Magyar U20-as tornagyőzelem Dunaújvárosban

2013. augusztus 05. 09:49

Mihók Attila csapata a végső sikerért a nagyon erős oroszokat verte meg a juniortorna vasárnapi mérkőzésén.

Az U20-as tornagyőztes csapat

A dunaújvárosi junior LEN-tornán vasárnap megint volt okunk büszkének lenni. Az U17-es válogatott végig remekül tartotta magát az U20-as ausztrálok ellen, de Petrovics Mátyás csapata végül kikapott öt góllal, az utolsó negyedet 4-1-re elvesztve.

A „főszereplők”, az U20-as lányok egy végletekig kiélezett mérkőzésen győzték le az oroszokat egy góllal, így meglett a tornagyőzelem.

Petrovics Mátyás, az U17-esek kapitánya így nyilatkozott a torna végeztével:

Lányiam a három évvel idősebb korosztályban is megállták a helyüket, persze mindezt úgy, hogy fizikális, rutinbeli, akaratbeli különbségek azért látszottak, de ez várható volt. A torna első két napján azért hiányoltam a bátorságot, a kurázsit a lányoktól, de ez is a kor számlájára írható.

Vasárnap viszont parádésan játszottunk. A meccs előtt azt kértem, hogy két negyedet toljunk ki, ameddig bírjuk, ez négy negyedre sikerült. Ez adhat egy olyan irányt a játékosaimnak, amiből tovább kell és lehet is táplálkozni. Még a felkészülésünk felénél tartunk, rengeteg feladat áll előttünk az Eb előtt. Még Dunaújvárost is célba vesszük a hónap végén egy torna erejéig, ahol az orosz, a holland és az ausztrál U18-as válogatottak lesznek az ellenfeleink. Addigra már Gurisatti Gréta és Horváth Brigitta is csatlakozik hozzánk, bízom abban, hogy a csapat azt a játékot tudja majd akkor hozni, amire az Eb-n is szükségünk lesz.
"

Ami a nagyok edzői értékelését illeti:

Ryan Moar, az ausztrál U20-as válogatott edzője:

Mint edző nagyon örülök, hogy meghoztuk a döntést, és részt vettünk ezen a hétvégi tornán, ahol nagyon jó csapatokkal játszhattunk és igen jól éreztük magunkat. A harmadik helyezésünk még reálisnak mondható, de mi is egy egyre jobban fejlődő csapat vagyunk, és jó volt látni, hogy megszorongattuk a végső győztes együttest is a medencében. Dunaújváros nekem is és a lányoknak is nagyon tetszett, az uszoda kiváló a vízilabdához és persze a kikapcsolódáshoz is."

Alexandr Naritca, az orosz U20-as válogatott edzője:

A torna remek volt, nagyon jó csapatokkal mérhettük össze az erőnket a világbajnokság kapujában. A végeredmény csalódás számunkra, hiszen az orosz válogatott, ha elindul egy megmérettetésen, mindenképp az aranyra hajt, ez most nem jött össze, de kiváló gyakorlási lehetőség volt ez az együttesnek. A mérleg nyelve most nem felénk hajlott az utolsó meccsen, a magyar U20-as lányok ellen, de a két válogatott között nagyon kicsi a technikai és fizikális különbség, így legközelebb bármi megtörténhet."

Mihók Attila, a magyar U20-as válogatott edzője keretet is hirdetett a torna eredményhirdetése után:

Nyerni mindig jó, és persze elsőnek a legjobb lenni, még akkor is, hogyha nem az eredmény volt a lényeg ezen a tornán, hanem a keret szűkítése.
Megnyertük mindhárom meccsünket, a két nehéz találkozó közül pedig például az oroszok az aktuális Európa-bajnokok ebben a korosztályban. Nem meglepő, hogy ennyire kemény volt a harc a vízben. Nagyon sikeres és hasznos három napon vagyunk túl, és a döntés is megszületett a kerettel kapcsolatban. Vályi Fanni, Sikter Diána, Doroszlai Vanda és Kele Nikolett kerültek ki a bő keretből, míg Rácz Daniella és Miklós Dóra még a Pythia Kupán, jövő hét vasárnap megküzdhet az egy fennmaradó helyért."


Eredmények, LEN-torna, 3. nap:

Magyarország U17 – Ausztrália 10-15 (4-4, 1-4, 4-3, 1-4)
Magyarország:
Gábor, Szilágyi 2, Kerekes, Oravecz 1, Leimeter 4, Ritz, Tamás 2, Szabó, Huszti, Szmodics, Varga 1, Sinka, Katona. Szövetségi edző: Petrovics Mátyás

Magyarország U20 – Oroszország 10-9 (2-3, 2-1, 3-3, 3-2)
Magyarország:
Horváth, Sikter, Ziegler 2, Gurisatti 1, Horváth B. 1, Kövesdi, Gémes 3, Rácz, Miklós 1, Kele 1, Polák 1, Vályi, Barna. Szövetségi edző: Mihók Attila

A torna végeredménye:

1. Magyarország U20
2. Oroszország U20
3. Ausztrália U20
4. Magyarország U17
 
forrás: dfve.eu



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok