Nő a feszültség a tét miatt, de javul a játék is

2016. március 24. 22:06

A spanyolok elleni kétkapu- sorozat második állomása volt a csütörtök esti edzőmeccs, amelyet több szakember is élőben nézett meg a Komjádiban. A férfiválogatott gőzerővel készül a trieszti tornára.

Fél 7 után nem sokkal még javában rótta a hosszakat a Verrasztó testvérpár a Komjádi-uszodában. Evelynt édesapja, az nemrég 60 éves születésnapját ünneplő Verrasztó Zoltán, míg Dávidot a vele sikerpárost alkotó Molnár Ákos instruálta a medence széléről. Természetesen stopperrel a kezében.
 
A férfiválogatott tagjai mindeközben kondiztak egy szinttel lejjebb. Háromnegyed 7 körül Bereczki Miklóst láttuk feltűnni, éppen kislányát hozta úszóedzésre, majd aztán megjelent Fodor Rajmund, hogy foglalkozzon övéivel, a már lelátón bemelegítést végző Vasas ifjúsági csapatával.

Fotó: Dobos Sándor

 
Gerendás György is felért a medencetérbe, kisvártatva leült mellé a szintén befutó Varga Tamás, az esti főedzés, a spanyolok elleni kétkapu előtt Benedek Tiborral hármasban beszélgettek.

Mindeközben Illés Roland szinte szertartás szerűen elkészítette az izotóniás italokat a srácoknak, így 7 óra előtt nem sokkal minden készen állt az újabb kemény gyakorlásra – pontosabban hátra volt még a kötelek kihúzása a medencéből. Az utolsó kettőt tényleg az utolsó pillanatban szedték csak ki középről, Verrasztó Dávid és edzője másodpercre kihasználta a rendelkezésükre álló időt.

Ez a kétkapu volt a második a sorban, lesz még egy pénteken is. Megnézte az edzést Kásás Zoltán, a szövetség edzőképzésének vezetője is, valamint Cseh Sándor, a bajnok Szolnok vezetőedzője, Kovács István, a csapat szakmai igazgatója és Kósz Zoltán a bajnokcsapat kapusedzője is. – mindent összevetve kilenc olimpiai bajnok volt jelen a csütörtök esti edzésen – egy ideig legalábbis.

Merthogy az első negyed végén befutott Faragó Tamás is, aki a meccs derekán feltette a költői kérdést Nagy Viktornak – aki a kapu mögött önálló gyakorlatokat végzett, tekintve, hogy a meccsen Lévai Márton és Bisztritsányi Dávid kapott szerepet ezúttal. „Volt olyan a vízilabda történetében, hogy a spanyolok 15 másodpercnél hamarabb kapura lőtték a labdát? Mindig a legvégén, semmi meglepetés!” Aztán azért azt is hozzátette, ez a spanyol válogatott tényleg egyre jobb, annak ellenére, hogy a „szerbnél is szerbebb” vízilabdát játszik.

Tényleg jó kis ütközet volt a csütörtök esti, amelyen sokáig a türelmetlenséget említette játékosainak Benedek Tibor, mint kerülendő momentumot. „Nem becsüljük meg eléggé a labdát, a helyzetet” – mondta egy elhibázott akciót követően.

A meccs végül sikeresen zárult magyar szempontból, hasznos is volt, ezt erősítette meg Benedek Tibor is a videónyilatkozatában. Később megmutatjuk Manhercz Krisztián gondolatait is, valamint képekkel is jelentkezünk.

-ds-


Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok