Szolnok, Eger, OSC: 3-3 ponttal több!

2016. március 02. 21:07

Nem született meglepetés a férfibajnokság szerdai, felsőházi fordulójában. A nagycsapatok magabiztosan húzták be soros bajnokijukat.

Fotó: Fehér Kálmán/archív

A hétközi forduló első mérkőzése igazi presztízsrangadó volt, amelynek oka a két csapat egykori/jelenlegi névadó szponzorának, valamint Vincze Balázsnak a személye. A szakember a szegediekkel elért sikerek után távozott két éve az OSC-hez, ahol aztán elkezdte az építkezést, amely bajnoki és kupaezüstérmet is eredményezett eddig.

Nem volt könnyű helyzetben az OSC, merthogy az Eger elleni legutóbbi bajnokin bordasérülést szenvedett Német Toni, így megint eggyel kevesebben álltak rendelkezésre a keretben. Az OSC végül nevezte a nemrég igazolt brazil Antonio Inserra Netót a szegedi sátras meccsre. Nem kezdett a légiós, ellenben egy másik légiós „bekezdett”: a montenegrói Drasko Brguljan 2 góllal jelentkezett az első negyedben, amelyet 3-1-re nyert meg a vendégcsapat.

A Szeged legutóbb 10-0-ra is vezetett a Vasas elleni idegenbeli bajnokin, nos, most megtapasztalták a másik oldalt. A harmadik negyedben ugyanis már állt 2-9 is az eredményjelzőn. Pörgött az újbudai társaság, a hazaiak viszont nem fogtak ki jó napot. Ráadásul az utóbbi időben többször is remekül beszálló vagy éppen kezdőként szereplő Barabás Botond kiválóan védett az OSC kapujában.

Hétgólos maradt a vendégelőny az utolsó negyed előttre is, azaz eldőlt a mérkőzés – sőt, érdekességképpen a brazil Neto megszerezte első gólját is a magyar bajnokságban.

„Nagyon másra számítottam, az OSC ma ennyivel jobb volt. Barabás Boti nagyon jól védett, de mi meg nagyon sokat hibáztunk támadásban. Nem jutottunk el lövésig, szorosabbra számítottam. Valami elromlott, meg kell nézni videón, mik voltak a hibák. Okulva a mai meccsből, felszívva magunkat a Honvéd ellen javítani fogunk”
– ezt Sedlmayer Tamás, a Szeged játékosa nyilatkozta a csapat Facebook-oldalán a mérkőzést követően.

Az Eger a Vasast fogadta a Bitskeyben, mondani sem kell, melyik csapat volt a találkozó esélyese. Ennek megfelelően ellentmondást nem tűrően haladt a kezdetektől fogva a győzelem felé Dabrowski Norbert csapata. 4-1-re hozta az első negyedet, 5-0-ra a másodikat, azaz a 9-1-es részeredmény már jelezte, a vége nagy kiütés lesz/lehet.

A Vasas becsületére legyen mondva, a harmadik negyedben – vélhetően már amolyan minden mindegy alapon – bátran játszott, 5-5-re hozta ki a szakaszt. Egy negyedben 5 gólt lőni az Egernek, szép teljesítmény. Az igazsághoz hozzátartozik, a harmadik negyedben Csoma Kristóf védte az egri kaput (Braniszlav Mitrovics helyére jött be, természetesen), az első 5 felé tartó lövés pedig kifogott rajta.

A vége tízgólos egri siker, gólt szerzett a fiatal Mata Levente és Szalai Gábor is, a másik oldalon a szintén tehetséges fiatal, Simon Henrik volt a legeredményesebb.

Az eddig hibátlan Szolnok a Kőér utcába volt hivatalos, s bár az első szolnoki gól után Kovács Gergő még egalizált, onnantól kezdve a bajnok határozta meg a mérkőzés menetét. Az a bajnok, amelynek soraiban a volt Honvéd-játékos, Fülöp Bence villogott például az elején, 2 góllal mutatta meg magát, 5-1-re vezetett Cseh Sándor csapata nyolc perc után.

Aztán belejött György Dávid a kapuban és a Honvéd védekezésben, ami azt eredményezte, hogy csak egy gól született a második negyedben – azt Aaron Younger jegyezte.

Némi meglepetésre kicsit elkényelmeskedte a harmadik negyed elejét a Szolnok: 3-0-s Honvéd-sorozat következett, Simon Adrián, Kalanovics Balázs és Fazekas Tibor is betalált, 6-4-re jött ezzel fel Vad Lajos csapata – utóbbi két gól szabaddobásból született.

Stefan Mitrovics is megirigyelte ezt a gólszerzési forgatókönyvet, szabaddobásával újra hárommal ment a Dózsa. Aztán két nagy lehetőséget (emberelőnyt) is kihagyott a Honvéd, azért is lehetett dühös a hazaiak mestere, mert olyan sokszor nem fújtak kiállítást a játékvezetők a meccsen (egyik oldalon sem).

Younger lőtt gólt a negyedik negyed elején, ezzel megnyugtató mederbe terelte a mérkőzés végét szolnoki szemszögből (4-8). A 2. percben is villant az ausztrál keze, és Nagy Viktor is kétszer egymás után szerzett jó ütemben labdát.

A Szolnok nyeregben volt (mármint még inkább), így a három pont megszerzése nem okozott végül nagy gondot.

Az FTC-PQS Waterpolo-BVSC-Wáberer Hungária-Zugló mérkőzésről külön számolunk be.

Eredmények – E.ON férfi ob I.-es bajnokság, felsőházi rájátszás, 3. forduló:

Contitech-Szeged-Diapolo-A Híd-OSC-Újbuda 5-12 (1-3, 1-4, 2-4, 1-1)
Gólszerzők:
Chilkó 2, Sánta, Kiss Cs., Manhercz K., illetve Bátori 3, Salamon 2, Brguljan 2, Neto, Hegedűs, Graham, Gór-Nagy, Decker Á.
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.

ZF-Eger-VasasPlaket 19-9 (4-1, 5-0, 5-5, 5-3)
Gólszerzők:
Hosnyánszky 3, Szivós 3, Angyal 2, Vapenszki 2, Bedő 2, Hárai 2, Biros P. 2, Lőrincz, Szalai, Mata, illetve Simon 2, Delgado, Hőna, Saric, Bóbis, Gyárfás, Várnai, Steinmetz Á.
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.

RacioNet-Honvéd-Szolnoki Dózsa-Közgép 4-10 (1-5, 0-1, 3-1, 0-3)
Gólszerzők:
Simon A., Kalanovics, Kovács G., Fazekas T., illetve Younger 3, Mitrovics 3, Fülöp 3, Madaras
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.

A bajnokság állása 17 forduló után:

1. Szolnok 51 pont
2. Eger 45 pont
3. OSC 42 pont
4. FTC 39 pont
5. Honvéd 31 pont
6. Szeged 27 pont
7. BVSC 26 pont
8. Vasas 23 pont

-d-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok