BL: a Szolnok és az OSC is nyert a B-csoportban!

2016. március 12. 21:53

A Galatasaray nem okozott gondolt a magyar bajnoknak. Az OSC kicsit szenvedett a Partizan ellen, de tudott újítani és győzni.

Fotó: OSC Waterpolo

A kötelező győzelem. Ez a kategória volt a szolnokiak számára a Galatasaray elleni mérkőzés. Az OSC kétszer is legyőzte a török csapatot, amely csak nevében török szinte, hiszen tele van légiósokkal. A szerb Szlobodan Nikics mellett sok-sok montenegrói válogatott szolgálja az isztambuliakat, közülük Mladan Janovics nem állt rendelkezésre betegség miatt.

Madaras Norbert avatta fel rögtön az első akciónál Scsepanovics kapust, ő az, aki sajnos igen jól védett az Eb-n a magyar válogatott ellen. Érdekes egyébként, hogy a megannyi, egyénileg kiváló erőt képviselő játékosból miért nem lesz ütőképes az a Galatasaray, de erre a kérdésre keressék ők meg a választ.

Decker Attila kezdett a szolnoki kapuban, a magyar bajnokból Stefan Mitrovics hiányzott sérülés miatt. Uralta a játékot a Szolnok, de Engin Colak szépített a 4. percben. Cseh Sándor az 5. percben időt kért, mert kissé pontatlanabb lett a támadójáték, és jót is tett a kis szünet, mert Varga Dániel fórgólja és Kis Gábor remek egyéni megoldása után 4-1-re húzott el a Szolnok a negyed végére.

Cseh Sándor kívánalma az volt a meccs előtt, hogy diktáljon nagy tempót csapata, hogy késztesse cserékre az ellenfelet. Ez lényegében így is történt, szépen haladt a csapat előre (13. perc, 6-2). A nagyszünetben 5 volt a különbség, ami négyre olvadt Colak bombagólja után (7-3). Más kérdés, hogy Varga Dénes azonnal reagált egy váratlanul ellőt labdával, majd Mezei Tamás kapott remek passzt Varga Dánieltől, befordult és meglőtte a kilencediket.

És a folytatásban sem kellett igazán aggódni, egyre csak nőtt a különbség, a Galata fáradt, a mieink szebbnél szebb gólokat szereztek (igaz, Nikics szabaddobás-gólja csavarral sem volt utolsó).

A vége fölényes siker.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője a meccs után a Sport TV-nek:

„Nem volt nehéz, de az ilyen meccsekben is meg kell találni az értelmet. Örülök, hogy lelkesek voltak a szurkolók, köszönjük szépen. A védekezésre szerettük volna helyezni a hangsúlyt. Kaptunk 12 kiállítást, ilyenkor nehéz 4-5 gólon tartani az ellenfelet. Kétszer hibáztunk, egyszer Paskovics, majd Nikics gólja előtt. Ez a minimum, amit elvárhatunk, hogy ha tudunk, nyerjünk 8-9 góllal. Nincsen hiányérzetem, fegyelmezettek, szimpatikusak voltunk, mindenki csinálta a dolgát.”

Varga Dénes a meccs után a Sport TV-nek:

„Örülök, hogy magabiztosan tudtunk nyerni, és sok gólt tudtunk lőni. A vártnál is gyengébb Galatasaray érkezett ma hozzánk, a legjobb játékosuk beteg volt. Nemcsak kötelező volt nyerni, hanem kötelező volt sok góllal nyerni. A mai napon úgy találtam meg a motivációt, hogy van még egy Fradi elleni meccsünk hétfőn, ami lehet, hogy ennél keményebb lesz, így muszáj volt, muszáj ritmusban maradni.”

Eredmény – Bajnokok Ligája, B csoport, 7. forduló:


Szolnoki Dózsa-Közgép-Galatasaray (török) 16-7 (4-1, 3-1, 6-3, 3-2)
Gólszerzők:
Varga Dénes 5, Alekszics 3, Varga Dániel 2, Gocics, Madaras, Kis G., Mezei, Younger, Fülöp, illetve Colak 2, Biyik 2, Nikics 2, Paskovics

A nap utolsó BL-meccsét az OSC játszotta, a Partizan Belgrád ellen. Az újbudaiak idegenben 5-4-re kikaptak a szerbektől, itt volt az idő a visszavágásra.

Ezt némileg megnehezítette, hogy Bundschuch Erik és Bisztritsányi Dávid is lebetegedett a meccs előtt, így nem lehetettek ott a vízben. Némi vigasz lehetett, hogy Barabás Botond jó formában volt az elmúlt időszakban az OSC kapujában, ha épp lehetőséget kapott.

Nem indult jól ezzel együtt sem a meccs, 2-0-ra ment el a Partizan, majd aztán hiába lőtt Decker Ádám büntetőt, ismét megrezzent a magyar háló (Subotics, 1-3). Salamon Ferenc hozta közelebb a mieinket, de Vladimir Vujaszinovics csapata a második negyedet is góllal nyitotta, Radomir Drasovics révén.

Bátori Bence emberelőnyből szépített, majd Kovács Gábor szabaddobásból egalizált, kezdett belejönni a második negyed közepére az OSC. Aztán voltak rossz megoldások, amik megakadályozták, hogy végre vezessen a magyar csapat. Maradt is a döntetlen a nagyszünetre (4-4).

Aztán a fordulás után Bátori Bence góljával 5-4-nél vezetett már az OSC! Egy pillanatra, mert jött Subotics 5 méterese Nagy Ádám hibáját követően, sőt, a 3. percben újra egyenlített a Partizan.

Két és fél perccel a negyed vége előtt először vezetett 2 góllal a magyar bajnoki ezüstérmes, Bátori villant megint, ő és Salamon 3-3 gólnál járt ekkor. Utóbbi aztán másfél másodperccel a vége előtt is betalált, 9-6.

A negyedik negyed aztán kicsit kapkodósra sikeredett, de a magyar győzelem nem forgott veszélyben.

Salamon Ferenc az M4 Sportnak a meccs után: „Hasonló meccsre számítottunk, ismerjük őket, fiatal társaság, akik nagyon jó kezű játékosokkal rendelkeznek, és egy jó edzővel. Nyugodtabbak voltunk bizonyos helyzetekben, és ezt a javunkra tudtuk fordítani. Azon dolgozunk, hogy terhelést bírjuk, a rájátszás sosem könnyű, de várjuk az Eger elleni meccset”.

Vincze Balázs az M4 Sportnak a meccs után: „Az eleje meg a vége kevésbé sikerült. Az elején a ritmust felvenni, a végén meg azokat a lehetőségeket, amik adódtak, nem tudtuk gólra váltani. Nagy öröm az, hogy végre mi játszottunk egy olyan mérkőzést, ahol a középső szakaszban mi nyújtottunk egy jó periódust. Örülök, hogy amikor 9-8-ra feljöttek, újítani tudtunk. A jó teljesítményhez szerencse is kell, ez ma megadatott nekünk. Örülni mindig van idő, azt nem szabad elvenni senkitől, az öröm hosszúsága a lefekvésig tart. Ki kell pihenni ezt a mai meccset, és el kell kezdeni az Egerrel foglalkozni.”

A csoport csúcsrangadóján a Jug Dubrovnik 5-5-ös döntetlent játszott a Pro Reccóval.

Eredmény – Bajnokok Ligája, B csoport, 7. forduló:

A-Híd-OSC-Újbuda-Partizan Belgrád 10-8 (2-3, 2-1, 5-2, 1-2)
Gólszerzők:
Salamon 4, Bátori 3, Decker, Kovács G., Gór-Nagy, illetve Subotics 4, Gogov, Drasovics, Gielen, Jaksics

Jug Dubrovnik-Pro Recco 5-5 (1-2, 3-3, 0-0, 1-0)
Gólszerzők:
Felipe Perrone 3, Obradovic, Garcia, illetve Sukno 2, Di Fulvio, Prlainovics, Filipovics

A csoport állása:

1. Pro Recco 16 pont
2. Jug 16 pont
3. Szolnok 15 pont
4. OSC 9 pont
5. Partizan 6 pont
6. Galatasaray 0 pont

-ds-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok