OSC: megvannak az első BL-pontok

2016. február 03. 20:51

A Galatasaray legyőzésével megtörte a jeget az újbudai csapat a Bajnokok Ligájában.

Fotó: OSC Waterpolo

Az első pontjaira hajtott az OSC a Bajnokok Ligájában, és most már aztán végképp itt volt az ideje, hogy meg is szerezze azokat, merthogy az ellenfél a forduló előtt szintén pont nélkül álló Galatasaray volt. A török csapat, amely persze légiósokkal teletűzdelt társaság, történetesen a kapus, Milos Scepanovic a montenegrói válogatottban remekelt Belgrádban, Mladan Janovic, Vjekoslav Paskovic, Nikola Vukcevic csapattársa volt ott is, míg Slobodan Nikics a szerbekkel lett Európa-bajnok, ismét.

Jól sikerült a hangolás, hiszen a Vasast 13-3-ra verte az OSC a hétvégén, és jól indult az idei első nemzetközi meccs is, előbb Bátori Bence lőtt emberelőnyből a kapuba, majd ugyanilyen játékhelyzetből Hegedűs Gábor volt eredményes. Sőt, az 5. percben már 3/3 volt ez a mérleg, Bátori újabb találatával 3-0-s nyitányt produkált az újbudai csapat.

A negyed derekán ugyan szépítettek a vendégek, de a negyed legszebb gólja a magyar csapaté volt, Decker Ádám maradt középen egyedül, nyújtózkodott a labdáért centerpozícióban, majd a kapuba lőtt, 4-1!

A második negyedben is kiválóan lőtt az OSC, így nagy előnyt harcolt ki már a meccs elejére (6-1), főleg azért, mert az emberhátrányos védekezésben is jól állt a lábán. Bár a támadások pontossága visszaesett a nagyszünetig, kétségbe nem kellett esni.

A harmadik negyedben is a hazaiak domináltak, látványos és szellemes gólokkal indítottak (8-3), nem úgy tűnt, hogy megváltozik majd a játék képe – szerencsére.

Nem is változott, az OSC szép, látványos győzelmet aratott, minden játékos lehetőséget kapott, így Barabás Botond is a kapuban, jól védett egyébként. De gólt lőtt Nagy Ádám is a magyar csapat részéről.
 
Az M4 Sportnak adott nyilatkozatok:

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője: „Remekül oldotta meg a csapat a feladatot, ezért adódott az, hogy ilyen nagy különbség alakult ki a mérkőzés végére. Szeretem a szép magyaros vízilabdát, mindig is szerettem, míg játékos voltam, próbáltam a képviselője lenni. Koncentrálni kell a védekezésre, ezt is megoldottuk. Nagyon résen kell lennünk, hogy ne higgyük el azt, hogy tíz gól van a két csapat között, hiszen legközelebb is velük játszunk, míg a hétvégén a Debrecen ellen, ahová anno a nagyváradi győzelem után érkeztünk…”

Német Toni, az OSC játékosa: „Jól éreztem magam, végre játszottam. Igaz, tegnap még egy kis hőemelkedéssel bajlódtam. Eléggé elfáradtam, erősek ezek a montenegrói játékosok. Kívülről könnyűnek tűnt, de belül azért szenvedtünk.”

Bátori Bence, az OSC játékosa: „Örülök, hogy kintről simának tűnt, de én is azt mondom, hogy belül azért nem volt olyan könnyű. De megkönnyítettük magunknak a helyzetet azzal, hogy nagyon jól kezdtünk. Nagyon kell minden siker, mert a decemberünk nem úgy sikerült. Kellett a Vasas elleni siker, a mai is, és nagyon kell a Debrecen elleni győzelem is, mostantól arra készülünk.”

Igor Milanovic, a Galatasaray vezetőedzője: „A tudásbeli különbség volt a döntő. Az OSC sokkal jobb csapat, mint a miénk. A csapatunk török tagjai nem képviselik azt a színvonalat, mint amit az OSC ma bemutatott, de fejlődniük kell, ezeken a meccseken lehet tapasztalatot szerezni. Nekünk ez a célunk a BL-ben.”

 
Eredmények – Bajnokok Ligája, 5. forduló:

A-Híd-OSC-Újbuda-Galatasaray (török) 13-4 (4-1, 2-1, 5-2, 2-0)
Gólszerzők:
Bátori 4, Juhász 2, Decker Á., Hegedűs, Gór-Nagy, Német, Graham, Brguljan, Nagy Á., illetve Biyik 2, Paskovic, Berke

További eredmények a csoportból:

Jug Dubrovnik (horvát)–Partizan Beograd (szerb) 12–4 (3–1, 3–0, 4–3, 2–0)
Gólszerzők:
Markovic 4, Obradovic 3, Fatovic, Vrlic, Garcia, Ivankovic, Perrone, ill. Gielen 2, Gogov, Vico

Pro Recco (olasz)–Szolnoki Dózsa-Közgép 14–11 (1–5, 4–2, 5–2, 4–2) - a mérkőzésről itt olvashatnak
Gólszerzők:
Mandics 5, Prlainovics 3, Filipovics 2, Pijetlovics, Gitto, Fondelli, Sukno, ill. Alekszics 3, Younger 3, Gocics 2, Vámos, Kis G., Madaras


A csoport állása:
1. Recco 15 pont (70–31)
3. Dubrovnik 12 pont (53–44)
2. Szolnok 9 pont (56–47)
4. Partizan 6 pont (30–53)
5. OSC 3 pont (38–38)
6. Galatasaray 0 pont (33–67)


-ds-



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok