Női junior-válogatott: tornagyőzelem Szegeden!

2016. március 20. 18:45

Tökéletesen mutatkozott be első „éles meccsein” Faragó Tamás a junior-válogatott kispadján. Három élvonalbeli csapatot győzött le a válogatott.

Fotó: Madar Dávid

A hétvégén (egészen pontosan pénteken és szombaton) Szegeden rendeztek felkészülési tornát, ahol a női junior-válogatott mellett a házigazda Szeged, valamint az Eger és a Szentes ob I.-es csapata vett részt. Annak ellenére, hogy a szentesieknél (Bolonyai Flóra és Bujka Barbara), illetve az Egernél (Czigány Dóra) is hiányoztak a válogatott játékosok, a „kicsik” három győzelme több mint biztató.

A szegedieket egy, az egrieket három góllal győzte le Faragó Tamás és Godova Gábor csapata. Az utánpótlás-válogatottak szövetségi kapitányát kértük egy kis értékelésre:

„Kellemes meglepetés volt ismét csajokkal foglalkozni. Mégpedig azért, mert a lányok – a fiúk nagy részével ellentétben – valóban meg is csinálják azt, amit kérünk tőlük. Így volt ez Szegeden is, a mondandónkban megtalálták a lányok a racionalitást, és ez eredményre is vezetett. Mindenképpen örülök ennek a három győzelemnek, hiszen ha az ember munkából elmegy egy tornára, a győzelmek visszaigazolást jelentenek, az edzőknek is egyébként, nem csak a játékosoknak. Jól sikerült ez az összetartás, aminek, a célja igazából legfőképp a megfigyelés volt és a válogatott struktúrájának a kialakítása, illetve szerettük volna megnézni, kikre lehet leginkább számítani. Pozitív élményekkel jöttünk el, egységesek voltunk, taktikailag sokkal előrébb járunk már. Godova Gáborral már a munka kezdetén azt mondtuk, hogy ha a ki nem kényszerített hibák számát lecsökkentjük a játékosoknál, sikeresek lehetünk. Ehhez persze az is kell, hogy a játékosok az elvárásokat, követelményeket teljesítsék, és merjenek kockáztatni is. A mai vízilabdában kockázat nélkül nagyon nehéz eredményt elérni. Most Szegeden egyébként kiderült, hogy Gáborral jó párost alkotunk, kiegészítjük egymást: ő türelmesebb és kedvesebb a lányokkal, én meg a szigort képviselem – jól van ez így. Legközelebb április elején, közepén találkozunk a kerettel, akkor a csajoknak teljesíteni kell a korábban meghatározott követelményeket, mind a lábtempó, mind a kondi, mind az elmélet tekintetében” – foglalta össze első tapasztalatait Faragó Tamás.
 
A korosztály a decemberi világbajnokságra készül, amelyet az előzetes tervek szerint Új-Zélandon rendeznek.

Eredmények – felkészülési torna, Szeged:

Szegedi Vízmű-Taylor&Nash Universitas-Junior-válogatott 13-14 (3-3, 2-3, 4-5, 4-3)
Gólszerzők:
Lengyel Dominika 4, Dalmády Sz. 3, Tóth P. 2, Árkosy, Miklós D., Dalmády P., Lengyel A., illetve Vályi V. 3, Hertzka O. 2, Ádám 2, Mihály, Farkas T., Tamás, Kuna, Varga V., Mchunu, Gerendás M.

Hungerit-Szentes-ZF-Eger-EKF 19-11 (7-4, 4-3, 2-4, 6-0)
Gólszerzők:
Miskolczi 7, Kövér-Kis 5, Hevesi 2, Pengő 2, Kádár, Gémes, illetve Ráski 4, Parkes 2, Zajácz 2, Szeredi, Jenes, Veréb

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas-Hungerit-Szentes 5-14 (1-4, 2-2, 2-4, 0-4)
Gólszerzők:
Lengyel Dominika 2, Árkosy 2, Dalmády Sz., illetve Farkas T. 6, Kövér-Kis 3, Miskolczi 2, Urvári 2, Hevesi

ZF-Eger-EKF-Junior-válogatott 11-14 (2-2, 4-3, 3-4, 2-5)
Gólszerzők:
Zajácz 3, Parkes 3, Ráski 2, Pócsi 2, Veréb, illetve Kuna 4, Huszti D. 3, Vályi V. 2, Tóth Cs. 2, Mucsy, Bicskei, Hertzka O.

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas-ZF-Eger-EKF 12-13 (2-6, 4-1, 3-3, 3-3)

Junior-válogatott-Hungerit-Szentes 11-10 (4-5, 2-2, 2-1, 3-2)
Gólszerzők:
Vályi V. 2, Huszti D. 2, Mucsy 2, Gerendás M. 2, Koncsag, Bicskei, Ádám, illetve Pengő 3, Hevesi 2, Farkas T. 2, Miskolczi, Kövér-Kis, Kádár

A torna végeredménye:

1. Junior-válogatott 9 pont
2. Hungerit-Szentes 6 pont
3. ZF-Eger-EKF 3 pont
4. Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas 0 pont

A magyar juniorválogatott kerete:


Magyari
Alda (POLO SC), Lekrinszki Gina (Dunaújvárosi Főiskola) – kapusok

Koncsag Krisztina (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújvárosi Főiskola), Hertzka Orsolya (UVSE), Huszti Dóra (Dunaújvárosi Főiskola), Maczkó Lilla (Kecskeméti Sportiskola), Bicskei Réka (UVSE), Ádám Emília (UVSE), Tamás Viktória (BVSC-Zugló), Mucsy Anna Mandula (UVSE), Varga Viktória (BVSC-Zugló), Mchunu Hlengiwe (Dunaújvárosi Főiskola), Gerendás Matilda (UVSE), Mihály Kinga (Szentes), Tóth Csenge (Szentes), Kuna Szonja (UVSE)
Szövetségi kapitány: Faragó Tamás
Edző: Godova Gábor

-ds-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok