Női ob I.: még egy UVSE-siker az alapszakasz végére

2016. február 29. 19:49

Nem lazsált a tét nélküli meccsen a bajnoki címvédő, amely kiváló formában és nagy lendületben van.

Fotó: Madar Dávid

A Mataro elleni pazar Euroliga-siker után két nappal bajnoki mérkőzés várt Áts Bertalan csapatára. Az ob I. tavalyi bajnoka, a jelenkor első számú magyar klubcsapata már a BVSC elleni győzelemmel bebiztosította az alapszakasz elsőségét, ugyanakkor még le kellett játszania a másik nemzetközi szereplő, a Sabadell ellen az Euroligában alulmaradó Szentes elleni rangadót.

Az Euroliga Final Four-szereplő a LEN Kupa Final Four-szereplő ellen. Jól hangzik, de valóban nem volt tétje a meccsnek. Voltak olyan hangok, amelyek szerint a lilák valamelyest gyengébb kerettel állnak ki a mérkőzésre, de ez nem bizonyosodott be. A teljes erőbedobás pedig rendkívül üdvözítő, elvégre éppen a napokban téma bizonyos csapatsportágakban, hogy a nagy előny birtokában hajlamosak megelégedni magukkal a főszereplők.

Az UVSE-nél erről nincs szó, a válogatott gerincét adó csapat előtt le a kalappal. Jó előjel ez a majdani Euroliga négyes döntő előtt is, amelyet meg is kíván rendezni a klub (meg még legalább kettő a többi szereplő közül). Egy közbevetés: a kupa sorsolását vagy pénteken vagy hétfőn tartják majd a LEN illetékesei.

Szóval itt volt ez a hétfői bajnoki, amelyen már az első negyedben 3 góllal vezetett a hazai együttes (érdekesség viszont, hogy a negyed első gólja csak a 6. percben született), amelyet bátran forgatott Áts Bertalan. Csak momentumai voltak a Szentesnek, amelynek mindentől függetlenül jó kis gyakorlás volt ez a találkozó – nekik is nyilván céljaik vannak itthon és a majdani LEN Kupa négyes döntőn is.

A legeredményesebb góllövő Keszthelyi Rita lett hétfőn, 3 gólt lőtt, ezzel az 1 gólt elérő Bujka Barbara mellett ketten holtversenyben vezetik a bajnoki góllövőlistát 32 találattal.

Ki kell emelni ismét Gangl Edina teljesítményét, kiváló formában van, 18 lövésből 14-et megfogott, ez bizony 78 százalékos mutató.

Nyert az UVSE, ezzel hibátlan mérleggel zárt, 10/10-zel. A folytatásban (március végén) a Dunaújváros a Szegeddel, a Szentes az Egerrel játszik 2 győzelemig tartó páros mérkőzést az elődöntőbe kerülésért.

Az elődöntő két nyert meccsig tart, a döntőt majd három nyert mérkőzésért játsszák.

Most azonban szünet következik a női bajnokságban, ennek elemeként jövő hétfőtől Kanadával edzőtáborozik a női válogatott.

Eredmény – női ob I.-es bajnokság:

UVSE-Hungerit-Szentes 10-4 (4-1, 2-1, 2-1, 2-1)
Gólszerzők:
Keszthelyi 3, Kisteleki H. 2, Kuna, Antal, Hertzka O., Tóth I., Csabai, illetve Gémes 2, Bujka, Kövér-Kis
A teljes jegyzőkönyvet itt lehet elérni.

A bajnokság alapszakaszának végeredménye:

1. UVSE 30 pont – elődöntőbe jutott
2. BVSC 22 pont – elődöntőbe jutott
3. Dunaújváros 16 pont
4. Szentes 13 pont
5. Eger 7 pont
6. Szeged 0 pont

Az elődöntőbe jutásért:

Dunaújváros-Szeged
Szentes-Eger
 
-d-



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok