„Tényleg döntőnek gondoljuk a vasárnapi meccset”

2016. április 09. 20:51

A szövetségi kapitány és a játékosok is boldogan értékeltek Triesztben, a franciák elleni 15-9-es sikert követően.

Fotó: Dobos Sándor

A férfiválogatott másodszor is legyőzte Franciaországot a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán, ezzel bejutott az esemény döntőjébe. Annak a mérkőzésnek már az olimpiai torna sorsolása szempontjából sem lesz tétje, ennek ellenére a mieink szeretnék azt megnyerni.
 
 
Benedek Tibor véleménye a mérkőzésről.

„Szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést, illetve én szerettem volna azoknak a játékosoknak, akik tegnap kevesebbet játszottak, ma nagyobb szerepet adni. Így pihenhettek valamennyire azok a játékosok, akikre holnap megint nagy szükség lesz a döntőben. Sok feladat volt, egész jól megoldottuk. A francia csapat az elején megpróbálta szorossá tenni a meccset, tanultak abból, hogy az első meccsen elhúztunk 6-0-ra. Kellett, hogy a mérkőzés második felében is ugyanolyan koncentráltak legyünk védekezésben. Az emberelőnyeink talán ma voltak a legrosszabbak, de hát nem mehet mindig minden tökéletesen, másban jók voltunk, ezért nyertünk magabiztosan.

Minden tekintetben döntőnek gondoljuk a holnapi mérkőzést, már csak azért is, mert játszhatunk egy nehéz, komoly meccset az olasz vagy a spanyol válogatottal. Ez egy nagy feladat, s ha már végigcsináltuk ezt a hetet, hat napot hat mérkőzéssel, akkor szeretnék szépen lezárni, utolsó erőnkből is megszerezni a győzelmet.”

 
Decker Ádám a meccs után: „Ennek a meccsnek az volt a lényege, hogy újabb tapasztalatokat szerezzünk. A célunkat elértünk pénteken, de nyilvánvaló, hogy jobbak és jobbak akarunk lenni, ehhez a folyamathoz volt ez a mai meccs egy újabb adalék. Szerintem egész jól játszottunk, volt egy kis megingás, de mi irányítottuk a játékot. Én mindenhol győzni szeretnék, ma is győzni akartam, és a döntőben is győzni szeretnék.”

Bisztritsányi Dávid
a meccs után: „Már a torna előtt is azt mondtam, hogy én ezt egy világversenynek fogom fel. És most egy világversenyen eljutottunk a döntőbe. Természetes, hogy a döntőt is szeretnénk megnyerni, én legalábbis nagyon. Örülök, hogy ma jól ment a védés, magabiztos volt a csapat. Szépen összeálltunk, a védekezés és a támadás is rendben volt. Minden lehetőséget szeretnék megragadni az elkövetkezendő időszakban. Az egy dolog, hogy kijutottunk az olimpiára, a csapat ott van, de én még nem vagyok ott. S mivel olimpiai bajnok szeretnék lenni, azon leszek, hogy ott lehessek az utazókeretben.”

Bedő Krisztián
a meccs után: „Tibi azt mondta a meccs előtt, hogy ha már itt vagyunk, akár meg is nyerhetnénk a tornát. Ehhez pedig meg kell nyernünk az elődöntőt, függetlenül attól, hogy nem volt nagy tétje. De valamekkora mégis volt, és a döntőnek is lesz, a presztízs. Olaszországban verhetjük meg az olaszokat, ez nem lenne rossz. Ami saját magamat illeti: olyan nagyon nem vagyok megelégedve, mehetett volna jobban is a játék a héten, ennek ellenére nagyon örülök, hogy itt lehettem, és megtettem a tőlem telhetőt, segíthettem a csapatot. A németek elleni meccs után szolidan ünnepeltünk, több részletet erről nem árulhatok el. Jó lenne a döntő után is ünnepelni.”

Matthieu Peisson
a franciák játékosa a meccs után: „Ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt számunkra, hiszen a magyar válogatott a legerősebbek egyike a világon. Az előző öt meccsen mindent kiadtunk magunkból, tegnap pedig kvalifikáltuk magunkat az olimpiára. Fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk. Az elsődleges célunk a kvóta megszerzése volt, ezt teljesítettük.”


A döntőt vasárnap, 17 órától rendezik.

Eredmény – Férfi olimpiai selejtező, Trieszt
Elődöntő

Magyarország–Franciaország 15–9 (4–2, 4–4, 2–1, 5–2)
Vezette:
Alexandrescu (román), Willis (dél-afrikai)

MAGYARORSZÁG: Bisztritsányi – Erdélyi, Vámos 3, Szivós, Varga Dániel 1, Varga Dénes 1, Hárai 3. Csere: Zalánki, Manhercz K. 4, Hosnyánszky 2, Decker Á. 1, Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

FRANCIAORSZÁG: Garsau – Saudadier 1, Kovacevic 2, Blary 1, Khasz, Simon 2, Crousillat, Izdinsky 1, Marzouki, Peisson 2, Tomasevic, Camarasa. Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo
 
Spanyolország-Olaszország 5-6 (1-0, 0-1, 2-1, 2-4)
Gólszerzők
: Espanol 2, Mallarach 2, Echenique, illetve Nora 2, Figlioli, Giorgetti, Bodegas, Luongo

További eredmények:

Az 5–8. helyért


Németország–Hollandia 7–8 (2–1, 3–0, 2–3, 0–4)
Gólszerzők:
Jungling 3, Preuss, Schuler, Stamm, Restovic, ill. Winklehorst 2, Lindhout 2, Koopman 2, Reuten, Spijker

Kanada–Románia 14–7 (5–3, 4–0, 2–1, 3–3)
Gólszerzők:
Boyd 4, Constantin-Bicari 4, Conway 2, Kudaba, Vikalo, Radojcic, Torakis, illetve Gheorghe 3, Negrean, Chioveanu, Szabó, Popoviciu
 
A vasárnapi program:
 
Németország-Románia - a 7. helyért, 11.00
Hollandia-Kanada - az 5. helyért, 12.30
Franciaország-Spanyolország - a 3. helyért, 15.30
Magyarország-Olaszország - döntő, 17.00

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok