A Fradi győzelemmel hangolt

2016. február 17. 19:13

Az E.ON férfibajnokság 13. fordulójának nyitómeccsén Varga Zsolt csapata 12–7-re győzte le az UVSE-t, legjobbja az öt gólt szerző Marko Csuk volt. A zöld-fehérek ezzel melegítettek a vasárnapi, OSC elleni rangadóra.

Fotók: fradi.hu/Micheller Szilvia

A Tbiliszi-Isztambul reggeli járat törlése miatt Grúziában ragadt férfiválogatott a Ferencvárost két személy révén is érintette: így nem lehetett ott az Újpest elleni bajnoki Tóth Márton és Gerendás György edző sem. Ennek ellenére is magabiztos győzelmet vár Varga Zsolt csapatától. Ráadásul Németh Zsolt együttese sem volt komplett, hiányozott többek között a rutinos Kovács Róbert és a másik sok nagy csatát megált, eltiltott játékosa, Dávid Zoltán.

A meccs előtt Nyíri Zoltán operatív igazgató Nyéki Balázsnak adott át egy díjat 450. ob I-es meccse okán.

Egy harmadik rutinos pólós, Tiba Péter találatával vezettek a vendégek, de Aidan Roach és Nyéki révén gyorsan fordított az FTC. A fiatal balkezes tehetség, Vadovics Viktor ugyan még egyenlített, ám Dőry Farkas is bizonyította rátermettségét.

A második negyed főleg Marko Csukról szólt: a szerb fiatalember három gólt szerzett, ellenállhatatlanul játszott, vezérletével nyitotta szét az ollót a házigazda. Vogel Soma jól védett, igaz előtt a társak remekül védekeztek, csupán egy értékesített Tóth Zoltán ötméterest jegyezhettünk fel a második etapban.

Miután a harmadik is Csuk-góllal, majd egy Dőry-találattal folytatódott, eldőlt a három pont sorsa. A folytatásban feljebb kapaszkodott az UVSE, Keresztúri Márton a harmadik negyedben megtörte a vendégek gólcsendjét, a negyedikben Korényi Balázs akciógólt és egy belőtt ötöst jegyzett, sőt a 9–7-ért támadott. Nem járt sikerrel, nem úgy átellenben egy lejárt fórt követően Marko Avramovics, 10–6-ra alakítva a partit.

Csuk pazar ejtéssel folytatta remeklését, majd Katonás Gergő lőtte a 12. hazai gólt. A csattanó Keresztúri csodálatos csavargólja volt, így 12–7-tel lett a vége. A Ferencváros vasárnap az OSC elleni rangadóval zárja az alapszakaszt.

Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője:

„A betegségek, sérülések miatt fáradtabbak voltunk. Hétfőn és kedden többet dolgoztunk, nehéz volt megtalálni, mi az a határ, ami belefér, hogy ne legyen gond. A meccs után azt mondhatom, sikerült. A hétvégén jön OSC, utána is nehéz mérkőzések, muszáj volt sokat dolgozunk. Vogel Soma meccsek óta nagyon jól véd, Katonás Gergő nagyon nagy munkát végez hátul, rajtuk kívül Marko Csuk és Aidan Roach játszott ma jól, de mindenki hozzátette, amit kellett.”

Németh Zsolt, az UVSE vezetőedzője:

„Kicsit lagymatagnak indult, nem voltak nagy csaták, lendület. Aztán jöttek azok a butaságok, amiket el lehetne, el kellene kerülni. Rossz passzok például, eladott labdák, amelyeket nem lenne szabad elkövetnünk. Szépen jöttünk fel, a hibák miatt azonban megint ellépett a Ferencváros. Érezhető volt a súlykülönbség. Néhány egyéni teljesítménnyel persze elégedett lehetek, vannak előremutató, bíztató jelek.”


Eredmény – E.ON férfibajnokság, 13. forduló
B csoport


FTC-PQS Waterpolo–UVSE-Hunguest Hotels 12–7 (3–2, 3–1, 3–1, 3–3)
Gólszerzők:
Marko Csuk 5, Dőry 2, Roach, Swift, Nyéki, Avramovics, Katonás ill. Korényi 2, Keresztúri 2, Tiba, Vadovics, Tóth Z.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Előrehozott mérkőzés a 14. fordulóból

B csoport:
KSI SE–RacioNet-Honvéd 5–15 (0–5, 3–3, 1–4, 1–3)
Gólszerzők:
Miklós L. 3, Berki, Boros, ill. Kiss G. 5, Illés 3, Simon A. 2, Kiss B., Simon R., Fazekas T., Fejős, Korbán
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 13. forduló további programja
Február 18., csütörtök

A csoport

EBP-Tatabánya–Kaposvári VK, 19.30
ZF-Eger–Valdor-Szentes, 20.00

Február 19., péntek
A csoport

ContiTech-Szeged-Diapolo–BVSC-Zugló-Diapolo, 18.30
Szolnoki Dózsa-Közgép–PannErgy-Miskolc, 19.00

B csoport
Debreceni VSE–RacioNet-Honvéd, 17.45
KSI SE–A-Híd-OSC-Újbuda, 18.45
VasasPlaket–PVSK-Mecsek Füszért, 19.30

Az állás

A csoport:

1. Szolnok 36 pont
2. Eger 33 pont
3. Szeged 21 pont
4. BVSC 17 pont
5. Miskolc 16 pont
6. Szentes 11 pont
7. Kaposvár 4 pont
8. Tatabánya 3 pont

B csoport:

1. Ferencváros 33 pont (13 mérkőzés)
2. OSC 30 pont
3. Honvéd 28 pont (13 mérkőzés)
4. Debrecen 19 pont
5. Vasas 17 pont
6. Pécs 9 pont
7. UVSE 9 pont (13 mérkőzés)
8. KSI 3 pont (13 mérkőzés)

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok