Magyarország-Horvátország 11-10, VILÁGBAJNOKI DÖNTŐBEN A VÁLOGATOTT!

2013. augusztus 01. 09:27

Magyarország-Horvátország férfi világbajnoki elődöntő, élő online mérkőzés tudósítás 20:15-től! A mérkőzést az m1 élőben közvetíti!

2013. augusztus 1.
IV. negyed00:00Ezt már senki nem viszi sehová! Döntőben a válogatott!
IV. negyed00:21Az ausztrál bíró úgy dönt, véget vet a zenének... Egy relatíve semmilyen faultra (igaz, a labda odébb ment) kiküldi a horvátot. Időkérés után jövünk, 3-nál jöhet vissza a hatodik horvát.
IV. negyed00:45Szétmozogtuk, de hogy! A végén Jokovics fölé lőtte...
IV. negyed00:58Nincs a szénásszekér, amire ne férne fel még egy villával... Még egy fór, labda nélkül... Időkérés után jönnek a horvátok. 15-ször játszanak előnyben.
IV. negyed01:22Horvát előny, végigadogatják, időnél Sukno lövi el hátulról, de Nagy odaér a labdára! Szöglet, és 82 másodperc még...
IV. negyed02:09A semlegeseknek tetszik... Varga Dumi tör be a falba, Dániel úgy adja a passzt, ahogy családon belül kell, egy pöccintés... És mindenki hörög a lelátón a gyönyörtől.
IV. negyed02:38Baj van... Bedőt kétszer szerelték, aztán Jokovics belőtte a szélről, elég könnyen - akcióból.
IV. negyed04:12Még nagyobb kár ezért... Nagy Viktor kivédte a labdát, de nem ment elég hamar utána, Setka visszaszerezte, és bepöckölte... 11-8 helyett 10-9...
IV. negyed04:57Emberelőnyünk volt, de ez most nem ment be... Nagy kár...
IV. negyed05:15Flahive törlesztett... Nem volt ötös, befújta. Nagy azonban ezt is fogja. Még marad a fór, de Nagy ismét óriásit véd!
IV. negyed06:21Háraihoz nem ért be időben a labda, Pavic elvitte előle.
IV. negyed06:21Suknót azért nem szabad hagyni. Ő is zseni - szépen belőtte távolról, lóbák után.
IV. negyed06:43A horvátok a vélt ötösüket siratják, Bedőre nem is figyelnek. Öreg hiba, az ifjú center kihasználja az alkalmat és centergólt lő.
IV. negyed07:00Érdekes volt... Dobud forgatott, elengedte a labdát... Flahive is az egészet, mondván, nem is akart tovább menni...
IV. negyed07:21Egy-egy gyors kontra után Nagy Viktor véd fejjel.
III. negyed00:02Ezt csak mi tudjuk! Szivós kibrusztól egy fórt a fegyelmezetlen horvát védő ellen, aztán már megy is, amíg a bekkek csodálkoznak, ő már négy méteren áll, Dumi adja a labdát, ami aztán megy is Pavic feje fölé! Nagyjából így kell 9 másodperc alatt gólt lőni!
III. negyed00:11Az orosz bíró ad még egy labdanélkülit, és Sukno most eltalálja a hosszút, Viktor sajnos beugrott a rövidbe.
III. negyed01:43Varga Dani mentett szögletre egy támadást, de aztán kontrát fújnak ellenünk.
III. negyed01:43Sukno nem bírta ki, hogy ne lőjön el egy fórt. Nagy Viktor simán levadássza!
III. negyed02:05Jokovics kapufája után Varga Dani került helyzetféleségbe, de Pavic védett, átellenben Gór-Nagy kiállítása miatt három a kettőben voltak egy darabig a kapunk előtt, ám nem tudták megoldani, úgyhogy Tucak időt kért. Horvát fór 18 másodpercig.
III. negyed03:11Kontra a horvátok ellen, majd Hárai nem megy eléggé a labdáért.
III. negyed03:39Kalandos periódus volt... Elengedett szerelés itt, fölélövés ott, majd egy fór Hárairól, amit Vámos irdatlan erővel vág be!
III. negyed05:16Labdanélküli kiállítás, a horvátok járatják, egy pillanatra úgy tűnik, belezavartuk őket, de egy villámgyors háromszög végén Dobud bepattintja a falból kilépve.
III. negyed05:57Egy-egy kontra után kapunk egy fórt, amit nem lövünk be. Húsz másodperc alatt. Mert Varga Dumira nem mennek rá eléggé a végén, és ő kissé kiszorítva is óriási gólt pattint!
III. negyed07:09Most elvétettük a védekezést, Dobudot csak ötöst érően tudtuk szerelni. Ami nem baj - Nagy Viktor kivédi!!!
III. negyed07:31Bedő próbálkozott centerből, de a védő blokkja mentett.
II. negyed00:00Nagy Viktor védései adták meg az alapot, így 4-2-vel hoztuk el a második negyedet. Három pazar akciógól is kellett, jól játszunk, ne legyünk telhetetlenek, hogy Dumi helyzetéből akár többel is elmehettünk volna. A horvátok ugyanígy siratják a falból elhibázott fórjaikat.
II. negyed00:00Az utolsó támadásból Varga Dani lő egy szögletet, majd Hosnyánszky csavar szabaddobásból, de nem elég erős, Pavicnál köt ki a labda.
II. negyed00:30Horvát előny, de a falba beadott labdát hárítja Nagy Viktor - ez sem volt kis védés!
I. negyed02:01Labdavesztés után kontra, Decker úszik meg úgy ahogy, de a passz hosszú, és végül begyűjti a kapus.
I. negyed02:01Így viszont 7-4 helyett 6-5, mert két horvát fór jön egymás után, hiába ér vissza az emberünk, hat az ötben is belövi Jokovic, a blokkról pattan be Nagy feje fölé a labda.
I. negyed02:45Centerszerelés után sajnos kissé későn vesszük észre Varga Dumit, így túl közel kerül Pavichoz, aki védeni tud.
I. negyed03:29Húha, egy kontra után támadunk, Hárai megmenti a labdát, ami visszakerül hátra Szívóshoz, és hát... Nyolcról ritkán dobnak ekkora gólt Pavicnak...
I. negyed04:07Hamar jön a válasz - fór nekünk, Szivós Marci pedig hátulról, csuklóból elengedi, Pavicnak nincs esélye.
I. negyed04:34Horvát fór, Bedőt eltüntetik blokkolás közben, így Obradovics tisztán lőhet sajnos.
I. negyed05:11Egy fölélövés után jön az első klasszikus lefordulásunk, és Madaras Norbi beveri az egy az egyes ziccert!
I. negyed05:41Itt az akciógól! Madaras lövése visszapattan a blokkról, a horvátok még nem veszik fel az alakzatot, Vámos kissé üresen marad a szélen, és kegyetlenül bepattintja a hosszúba!
I. negyed06:08Nagy Viktor véd hatalmasat emberhátrányban!
I. negyed06:51Szivós szerzett szépen labdát, de aztán Decker csinált egy elég feltűnő kontrát.
I. negyed07:37No, itt az első, Sukno szabaddobását nyomta fölé.
I. negyed00:00Az előny-hátrány lesz a kulcs - ezzel nem árulunk el túl nagy titkot: a horvátok 3/3-nál tartanak, mi 2/1-nél, plusz van egy akciógólunk. A hátrányt viszont muszáj valahogy megoldani - Viktornak eddig nem volt védése, rá is szükség van.
I. negyed00:00A horvátoknak is két támadásuk van egyben, miután Dobud csavarása visszapattant a blokkról - a vége Jokovic lövése, ami a kapufán végzi.
I. negyed01:00Fórból bejátszás Bedőnek, de a kapus fejére pöccinti. A kipattanó a miénk, de Bedőt szerelik most.
I. negyed02:02Most nekünk segít a kapufa - Sukno kapáslövése befért volna Viktortól...
I. negyed02:37Bedő próbálkozott szabaddobásból, de a kapufát trafálta telibe.
I. negyed03:41Kár érte, kontra után eljöttünk hat az ötben, de Varga Dani közelről kapufát lőtt. Hanem a begyűjtött kipattanóból Vámos irtózatos gólt lő nyolc méterről!
I. negyed04:44Hárainak ment bejátszás, de elengedték a birkózás közben elvitt labdát.
I. negyed05:17Kontra ellenünk (épp Bedőnél volt a labda, amikor a szélen fújtak alábújásért...), aztán jogos horvát előny, amit szépen játszanak meg, Dobud a végállomás a falban, illetve a háló.
I. negyed06:19Hamar jön a válasz, horvát fór, amit Obradovics varr be nagy erővel rossz kéz hátulról.
I. negyed06:51Húha, ez valami parádés volt: Hárairól fór, gyönyörű járatás után Varga Dani adta be úgy Gór-Nagy Mikinek, hogy még be is fordulhatott vele, és nem is hibázott.
I. negyed07:32Hárai kemény blokkjával indul, az oldalvonalon túl landol a labda.
I. negyed08:00No, akkor a második magyar kísérlet az elődöntő műfajában - reméljük, a fiúk megcsinálják, ha már a lányok egy picivel lemaradtak a fináléról.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok