A szentesi álom teljesül - ifj. Bocskay István mehet Los Angelesbe

2016. március 07. 19:26

A tanulj és vízilabdázz az USA-ban célkitűzésű program csapata - amelyet Póka Sándor és Szénászky Zsolt működtet -, valamint a Szentesi Vízilabda Klub kölcsönös együttműködésének köszönhetően egy szentesi fiatalember a 2016. nyarát Los Angeles-ben díjmentesen töltheti. A megállapodás értelmében a Szentesi Klub egy angolul jól beszélő, jó magaviseletű, jó tanulmányi eredményekkel bíró kiváló pólóst jelölt. A klub szakmai testülete ezen kiválasztási irányelvek alapján ifj. Bocskay Istvánt nevezte meg, mely sajtótájékoztató keretében került kihirdetésre.

Egy életre szóló lehetőség – Ne bízd a véletlenre!

A program lényege, hogy a vízilabdatudásra építve segítenek magyar fiataloknak kijutni az Egyesült Államokba, ahol a közel 2 hónapos nyári kint tartózkodás ideje alatt több nagy tornán vesznek részt. Körülbelül 40 mérkőzést játszanak, ahol egyetemi edzők szemrevételezik a jövő egyetemi csapatának játékosait. A program abban segít, hogy kijuttatja a magyar sportolókat ezekre a rendezvényekre, bejuttatja őket amerikai egyesületekbe, ahol az adott egyesület színeiben küzdhetnek. E sportprogram megvalósítói bíznak abban, hogy ez a lehetőség még jobban fogja ösztönözni az ifjú sportolókat, hogy érdemes kitartóan edzeni, de a tanulást nem szabad elhanyagolni. (Korábbi cikkben olvasható Miló Sidló Franciska ösztöndíj megnyerésének története a www.usa-h2opolo-opportunities.com oldalon.) Önmagában nem elég, hogy valaki nagyon jó magyar vízilabdázó, hozni kell a szintet a tanulmányi eredményben és a nyelvismeretben. A program üzenete megegyezik dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok véleményével is, aki azért tudott azonosulni ezzel a programmal, mert az ő véleménye is az, hogy ha 16-17 éves korban nem tud valaki korosztályos válogatott stabil tagjává válni és ezen az úton elindulni, célul kitűzve a felnőtt válogatottságot, akkor nagyon fontos, hogy a vízilabda karrierje mellett a tanulmányait se hanyagolja el. Magyarországon egy sportoló, ha nem kap OB1-es szerződést, 18 éves korában nagy valószínűséggel befejezi a vízilabdát, és a 12 év kemény munka, amit a sportágba fektetett, veszni látszik. Az amerikai program ezeknek a fiataloknak abban is segít, hogy ad még 4 év profi vízilabda életet az amerikai diploma mellé, hiszen az USA-ban az egyetemi években bontakozik ki igazán a sportélet.

Az USA H2O Polo csapata és a Szentesi VK közösen szurkol ifj. Bocskay Istvánnak. Sok sikert, élményekben és eredményekben gazdag kint tartózkodást kíván, bízva egy újabb sikertörténet kibontakozásában.

Az amerikai utakat tartalmazó programról részletesen olvashatsz a www.usa-h2opolo-opportunities.com oldalon. Érdeklődés esetén, az oldalon található jelentkezési lapot kell kitölteni, és a szervezők személyes kapcsolatfelvételt kezdeményeznek. Gyere, - korlátozott számban, de - van még szabad férőhely.













BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok