Szentes: Mataróban a LEN-kupáért

2016. április 14. 18:15

Tóth László csapata itthon készült a második számú női sorozat négyes döntőjére, ahol pénteken a görög Vuliagmeni ellen vívja az elődöntőt. Bujka Barbara szájsérülése dacára ott lesz a társak között, nem vitás, kulcsszerep hárulhat rá.

Második nekifutás.

Esztendeje is a LEN-kupa négyes döntőjében próbálkozott a Hungerit-Szentesi VK, akkor nem járt sikerrel. Mindkét meccsét elveszítette, s végzett a negyedik helyen. Pénteken és szombaton a Barcelona-közeli Mataróban újra próbálkozik. Ahogy Bujka Barbara, a csapat kétség kívül legismertebb, Európa-bajnok játékosa fogalmazott: „Biztos vagyok benne, hogy jó lesz!”

Ha ő mondja, elhihetjük. Még akkor is, ha speciel pont ő várja a „legrosszabb” állapotban a nemzetközi kupaszereplést, hiszen a BVSC elleni kétkapus felkészülési meccsen a Gyöngyössy Anikóval való találkozás után néhány öltéssel kellett összevarrni a száját – tegyük gyorsan hozzá, a zuglói játékos nem szándékosan okozott sérülést, ahogy mondják, ez benne van a vízilabdában, különösen, ha centerposzton szerepel az ember…

A klasszis annak ellenére ott lesz társai között, hogy a víz nem feltétlen segít a mihamarabbi gyógyulásában, de hát a LEN-kupa négyes döntő az LEN-kupa négyes döntő. Ezt mondja Tóth László vezetőedző is, aki szerint „A négy csapat között nincs favorit, voltaképpen bárki megnyerheti a sorozatot – mondani sem kell, mi is ezért utaztunk.”

A magyar férfiválogatott korábbi centere (aki Barcelonában volt kénytelen végignézni, ahogy kedvenc futballcsapata kiesik az Atlético Madrid ellen a Bajnokok Ligájából) egy éve ilyenkor arról beszélt, hogy a társaság még „csak” tanulja a nemzetközi kupaszereplést, mostanra meglátása szerint megérett a jó szereplésre. Még akkor is, ha pontosan látható, mennyire hiányzik a korábbi gólvágó holland van der Sloot.

„Sabrinát mint tudjuk, a holland válogatott központi felkészülési miatt rendelték haza az előző szezon után, nem kérdés, nagy érvágás volt ez számunkra. A fiatal játékosok igyekeznek őt pótolni, hol több, hol kevesebb sikerrel. A legfontosabb, hogy bátran játsszunk, ne görcsöljünk, akkor nem lehet baj. A Vuliagmeni elleni elődöntő tipikus ki-ki meccs, két hasonló csapat összecsapása. Hozzánk hasonlóan a centerjátékot erőltetik, náluk játszik a görög válogatott második számú centere, kulcskérdés lesz az ő semlegesítése. Tavaly kikaptunk tőlük kettővel, itt az ideje visszavágni!” – fogalmazott Tóth László, aki Bujka Barbara mellett elsősorban talán Bolonyai Flóától, Kövér-Kis Rékától, Miskolczi Kittitől, Hevesi Anitától és Gémes Anettől várhat kimagasló teljesítményt. Más kérdés, a Szentes erőssége az lehet, hogy a másodvonalból előlépve bármely fiatal bizonyíthatja, van benne potenciál.


Női LEN-kupa, négyes döntő, Mataro
A program

Április 15., péntek

Hungerit-Szentesi VK–Vuliagmeni (görög), 18.00
CN Mataro (spanyol)–Uralocska (orosz), 19.45

Április 16., szombat
A 3. helyért, 19.00
Döntő, 20.45

a.z.






E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok