Görögország-Magyarország 3-9

2013. július 30. 09:18

Görögország-Magyarország férfi világbajnoki negyeddöntő, élő online mérkőzés tudósítás 15:30-tól! A mérkőzést az m1 élőben közvetíti!

2013. július 30.
IV. negyed00:00Ez uitóbbit már csak játékból, persze. De akár hozzá is számolhatjuk...
IV. negyed00:00Nagy Viktor még becsavarja a labdát a saját kapujától - ma tényleg minden bejött!
IV. negyed00:00Most már nem erőltetünk semmit. Ők még kapnak egy fórt, de... Ezt is simán kivédjük. A félelmetes görög fórt 15/2-n tartottuk ma. Lenghetnek a kalapok.
IV. negyed01:01Nem áll jól a görögöknek, amikor távolról akarnak gólt lőni. Egy néző mindenesetre sikerrel ugrott el a labda elől.
IV. negyed01:34Megjegyzem, a legjobb négy között van az új válogatott.
IV. negyed01:34A görögök készek vannak, mint a mateklecke. Hárait üti a bekk, de csak cserével áll ki - aztán a kezét rántják le a fórban, az ötöst Varga Dumi hinti be lazán.
IV. negyed01:58A zóna tökéletes, újabb görög lövés megy mellé. Továbbra is három gólon állnak.
IV. negyed02:25Már az idővel is játszunk, Madaras csak a végén lövi el, véd a kapus. Akár haza is viheti.
IV. negyed02:51A hangszóróból szól a dzsessz... Nagyon lazák lettünk az utolsó részre, tényleg.
IV. negyed02:51Most a blokk hárítja a görög lövést. A hellének kezdenek fonalat veszteni, Fontulisz durváskodik a mezőnyben, a német kiszórja, időkérés után jövünk.
IV. negyed03:42Fesztivál! Bedő leválik az emberéről, jön a passz, és pazarul besimítja. Ki mondta, hogy gyengébb vele a csapat? Köpjön fel, és álljon alá!
IV. negyed04:05Pacsiznak a védők! Újabb görög fór, de megint fölépöttyen a labda a falból.
IV. negyed04:35A görög kapitány az időkérés oltalmába menekíti csapatát. Négy és fél percük maradt.
IV. negyed04:35Kezdünk hömpölyögni... Bedő újabb fórt szállít - Madaras pedig úgy gondolja, most nem kell adogatni, rálövi az első passzt, labda a léc alatt, négy közte!
IV. negyed05:00Kapnak még egy fórt - de ez sincs benn! Megnyomjuk úgy az embert a falban, hogy elég randán fölészáll a labda.
IV. negyed05:25Nagy Viktor zseniális! Előbb hátrányban véd, majd a szöglet után egy átlövésre is odaér.
IV. negyed06:07A zseni ismét alkotott... Egy mellészálló görög lövés után kissé kalandos módon - visszaszereztük, holott már-már elvesztettük - a labdát, Varga Dumi kiharcolt egy szabaddobást nyolc méteren, aztán olyat ejtett, mint ami a mesében van. Vagy még ott sem.
IV. negyed07:00Nekünk fór, megjön a bejátszás Hárainak, aki egyből nem tudja rátenni, és amikor másodjára belövi, belefújnak, mondván, fogja az emberét...
IV. negyed07:39Mindenesetre egy kontrával nyit a német, jöhetünk...
III. negyed00:00Most az a nagy kérdés, hogy képesek leszünk-e megtartani a kettőből legalább egyet. A német játékvezető lesz a mi kapunknál, kérdés, van-e küldetéstudata. Ugyanakkor az utolsó két fórt tisztességgel befújta nekünk is.
III. negyed00:00Megpróbálják kipasszolni a zónát a görögök, de a duda beleszól az elképzeléseikbe - igaz, Nagy Viktor amúgy is véd.
III. negyed00:20Eléggé lezártak minket, Madaras lövését védi a kapus.
III. negyed00:52Most görög fór, és ezt nem ússzuk meg, Vlahopulosz kap jó passzt a kapufánál, és besimítja a sarokba.
III. negyed01:20Vamooooos! Már ha spanyolok lennénk. Így Vámos! Fórt kapunk Hárairól, s bár Marcika kezéből elsőre kiesik a labda, másodjára megragadja, és bebombázza a rövid felsőbe!
III. negyed02:00A centert erőltetik a görögök, de zseniálisan zár a zónánk, meg a bejátszás sem volt minőségi...
III. negyed02:32Átlövéssel próbálkoznak a görögök, de Nagy szögletre véd.
III. negyed02:58Áááá, de kár. Megvolt a bejátszás Szivósnak, de a kapus odaért a labdára...
III. negyed03:20A görög lövés esélytelen, utána a szerb bíróban van annyi becsület, hogy ő is átfúj egy kiállítást, időkérés után megyünk a közte háromért.
III. negyed03:51Ez durva volt... Elvittük a centerük elől, Madaras kapufát lőtt azátán, Hárai elé pattant a labda, hátulról megrántották, de a német bíró nem adta meg az ötméterest.
III. negyed04:51Így kell ezt! Hárairól kiállítás, járatás után Hosnyánszky lép ki a falból, és kapásból bevágja Madaras keresztpasszát!
III. negyed05:37Most kapásszélről próbálkoznak, de Madaras zseniálisan blokkol.
III. negyed05:57Aztán vissza is veszi a labdát, alábújásért fúj kontrát ellenünk, sőt, a görög színjátékot díjazandó Deckert kiküldi visszaindulásnál, időkérés után jön a görög fór.
III. negyed06:11A görög centerek ellen gyakorlatilag bármelyik napszakban és politikai rendszerben lehetne kontrát fújni, most a szerb megteszi.
III. negyed06:50Labdanélküli kiállítás a görögöknek, de a falból húzott labdát szenzációsan védi Nagy! Átellenben Vámos kapáslövése időnél mellé száll.
III. negyed00:00Mi eddig 6/3 vagyunk, a görögök 8/2. Csak maradjon is így. Már hogy eggyel többet lövünk bele. Plusz egy-két zavarbaejtő akciógól. Egyszerű innen a tribünről, ugyebár...
II. negyed00:00Nagyszünet. Gól továbbra is csak emberelőnyből esett - és mindkét oldalon érezni némi bizonytalansággal vegyes feszültséget a megjátszásoknál.
II. negyed00:00Kár érte, Decker kapta a labdát a szélen, de nem tette rá egyből, utána viszont kiesett a kezéből - visszaúszásnál Szivóst kiküldték, de az idő szorításában távolról elvállalta a görög, eredménytelenül.
I. negyed00:40Némi mák, a görög átlövésgólja belefújnak, viszont óriásit védekezünk hátrányban, előbb Nagy Viktor véd, majd a blokkunk jó!
I. negyed01:28Ez nagyon kellett! Bedőről jön a kiállítás, és bár halódni látszik a fór, Varga Dumi zseniálisan megjátssza Deckert a falban, aki nem hibázik!
I. negyed02:06A görögök is idegesek, egy rém lapos keresztpasszt adnak fórban, Szivós simán lehúzza.
I. negyed02:41Madaras próbálkozik szabaddobásból, de a blokkon lelassuló labdát fogja a kapus.
I. negyed03:01Újabb fór marad ki... Gór-Nagy kissé közel volt a kapuhoz, nem tudta behúzni, a kapus tán számított is rá. Aztán őt küldik ki, de kibekkeljük a hátrányt.
I. negyed04:12A centerbejátszásunk nem jó, aztán a görögök passzolják el a labdát.
I. negyed04:59Varga Dumi tört be, de belepiszkált a kapus a közeli húzásába, majd Nagy véd egy átlövést.
I. negyed05:59És lőn 2-2 1-3 helyett: ők ezúttal beverték a fórt, Fontulisz találta el a felső sarkot.
I. negyed06:51A zóna ellen szélről, kapáslövéssel próbálkoznak a görögök, de ment a léc. Aztán nálunk is, bár mi fórban voltunk - Varga Dani tette rá rossz kéz hátulról.
I. negyed00:00A végén még egy Nagy Viktor védés, eddig olyan a meccs, amilyennek gondoltuk. Nehéz mellettük felpörögni, az előny-hátrány dönt. Mi 3/2 vagyunk, ők 3/1, ez a különbség.
I. negyed00:21Bedő fórt szállít, és be is húzza a falból! Ez igen!
I. negyed01:00Murikisz vergődését labda nélküli kiállítással díjazzák, és Milonakisz belövi rossz kéz szélről, bár Gergely Pista bemondta, hogy a hosszút lövi, nem értünk rá oda.
I. negyed01:35Megunták a bírók, kontra, aztán Hárairól egyértelmű kiállítás, Hosnyánszky pedig hátulról telibe veri a felső sarkot, vezetünk!
I. negyed02:31Egy perce támadnak a görögök, most a blokkról pattant vissza hozzájuk a labda.
I. negyed03:00Egy álmoskás lövésünket védi a kaput, majd Szivós megy ki hátul. Nagy Viktor kétszer is véd hátrányban, mindkétszer szögletre.
I. negyed04:00Kolomvosz elől gyűjtjük be a labdát Nagy vezérletével, majd ő blokkolja Varga Dumit, akit ezután kiállítanak. A fór viszont elmegy, Hosnyánszky szépen piszkál bele egy passzba, és begyűjtjük a labdát.
I. negyed05:20Hárait keressük, de Pufi rossz ütemben tűnik el, kint van a görög bekk keze.
I. negyed06:28A centercsere miatt a görögök távolival próbálkoznak, de Nagy szépen véd.
I. negyed06:28Görög lövés, amit blokkoltunk, utána viszont elég hamar elveszítjük a labdát.
I. negyed07:12Mi kaptunk az első emberelőnyt, de Hárai nem tudta behúzni a falból, majd a begyűjtött kipattanóból Madars lőtt, de védett a kapus. Utána hagyták a centerszerelést.
Üdvözlet mindenkinek - az év egyik legkomolyabb tesztje előtt áll a magyar válogatott: tét az elődöntő, a görögök ellen, akiktől eddig kétszer kikaptunk a nyáron. Itt az idő!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok