Amikorra kellett, összeállt a csapat

2013. július 31. 16:12

Ott még nem tart a férfiválogatott, hogy úgymond az „előszezonban” is brillírozzon, sőt. Viszont at első év építkezése csak eljutott abba a fázisba, hogy az eredmény látható, kézzel fogható: világbajnoki elődöntőt nem osztogatnak ingyenesen úgymond.

Fotó: Kovács Anikó

A görögök elleni mérkőzés megmutatta, továbbra is erős csapatunk van, amely egységként is kiválóan üzemel, köszönhetően annak, hogy jól dolgoznak a fogaskerekek.

Erre az egyik legjobb példa Bedő Krisztián, aki ugyan Kis Gábor sérülése miatt került be a keretbe, ám a negyeddöntőben végképp bebizonyította, hogy igenis lehet rá számítani a csatamezőn.

Életem eddigi legfontosabb mérkőzése volt, és örökké emlékezetes marad – mondta az ifjú center. – Nagyon felszabadultan tudtunk játszani, bár az eleje döcögősebb volt, ennek ellenére végig betartottuk taktikát, és sikerült azt megvalósítani, amit terveztünk, amit akartunk.”

Arra a kérdésre, hogy miért éppen most állt össze a kép, Krisztián így válaszolt: „Úgy tudtuk befejezni a fórokat, ahogy szerettük volna, és oda mentek a lövések, ahová akartuk. Nagyon együtt voltunk, ez volt a siker kulcsa, és ez lehet a horvátok elleni mérkőzésen is.

A másik kimagasló produkció Nagy Viktoré volt, aki remekelt a lécek között: három kapott góllal lehozni egy vb-negyeddöntőt parádés teljesítmény (na jó, Stefano Tempestinek is sikerült az olaszok kapujában, viszont Viktort jobban szeretjük...).

Nagyon jól éreztem magam a meccsen – mondta Viktor –, sikerült megvalósítani mindazt, amit terveztem, és úgy láttam, a többiek is így voltak ezzel, az első másodperctől fogva. Az, hogy jól ment, erőt adott a többieknek is, ez külön öröm a számomra.

Az előző két vereség motiválta a társaságot: „Nyomot hagyott bennünk, sértette az önérzetünket. Úgy voltunk vele, jó ez a görög csapat, de nincs az az Isten, hogy háromszor megverjenek egy nyár alatt – és így is álltunk hozzá rögtön az elejétől fogva.

Úgyhogy jöhetnek a horvátok, csütörtökön este negyed kilenctől. Jó kis partinak ígérkezik.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok