Az Eger a Rijekát, az OSC pedig a Szolnokot fogadja

2016. április 30. 09:37

A férfi Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek 9. fordulójában Dabrowski Norbert és Cseh Sándor csapata egyaránt azért ugrik vízbe, hogy minimum megtartsa előkelő helyét, és ezáltal a budapesti hatos döntőben minél kedvezőbb pozícióból játszhasson.

Fotó: Komka Péter/MTI

A 9. fordulóval folytatódik ma a férfi Bajnokok Ligája csoportküzdelme – magyar szempontból ezúttal „csak” két uszodára korlátozódik a kiemelt figyelem, tudniillik az OSC és a Szolnok egymással mérkőzik.

Itthon ugrik vízbe az Eger is, amely 19.30-tól a Bitskey-uszodában a Primorje Rijekát fogadja. A hevesiek még nem mondtak le a csoportelsőségről, az athéni kirándulás előtt ehhez feltétlen három ponttal kell gazdagodniuk – de jó lesz figyelni, hiszen a horvátok eközben az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak.

Miként Dabrowski Norbert vezetőedző a klub honlapján nyilatkozott: „A barcelonai döntetlenünk arra mindenképp jó volt, hogy továbbra is versenyben tudtunk maradni a csoportgyőztes pozícióért, a szombat esti összecsapásnak pedig elsősorban szintén ez lesz a célja. Továbbra sem változott a tervünk, első helyen akarunk zárni, hogy már közvetlen az elődöntőben folytathassuk a hatos döntőben, de ehhez a Rijekát is le kell győznünk. Megnéztem egyébként a horvát bajnokság első két fináléját, ahol a Jug Dubrovnik ellen két nagyon szoros meccset játszott a Primorje. Az, hogy legutóbb az Olympiakosz ellen 10-4-re kikapott aktuális ellenfelünk, azon múlott, hogy amíg a horvátoknak szinte semmi, addig a görögöknek minden összejött. A kapusok közti teljesítmény is messze volt egymástól, így kinyílt az olló. Én viszont éppen ezért sem indulnék ki ebből a mérkőzésből, nagyon is komoly csata vár ránk. Végre valahára azonban nincs hiányzónk, ezért papíron a legerősebb keretünkkel vehetjük fel a versenyt.”

Ott lesz a csapatban a szezon végén visszavonuló Biros Péter is (aki mint tudjuk, az egri női csapat edzőjeként dolgozik tovább), aki a Rijeka ellen játszik utoljára BL-meccset az egri uszodában, lévén a hatos döntős ugye majd a Margitszigeten rendezik. Mint a háromszoros olimpiai bajnok elmondta, nincs különösebb érzése a meccsel kapcsolatban, a legfontosabb, hogy meglegyen a győzelem.

Tekintettel arra, hogy a csoportban eddig lejátszott 24 parti közül kilenc végződött döntetlennel (!), bátran kijelenthetjük, kiegyenlítettek az erőviszonyok, avagy valóban senki sem mehet sehol biztosra, így tényleg nagyon oda kell figyelniük az egrieknek a mérkőzésre. Akik ráaádásul Rijekában novemberben 8-7-re kikaptak ellenfelüktől, ami még inkább óvatosságra inti a társaságot.

A B jelű hatosban a legfontosabb dolgok már eldőltek: a Recco, a Szolnok és a Jug harcolta ki a Final Six részvételt – már „csak” a sorrend a kérdéses. Ahhoz, hogy a magyar bajnok megőrizze második pozícióját, egyúttal az olaszokat bizonyosan elkerülje a remélt budapesti elődöntőben, az OSC otthonában kell ma nyernie. A LEN által kiadott összeállításban is ezt ecsetelte Cseh Sándor vezetőedző, aki minimum négy, de értelemszerűen inkább hat pontot remél csapatától a hátralévő két mérkőzésen. A Szolnok az utolsó fordulóban a Partizant fogadja.

Az OSC presztízsmeccsként fogja fel a találkozót, ami tökéletesen érthető, különösen annak tükrében, hogy az előző és az idei szezonban tizenegy mérkőzésen csak egy döntetlent tudott kiharcolni a Szolnok ellen, avagy szeretné megtörni a nyeretlenségi sorozatát.

Ami pedig a Final Six-et, azaz a margitszigeti hatos döntőt (június 2–4.) illeti: aki szeretne ott lenni, most 9990 forintért megválthatja háromnapos bérletét a jegyed.hu oldalon! A nagy érdeklődésre való tekintettel, illetve a LEN csapatokra vonatkozó szabályai miatt nem árt sietnie annak, aki nem akar lemaradni a nem mindennapi eseményről!


Férfi Bajnokok Ligája, csoportmérkőzések, 9. forduló
A mai program

A csoport


Olympiakosz Pireusz (görög)–Spandau 04 (német), 15.00
Jadran Herceg Novi (montenegrói)–CN Barceloneta (spanyol), 19.00
ZF-Eger–Primorje Rijeka (horvát), 19.30 (tv: Digi Sport2)

A csoport állása:

1. Olympiakosz 18 pont
2. Eger 15 pont
3. Barceloneta 12 pont
4. Rijeka 11 pont
5. Spandau 4 pont
6. Jadran 3 pont

B csoport

Jug Dubrovnik (horvát)–Galatasaray (török), 18.00
Partizan Beograd (szerb)–Pro Recco (olasz), 18.00
A-Híd-OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa-Közgép, 20.00 (tv: M4, 21.00, felvételről)

A csoport állása:

1. Pro Recco 19 pont
2. Szolnok 18 pont
3. Jug 16 pont
4. OSC 9 pont
5. Partizan 7 pont
6. Galatasaray 1 pont





19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok