14/14, parádés Szolnok!

2016. február 21. 19:23

Az E.ON férfibajnokság 13. fordulójában 8–6-ra nyert Egerben a címvédő, így 42 pontjával végzett az A csoport élén. Cseh Sándor együttese ezzel a felsőházban is magabiztosan vezet.

Fotó: Fehér Kálmán

Szuperrangadó Egerben – beéri-e pontszámban Dabrowski Norbert együttese a bajnokot? A kérdés, amely foglalkoztatta a pólóbarátokat.

A válogatott centerek sikertelen megjátszása után Varga Dénes akciógólja volt az első felírandó esemény, de kisvártatva Angyal Dániel fórból egyenlített. Madaras Norbert és Biros Péter sikertelen próbálkozása után aztán újfent a szolnokiak 10-ese villant, ezzel állt 1–2 a táblán. Braniszlav Mitrovics és Nagy Viktor is lövéseket védett, hiába igyekezett Zalánki Gergő vagy éppen Aaron Younger, így az első negyed után ennyi maradt az állás. Persze lehetett volna a végén 1–3- is, ám az egriek köszönetet mondhattak a hazai kapufának, amely „hárította” az igen aktív Varga Dénes lövését.

A második etapban Erdélyi Balázs lövését is védte Nagy Viktor, de a túloldalon Younger kísérletét sem mondhattuk tökéletesnek, sőt aztán ki is állították – más kérdés, Jansik Dávid labdát szerzett csapatának. Varga Dénes, majd Szivós Márton lövését védték a kapusok, nagy hirig ment a vízben. Mígnem villant egy Madaras: akciógólja 3–1-es vezetést ért a bajnoknak. A kétszeres olimpiai bajnokot aztán cserével végleg kiállították.

Borisz Vapenszki a 12. percben fórból hozta közelebb csapatát, majd a 15. percben Hosnyánszky Norbert akciógólja jelentette az egri egyenlítést – a két találat között Kis Gábor lövését védte Mitrovics, Vámos Márton pattintott el egy lövését, illetve Milan Alekszics hagyott ki egy fórt. Vezethetett is volna a házigazda, ám Szivós két lövését is védte Nagy Viktor, avagy a nagyszünetre a nagy fesztültségben 3–3-mal mentek a felek.

A harmadik negyed elején Mezei Tamásról Angyalt küldték ki, de Mitrovics védte Varga Dénes lövését. Átellenben Bedő Krisztiánról Younger mehetett ki, Hosnyánszky pedig gólt lőtt fórból – ezzel vezetett először az Eger. Cseh Sándor rögvest időt is kért. Varga Dániel kettős fórból egyenlített, majd Jansik kiállítás után (az ezúttal is rendkívül aktív Hárai Balázsról szórták ki) hátrányban szerzett labdát. Ismét a két kapus védései írták a meccsmenetet, majd Kis Gábor kibrusztolt fórja után Stefan Mitrovics már nem kegyelmezett. Visszavette a vezetést a Szolnok!

Hárai „szállította” az újabb kiállítást, de Biros Péter lövése nem volt jó. Büntetett a vendég együttes, pontosabban Varga Dániel, aki az ellentámadás során akciógóllal 4–6-ra alakította az állást. Hogy nem lett mínusz három a záró negyedre egri szempontból, az Braniszlav Mitrovics érdeme, aki védte szerb világbajnok társa, Stefan Mitrovics lövését.

A záró felvonásban is remekül védekezett a Szolnok, remekül védett Nagy Viktor, képtelen volt közelebb férkőzni az Eger. Sőt a negyed közepén Mezei akciógólja 4–7-es részeredményt jelentett. Lőrincz Bálint szépített ugyan, de Kis Gábor szerzett kiállítása után újfent Mitrovics lőtt gólt, 3.38-cal a vége előtt eldőlni látszott a csata. Egy perccel később Bedő Krisztián emberelőnyből ugyan betalált, ám ez csak szépségtapasznak volt jó az egrieknek, akiket végül így 8–6-ra győzött le a Szolnok, visszavágva így a BENU Magyar Kupa-döntőért.

A vendégsiker egyben azt jelenti, hogy Cseh Sándor együttese százszázalékos teljesítménnyel, 42 ponttal nyerte meg az A csoportot, vagyis a felsőházban – ahova minden pontot visznek a csapatok – is az élen áll.


Eredmények – E.ON férfibajnokság, 14. forduló

A csoport

ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 6–8 (1–2, 2–1, 1–3, 2–2)
Eger:
B. Mitrovics – Hosnyánszky 2, Lőrincz 1, Szivós, Erdélyi, Vapenszki 1, Hárai. Csere: Angyal 1, Biros P., Zalánki, Bedő 1, Biros B. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Szolnok: Nagy V. – Gosics, Madaras 1, Varga Dániel 2, Varga Dénes 2, Kis G., Jansik D. Csere: Vámos, Mezei 1, Alekszics, Younger, S. Mitrovics 2. Vezetőedző: Cseh Sándor
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ContiTech-Szeged-Diapolo–PannErgy-Miskolc 12–7 (3–1, 4–2, 0–1, 5–3)
Gólszerzők:
Sedlamyer 4, Seman 3, Chilkó, Kiss Cs., Kunac, Varga Zs., Palotás, ill. Petkovics 3, Hornyák, Jakab, Kerschbaum, Somlai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Wáberer Hungária–EBP-Tatabánya 16–9 (4–2, 5–1, 2–3, 5–3)
Gólszerzők:
Szabó Bence 4, Czigány 4, Nagy Álmos 2, Szabó Bendegúz 2, Pásztor 2, Kovács P., Ambrus, ill. Garancsy 2, Kiss Gy. 2, Sebestyén 2, Regős, Dobay, Francsics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)


A csoport végeredménye:

1. Szolnok 42 pont
2. Eger 36 pont
3. Szeged 24 pont
4. BVSC 23 pont
5. Miskolc 16 pont
6. Szentes 14 pont
7. Kaposvár 7 pont
8. Tatabánya 3 pont

A Szolnok, az Eger, a Szeged és a BVSC a felsőházban, a Miskolc, a Szentes, a Kaposvár és a Tatabánya az alsóházban folytatja a küzdelmeket

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok