániel percei, előbb akcióból, majd emberfórból lőtt gólt, ismét megjegyezhettük, amit már a meccs elején: nem volt kérdés, melyik csapat nyeri a mérkőzést (4-9). A születésnapját szombaton ünneplő Kovács Gábor szépített, de még volt egy negyed a meccsből.

Az OSC védekezése az eredménytől függetlenül egyébként feljavult a meccs derekára, Bisztritsányi is a helyén volt sokszor, a hazaiak vesztére Nagy Viktor is.

A vége sima szolnoki siker, ami azt jelenti, hogy az első három sorrendje az utolsó körben dől el, május 18-án. A Recco a Galatasaray ellen játszik, a Szolnok a Partizannal, az OSC a Juggal.

Ami pedig a Final Sixet, azaz a margitszigeti hatos döntőt (június 2–4.) illeti: aki szeretne ott lenni, most 9990 forintért megválthatja háromnapos bérletét a jegyed.hu oldalon! A nagy érdeklődésre való tekintettel, illetve a LEN csapatokra vonatkozó szabályai miatt nem árt sietni, aki nem akar lemaradni a nem mindennapi eseményről!
 
Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője: „Azért alakult így a mérkőzés, mert a Szolnok egy erősebb csapat, mint a miénk. Tavaly, amikor volt centerünk, akkor is erősebb volt, és most, amikor nincs, talán még könnyebb dolga van ellenünk, könnyebb préda vagyunk a számára. A Bajnokok Ligájában a Szolnok, az Eger, a Recco és a Jug egy más kategóriát képvisel. Nehéz ezt kimondani, hiszen hiányzik egy játékosunk, akivel alakulhatott volna eredményesebben is a szezon. Ez az év viszont így alakult. Ne felejtse el senki, hogy egy-egy kisiklásunk mellett idehaza az OSC is egy más kategória, mint a Szolnok és az Eger mögötti csapatok. Ebben az évben három részre szakadt a hazai élmezőny: a Szolnok és az Eger jelent egy kategóriát, az OSC külön egy másikat, a mögöttünk végzett csapatok pedig szintén egy másik szintet. A célunk, hogy ezt a jövő héten nemcsak szóban, hanem tettekben is bebizonyítsuk a Ferencváros elleni bronzmérkőzésen.”
 
Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: „Az eredmény sima volt, a győzelem is örömteli, jól játszottunk. Ugyanakkor meg kell említenem, hogy az OSC nagyon nagy fizikai munkát tett bele ebbe a meccsbe, fizikailag nagyon fárasztó volt a játék. De profi volt a csapat, és ez érződött mind támadásban, mind védekezésben. Azzal nem vagyok elégedett, hogy a második negyedben lőttünk négy kapufát, ez a lövéseink hatékonyságának hiányosságát jelenti. Nem volt mindig robbanékony a csapat, ennek az okát majd meg kell keresni az elkövetkezendő napokban. A Final Sixet most egy kicsit kitöröljük az emlékezetünkből, csak az Eger elleni bajnoki döntőre koncentrálunk.”
 
Gór-Nagy Miklós, az OSC játékosa a meccs után: „Nehéz… Sok sikert kívánok a Szolnoknak, illetve az Egernek is a Final Sixben.”

Varga Dániel, a Szolnok játékosa a meccs után: „Hoztuk a kötelezőt, de ez nem mindig egyszerű. A magunk motivációját kellett megtalálni. Nem az OSC ellen játszottunk, hanem magunkért. Hiszen igazából nekünk volt veszítenivalónk ezen a mérkőzésen. Profin megoldottuk a feladatot, nem volt kérdés a mérkőzés bármely szakaszában, hogy melyik csapat győz majd. Ki kell emelnem azt a megszámlálhatatlanul sok blokkot, amit bemutattunk. Ez volt a siker egyik receptje.”
 
Zsivko Gocics, a Szolnok játékosa: „A vízben azért nem volt ilyen sima a meccs, meg kellett küzdenünk. Kemény csata folyt, a legfontosabb dolgot, a három pontot megszereztük, ez volt a célunk. Mivel az Eger döntetlent játszott, az is meglehet, hogy velük játszunk az elődöntőbe kerülésért a Final Sixben, majd meglátjuk. Mindegy, ki jön majd elénk, természetesen a célunk a továbbjutás lesz.”


Eredmény – Bajnokok Ligája, B csoport, 9. forduló:

A-Híd-OSC-Újbuda-Szolnoki Dózsa-Közgép 6-12 (1-3, 2-3, 2-3, 1-3)
Nyéki Imre Uszoda, 300 néző, vezette
: Moliner, Margeta

OSC: Bisztritsányi – Bátori, Gór-Nagy 1, Brguljan, Salamon, Kovács 1, Német. Csere: Decker Á., Juhász 1, Hegedüs 2, Graham, Bundschuch 1. Vezetőedző: Vincze Balázs

Szolnok: Nagy V. – Gocics 1, Madaras, Jansik D. 1, Mezei, Mitrovics 1, Varga Dénes 4. Csere: Vámos 1, Alekszics 1, Younger 1, Varga Dániel 2, Kis G. Vezetőedző: Cseh Sándor

Gól/emberelőny: 1/8, illetve 3/9
Ötméteresek: -, illetve 1/1
Kipontozódott: -

A csoportban:

Jug Dubrovnik (horvát)-Galatasaray (török) 17-8 (2-0, 5-2, 4-3, 6-3)
Gólszerzők:
Vrlic 4, Fatovic 3, Jokovic 2, Garcia 2, Ivankovic 2, Perrone 2, Loncar, Obradovic, illetve Colak 4, Nikic 2, Paskovic, Vukcevic – a mérkőzés egyik játékvezetője Székely Balázs volt 

Partizan Beograd (szerb)-Pro Recco (olasz) 7-18 (1-3, 1-5, 2-4, 3-6)
Gólszerzők:
Gielen 2, Jaksic 2, Subotic, Drasovic, illetve Aicardi 4, Sukno 2, Filipovic 2, Ivovic 2, Fondelli 2, Mandic 2, Di Fulvio, Figlioli, Pijetlovic, Prlainovic

A csoport állása:

1. Pro Recco 22 pont
2. Szolnok 21 pont
3. Jug 19 pont
4. OSC 9 pont
5. Partizan 7 pont
6. Galatasaray 1 pont

Az utolsó, 10. fordulóban (május 18.):

Jug-OSC, Szolnok-Partizan, Galatasaray-Recco

-ds-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok