Eger: újabb 3 pont a Bajnokok Ligájában!

2016. március 12. 17:35

A Jadran Herceg Novit az idegenbeli 11-11 után a Bitskey-uszodában sikerült legyőzni, így szépen halad a kupasorozatban Dabrowski Norbert együttese.

Fotó: Fehér Kálmán/archív

„Nagyon örülök, hogy hat játékosom is ott van a keretben, ez a mi munkánkat is dicséri” – mondta Dabrowski Norbert arra a kérdésre, amely Benedek Tibor friss, Trieszt előtti keretére irányult a meccset közvetítő Digi Sport riporterétől.

Való igaz, Szivós Márton, Bedő Krisztián, Zalánki Gergő, Hosnyánszky Norbert, Hárai Balázs és Erdélyi Balázs is hangolódhat a jövő héten kezdődő felkészülésre, de addig még feladatok várnak rájuk az Egerrel. A Jadran Herceg Novit, majd hétfőn az OSC-t kell legyőznie odahaza a csapatnak.

Idegenben 11-11-re végzett a két csapat a Bajnokok Ligájában, akkor többen is hiányoztak az egrieknél, most viszont majdnem teljes volt a keret, Borisz Vapenszki is felgyógyult sérüléséből ugyanis; egyedül Milos Csuk hiányzott, ő egy ideje nem állhat rendelkezésre.

A 3. percig kellett várni az első igazi helyzetre, az azért alakulhatott ki, mert Bedő Krisztián emberelőnyt harcolt ki: végül aztán Hosnyánszky Norbert elhibázta első lövését. A montenegróiak is kihagyták az első fórt, és alapjában is hektikus volt a játék a meccs első felében. Braniszlav Mitrovicsnak azért akadt dolga a negyed vége felé, miközben elöl kicsit tanácstalan volt az Eger. Stefan Vidovics lőtt egy akciógólt aztán, amit nem sokkal ezután Biros Péter 5 méteresből kiegyenlített.

A 8. percben egy másik Stefan, Porobics lőtt Hosnyánszky blokkja mellett az egri kapuba emberfórból, fel kellett ébrednie az Egernek a folytatásra. Egy időkérés után Szivós Márton egyenlített, és a végén Mitrovicsnak még nagy bravúrt kellett végrehajtania a dudaszó előtt (2-2).

Nagyon jól védekezett a Jadran, de az Eger is – messziről próbálkoztak a csapatok a második negyed elején, eredménytelenül. Aztán a 6. percben Szivós Márton emberelőnyből lőtt nagy gólt, kiváló formában van az Eger világbajnoka, az ő góljával vezetett a magyar csapat először. No, nem sokáig, mert a Herceg Novi felszabadultan játszott, és Popadics a messzeségből is rászúrta (3-3).

Jól jött a nagyszünet az egrieknek, a fordulás után Zalánki Gergő lőtt pimasz magabiztossággal a kapuba. Ezt is kiegyenlítette a Jadran, majd jött Biros Péter újabb 5 méterese, 5-4. A 6. perc elején egy montenegrói emberelőny végén Hárai megszerezte a labdát, de kiejtette a kezéből, pontosabban Gardasevic elsodorta a labdát. Erre Hárai és Angyal Dániel ráugrott, 5 méteres következett. Lőrincz Bálint reklamálásért cserés kiállítást kapott ennek apropóján, Randjics meg belőtte a büntetőt, 5-5.

Hárai helyre tette a hibáját a túloldalon, emberelőnyben húzta a kapuba a labdát (6-5), nagyon kellett ez a gól. Csakhogy nagy baj volt, hogy a Jadran szellemesen támadott, így 12 másodperccel a negyed vége előtt megint szépen kijátszotta a támadását, Randjics be is húzta. Még jó, hogy helyén volt az Eger esze, és pár másodperc alatt is helyzetbe került Hárai, így a góljával eggyel előrébb járt a magyar csapat az utolsó szakasz előtt.

Izgulni kellett, izgultunk is: a két kapus volt a főszereplő, Szivós megúszása után például Kandics hatalmasat védett a 4. percben. Fél perccel később megint egyenlített a Herceg Novi, emberelőnyből, így rendkívüli izgalmak következtek a végére. Az 5. percben kettős emberelőnybe került az Eger, Erdélyi Balázs használta ki (8-7), majd Mitrovics védett borzasztóan jókor hátrányban. Egy perc volt hátra, amikor időt kértek a vendégek, támadhattak is. Kihagyták, jöhetett az Eger, de a centerbe adott passz sikertelen volt.

Fél perce maradt a vendégeknek, ők is centerbe tették, a síp néma maradt, megszerezte a három pontot az Eger.

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője a meccs után a Digi Sportnak:

„Úgy érzem, a védekezésünk rendben volt. Mikor megvolt a lehetőségünk, hogy könnyebbé tegyük a meccset, akkor nem jó megoldásokat választottunk. Így még jobban örülök, hogy kicsit izzadtságszagúan, de meglett a győzelem. Nehéz periódusban vagyunk, nem volt könnyű kijönni a Honvéd-meccsből. Nagyon feszült volt a csapat, folyamatosan nyugtatni kellett a játékosokat. Örülök, hogy nyertünk. Az ilyen szoros pillanatokat nem lehet edzésen gyakorolni, nem lehet modellezni. Minden meccsből lehet építkezni, ebből is.”

Szivós Márton a meccs után a Digi Sportnak:

„Jó ilyen mérkőzéseket játszani, ezekért a szoros meccsekért dolgozunk. Egy hosszú sorozatnak a végén vagyunk, vagyis még egy fontos meccs van hátra. Ez nagyon sokat kivesz a játékosokból, a csapatból. Küzdünk, ugyanilyen lesz a hétfői meccs is. A célunk, hogy megnyerjük ezt a csoportot, és természetesen nem ülünk a babérjainkon azért, mert ott vagyunk a Final Sixben.”

Eredmény – Bajnokok Ligája, A csoport:

ZF-Eger-Jadran Herceg Novi (montenegrói) 8-7 (2-2, 1-1, 4-3, 1-1)
Gólszerzők:
Szivós 2, Biros P. 2, Hárai 2, Zalánki,Erdélyi, illetve Vidovics 2, Porobics, Pobadics, Pjesivac, Randjics, Banicevics
 

Primorje Rijeka-Spandau 14-4 (5-1, 2-2, 2-0, 5-1)
Gólszerzők:
Muslim 3, Dedovic 2, Boskovic 2, Vukicevic 2, Buric, Radu, Krapic, Buljubasic, Setka, illetve Stamm 2, Csuk, Mateo Restovics
  
Olympiakosz Pireusz-CNA Barceloneta 9-5 (3-0, 3-2, 2-1, 1-2)
Gólszerzők:
Mourikis 3, Mylonakis, Gounas, Fountoulis, Ntsokas, Mallarach, Vlachopoulos, illetve Munarriz 2, S. Rasovics, Minguell, Espanol

A csoport állása:

1. Olympiakosz Pireusz 15 pont 
2. ZF-Eger 14 pont
3. CNA Barceloneta 11 pont
4. Primorje Rijeka 11 pont
5. Spandau 3 pont
6. Jadran Herceg Novi 2 pont

-ds-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok