Maro Jokovic: „Otthon vagyok Dubrovnikban”

2016. április 17. 14:30

A Jug Dubrovnik olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékosa szerint a Jug is esélyes a budapesti Final Sixben, amelyet nagyon vár, csakúgy, mint a riói játékokat.

Fotó: Dobos Sándor

Csapata egyik vezére volt Maro Jokovic Szolnokon, ezzel együtt a Dubrovnik 13-10-re kikapott a magyar bajnoktól a Bajnokok Ligája nyolcadik csoportfordulójában.

Még csak 29 lesz októberben a kiváló fizikai adottságokkal rendelkező balkezes klasszis, de már megannyi siker övezi pályafutását: a horvát válogatottal történetesen az olimpiai bajnoki cím védője. A kazanyi vb-n ezüstérmes lett (2007-ben aranyat nyert Melbourne-ben), van két vb-bronza, egy Eb-aranya a többi közt, a Juggal 2006-ban Euroligát nyert, és két évig játszott a Pro Reccóban is, miután tavaly visszatért otthonába.

A Szolnok-Jug meccs után Madaras Norberttel és családjával beszélgetett, jól ismerik egymást Olaszországból. Aztán mi is érdeklődtünk, mi újság nála és a horvátoknál. Előbb persze a meccsről mondta el a véleményét:

„Nagy reményeink voltak a meccs előtt, mert a második hely volt a tét, és szeretnénk ott végezni, hogy a Final Sixben könnyebb dolgunk legyen. Legalábbis valószínű, hogy a második helyezett könnyebb ellenfelet kap. Rosszul védekeztünk, 13 gólt kaptunk, ennyi kapott góllal nem is lehet meccset nyerni, ha az ellenfél a Szolnok. Majdnem végig egyenlő partnerek voltunk, de a meccs végére elveszítette a játékunk az arculatát, a koncentráltságunk sem volt már akkor megfelelő. Ennek ellenére nagyon várom a Final Sixet” – mondta.

Fotó: Dobos Sándor

Merthogy:

„A klubnak és a csapatnak három döntő és a Final Six a célja minden évben, most is így volt. Szerencsére ezeket teljesíteni tudtuk, meglátjuk, mit hoz majd még a csoportkör folytatása. A mostani vereségünkkel jó esélyünk van arra, hogy a Reccóval játsszuk az elődöntőt, már ha túljutunk a négy közé jutásért folyó meccsen. Azt gondolom, hogy papíron sokkal erősebb a Recco, de mi nagyon sokat fejlődtünk a szezon során. Megvertük a Szolnokot, és a Recco ellen sikerült döntetlent játszanunk odahaza. Még van egy hónapunk, tovább erősödhetünk. A sérüléseket magunk mögött hagyjuk, és akkor jó esélyein lehetnek. Én nagyon várom a Final Sixet” – így Maro Jokovic, aki el is oszlatta azokat a találgatásokat, amelyek esetleges távozására utalnak.

„Maradok, még kétéves szerződésem van a Juggal, ahol nagyon jól érzem magam. Otthon vagyok, minden értelemben, a civil életben is egyre jobban megtalálom a számításaimat, a magánéletben is, most így minden oké. A csapaton belül is stabil a pozícióm.”

És így van ez a horvát válogatottban is, nem úgy, mint Sandro Sukno, Paulo Obradovic és Fran Paskvalin esetében, őket ugyanis fegyelmezetlenség miatt kizárták a nemzeti csapatból. Nem vettek részt a reggeli edzéseken, nem adtak interjút, amikor kellett volna, és egyébként is összezörrentek Ivica Tucak szövetségi kapitánnyal.

„Elkezdtük a felkészülést a csapattal az olimpiára, volt egy hétnapos összetartásunk. Történtek jó és rossz dolgok. Ami a három játékos eltiltását illeti: nem világos még az ő sorsuk, nem is akarom kommentálni a kapitány döntését. Akármi is történik, tovább kell lépnünk: ha visszatérnek, ha nem, folytatni kell a munkát. Vannak jó játékosaink, lehet válogatni, meríteni, annak ellenére, hogy most az olimpiáról van szó és érmet akarunk nyerni. Ez az élet, keményen kell dolgozni, hogy teljesítsük a céljainkat. Mindkét csoport kemény a sorsolás után, de szerencsénk van, mert Szerbiával nem találkozunk az elődöntőig biztosan. Van négy csapat a csoportban, amely közel azonos képességű, de minden olimpiát nagyon vár az ember, ezt is” – foglalta össze Maro Jokovic.

-ds-



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok