A Pécs hatalmas hajrával verte a Honvédot

2016. február 06. 20:17

A lehető legváltozatosabb mérkőzésen, az utolsó pillanatban nyert bajnokit a Miskolc, az Eger viszont végig dominált a Kaposvár ellen. A Pécs mínusz négyről nyert a Honvéd ellen.

Lukács Gergely nagy skalpot szerzett csapatával (Fotó: NN Fotó)

Nagy meccset nyert meg az újonc Miskolc a Szentes ellen, egy nagyon változatos találkozón. A miskolciaknál hiányzott az első számú kapus, Valics Bence, így Bendes Viktor védte végig a meccset.

Az elején vezetett a hazai csapat, hogy aztán 4-3-nál, a második negyed második percében már a Szentesnél legyen az előny. Innentől felváltva vezettek a felek, amíg az MVLC szerb gólvágója, Aleksandar Njegovan a negyedik negyed elején kétgólosra ne növelje az előnyt (10-8). De innen is egyenlített a Szentes, a végül három gólig jutó Nagy Márton és Vörös Viktor talált be. Sőt, 3 perccel a vége előtt Somogyi Balázs góljával már a vendégek vezettek.

Csakhogy előbb Njegovan egyenlített, s amikor már mindenki azt hitte, marad a döntetlen, jött egy hazai szemfüles megoldás, s miután 5 másodperccel a vége előtt Somogyi Balázs elhibázta lövését, az elöl maradt Marco Petkovics megszerezte a győztes gólt.

Az Eger könnyendén, félgőzzel verte a Kaposvárt, fiatal gólokkal, hiszen Zalánki Gergő, Bedő Krisztián és Biros Barnabás is megrázta magát. A vendégek kapuját végig Krémer Balázs védte, míg a hazaiaknál Csoma Kristóf állt a kapuban.

A Honvédnak muszáj volt kijavítania az előző körben elszenvedett vereséget, a Fraditól ugyanis 2 gólt dobva kaptak ki a Kőér utcában. Pécsett kellett bizonyítani, és az elején stabil előnyt is dolgozott ki a csapat (1-4, majd 2-5), köszönhetően a 4-ből 4-szer eredményes Kovács Gergőnek többek között.

Később próbált közeledni a Pécs, de rendre megállt kétgólos különbségnél, midőn 9-5-re elhúzott a Honvéd. Erre is volt még válasz, Ivan Basara és Csaba Márton góljával még látótávolságon belül volt a Honvéd az utolsó nyolc perc előtt.

S jött is újra az utánpótlás-válogatott Csaba Márton, és már csak egy gólos volt a vendégelőny, hogy aztán Basara 5:54-gyel a vége előtt egyenlítsen, 9-9, 4-0-s hazai repesztés végén.

És nem volt megállás: Surányi góljával átvette a vezetést a Pécs, majd valamivel több mint 4 perccel a vége előtt Kovács Gergő kiállítása után időt kért Lukács Gergely. Nem csoda, hiszen 2 gólra növelhette előnyét a PVSK, miközben pár perccel korábban mínusz 4 volt a differencia. Macsi Patrik lövését végül György Dávid kivédte, a hazaiak 7-ese aztán a másik 7-es, Kiss Gergely szabaddobását blokkolta a túloldalon.

Nem ment a háromszoros olimpiai bajnoknak, hetedik lövése is sikertelen volt, és a Pécs olyan lendületbe jött, hogy Nenad Stojcsics már a 11. pécsi gólt szerezte – milyen a sors, éppen a volt honvédos adta meg a kegyelemdöfést. Már, ha a 11. gól az volt, mert aztán jött még egy, így Fazekas Tibor találata (a nyolcadik lövése volt az első, amely beakadt) csak szépségtapasz volt.

A Pécs nagy skalpot szerzett.

Eredmények – E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 11. forduló:

A csoport:


Pannergy-Miskolci VLC-Valdor-Szentes 14-13 (3-2, 2-4, 4-2, 5-5)
Gólszerzők:
Njegovan 4, Jakab D. 2, Somlai 2, Hegedűs I. 2, Milicsics 2, Takács, Petkovics, illetve Somogyi 3, Nagy M. 3, Weszelovszky 3, Latinovics 2, Vörös, Hegedűs B.
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.

ZF-Eger-Kaposvári VK 11-8 (1-1, 3-1, 4-2, 3-4)
Gólszerzők:
Bedő 3, Zalánki 2, Cuckovics 2, Biros B. 2, Vapenszki 2, illetve Berta 4, Vindisch 2, Nikolov, Parezanovics
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.

B csoport:

PVSK-Mecsek Füszért-RacioNet-Honvéd 12-10 (2-4, 2-2, 3-3, 5-1)
Gólszerzők:
Basara 5, Rakonjac 2, Csaba M. 2, Stojcsics, Surányi, Csacsovszky A., illetve Kovács G. 4, Simon Roland 2, Fejős, Kiss G., Steinmetz B.
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.
 
-ds-



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok