Elképesztő szolnoki kezdés után jött a Recco…

2016. február 03. 22:03

A Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek 5. fordulójában 5–0-ra vezetett az olaszok otthonában Cseh Sándor együttese, ám a címvédő beindult, és végül 14–11-re nyert. Egy hét múlva Szolnokon újra összecsapnak a felek.

Fotó: Pro Recco Fb-oldal

Vajon milyen jelző illik a legjobban a szolnoki kezdésre?

Öt támadás, öt gól.

Öt reccói támadás, öt semlegesítve.
 
Azaz a világ legjobb klubcsapatának tartott olasz „világválogatott” ellen 5–0-val kezdett Cseh Sándor csapata!

A sort Aaron Younger akciógólja nyitotta, majd Decker Attila védett bravúrosan emberhátrányban. Ezt követően két szerb klasszis, Milan Alekszics és Zsivko Gocics villant, s így már három akciógólnál tartott a magyar bajnok! Vámos Márton az első fór végén lőtt Tempesti kapujába, nem csoda, hogy Pomillio mester azon nyomban időt kért. Hiába, mert Kis Gábor gólja következett, majd egy újabb Decker-védés hátrányban.

No, erre ki számított?

Filipovics átlövése volt a Recco első gólja, majd Giorgetti ötméteresből (Aicardi harcolta ki) hozhatta volna közelebb csapatát, ám fára lőtte a labdát, így négygólos szolnoki előnnyel zárult az első negyed.

A másodikban kezdett üzemi hőfokra kapcsolni a hazai együttes, Pijetlovics révén zárkózott, ám Alekszics egy fórt azon nyomban, mindenkit meglepve lőtt el halálpontosan. Emberelőnyben aztán Sukno varázsolta a falból kiemelkedő Gitto kezére a labdát, aki nem hibázott, így 6–3-as vendégvezetés állt a táblán. Vámos fára lőtt egy fórt, majd megmerevedtek az álláspontok, egészen addig, amíg Filiovics nem villant újra. Gólra gól volt a válasz, Gocics pazar passzát Younger lőtte be, sőt a 8–4-hez is fórja volt a remekül küzdő csapatnak, ám Vámos lövését blokkolta Giorgetti. Átellenben sajnos Mandics balkeze „szólt” nagyot, így nagyszünetre 7–5-re olvadt az előny.

A tíz évig Reccóban szereplő Madaras Norbert kettős emberelőnyből szerzett találatával indult a harmadik negyed, azaz tartotta előnyét Cseh Sándor együttese. Decker védte Sukno lövését hátrányban, avagy hiába kapta zsinórban a fórokat a Recco, remekül védekezett a Szolnok. Prlainovics aztán egy fór végén talált be, de Alekszics gyorsan válaszolt, semmi jel nem utalt arra, hogy nagy fordulat következne.

Sajnos következett… Mandics hozta közelebb az olasz alakulatot, majd a 10–7-es vezetésért indított támadást emberelőnyben nem sikerült megjátszani, és az ellenakcióból Prlainovics lőtt újabb gólt. Kisvártatva Fondelli már egyenlített, Sukno pedig már 10–9-nél a Reccót jutatta előnyhöz.

A negyedik negyed elején aztán döntésre is vitte a dolgot a megállíthatatlan, partról sem kicsit tisztelt hazai armada: Prlainovics és Mandics volt a vezére. Decker Attilát Nagy Viktor váltotta, ám már nem volt esély, 14–11-re a Recco győzött. A kiváló, emberfeletti kezdés után fájó a vereség, ám baj nincs, a BL későbbi szakaszában kellene majd igazán legyőzni ezt a csapatot. Persze senki sem lenne szomorú, ha egy hét múlva Szolnokon már sikerülne…

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője:
"Erő kellett volna még ahhoz, hogy legyőzzük a Reccót. Nagyon jól kezdtünk, de a harmadik negyed közepétől egyre inkább belefáradtunk a hatalmas iramba, amit ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. Öt nullás vezetésünknél sem gondoltam, hogy megvan a meccs, inkább az járt a fejemben, hogy mit lehetne még tenni. Eleve új felállásban játszottunk, kipróbáltunk néhány elemet, a záró negyedre azonban már nem tudtunk nyerőt húzni." (Forrás: nso.hu)
 
Eredmény – Bajnokok Ligája, férfiak, 5. forduló
B csoport
Pro Recco (olasz)–Szolnoki Dózsa-Közgép 14–11 (1–5, 4–2, 5–2, 4–2)
Gólszerzők:
Mandics 5, Prlainovics 3, Filipovics 2, Pijetlovics, Gitto, Fondelli, Sukno, ill. Alekszics 3, Younger 3, Gocics 2, Vámos, Kis G., Madaras

További eredmények a csoportból:

Jug Dubrovnik (horvát)–Partizan Beograd (szerb) 12–4 (3–1, 3–0, 4–3, 2–0)
Gólszerzők:
Markovic 4, Obradovic 3, Fatovic, Vrlic, Garcia, Ivankovic, Perrone, ill. Gielen 2, Gogov, Vico

A-Híd-OSC-Újbuda–Galatasaray (török) 13–4 (4–1, 2–1, 5–2, 2–0) – a mérkőzésről itt olvashatnak
Gólszerzők:
Bátori 4, Juhász 2, Decker Á., Hegedűs, Gór-Nagy, Német, Graham, Brguljan, Nagy Á., illetve Biyik 2, Paskovic, Berke

A csoport állása:
1. Recco 15 pont (70–31)
3. Dubrovnik 12 pont (53–44)
2. Szolnok 9 pont (56–47)
4. Partizan 6 pont (30–53)
5. OSC 3 pont (38–38)
6. Galatasaray 0 pont (33–67)



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok