Két gólt kapott a Fradi a Honvédtól

2016. január 30. 20:57

A fővárosi rangadót telt ház előtt az FTC-PQS Waterpolo nyerte a RacioNet-Honvéd ellen, ezzel visszavágott az őszi, népligeti vereségért.

Fotó: Németh Andrea/fradi.hu

„Nincs kiállítás, nincs fault, így nem tudunk játszani, ezt nem értem” – szólt oda magyarul a ferencvárosi Marko Avramovics Kun György játékvezetőnek az utolsó percben, utalva a mérkőzés képére. Nekünk nem szándékunk állást foglalni ebben a tudósításban, mindenesetre rögzítünk két tényt: az egyik oldalon mindössze 6, a másikon 7 személyi hibát jegyezhettünk fel, emellett gyakran pattant fel székéből Gerendás György, valamint Vad Lajos is sűrűn nézett az ég felé, egyik alkalommal sárga lapot is kapott túlzott reklamálásért.

Egyébként a mérkőzésre Marosvári játékvezető mellé Molnár Pétert jelölték, ő azonban az utolsó pillanatban jelezte, családi okok miatt nem tud vezetni, az Eb-t megjárt Kun György ugrott be a helyére.

Rátérve a vízben történtekre, emeljük ki a mérkőzés értékeléséhez Vad Lajos nyilatkozatának egy félmondatát: „két góllal nem lehet mérkőzést nyerni”.

Nem tudunk vitatkozni a megállapítással, azt a két gólt is egy negyedben szerezte a Honvéd, ráadásul mindkettőt a végig aktív, igyekezni próbáló Kovács Gergő. Azaz három negyedben is gólképtelen volt a hazai csapat, amely lassan vezette támadásait, sokszor nagyon későn került fel a labda az ellenfél kapuja elé, nem keresték a játékszert a játékosok.

Az első negyedben még a Fradi sem villogott, sok eladott labda, kontra, rossz lövés és figyelmetlenség jellemezte az első nyolc percet mindkét oldalon. Később stabilizálta magát a Ferencváros, miközben Vogel Soma a vendégek (85 százalékos mutatóval zárt a Gárdonyi András ujjtörése miatt szerepet kapó fiatal kapus), György Dávid a hazaiak kapuját védte több alkalommal is bravúrral.

A Honvéd háromszoros olimpiai bajnoka, Kiss Gergely többször is „kiakadt” csapata bénultságán, felemelte hangját is az időkéréseknél, a szünetekben. Nem segített ez sem, a Fradi viszont néhány emberes lövéssel megnyerte a találkozót.

A háromgólos siker azt jelenti, hogy a Honvéd lecsúszott a képzeletbeli ideiglenes dobogó tetejéről a B csoportban, a zöldek ráadásul az egymás elleni mérleget tekintve már jobb pozícióban vannak. A csoportban az OSC, a Fradi és a Honvéd is 8 győzelemmel és 2 vereséggel áll a tabellán.

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: Gratulálok a Ferencvárosnak, két lőtt góllal nem lehet meccset nyerni. Sokszor meglepődtem már dolgokon korábban is, de ma nagyon… Ettől függetlenül nem vitás, hogy már a meccs előtt is a Fradi volt a találkozó esélyese. Az, hogy mi megvertük őket idegenben és az OSC-t is legyőztük, nekünk egy plusz bravúr volt. Ma erre nem volt esélyünk.

Kalanovics Balázs, a Honvéd játékosa: A Fradi játékoskerete jóval erősebb, mint a miénk, ez tény, de ma nagyon nem mentek a lövéseink. Bátortalanul játszottunk, és elég jól védekezett a Fradi. De mi is, és külön gratulálok György Dávidnak, aki nagyon jól védett, mint ahogy Vogel Soma is a másik oldalon. Iszonyatosan elfáradtunk, úgy érzem, a Fradi is nagyon hajtott, most ez erre az eredményre volt elég. Legközelebb Pécsre utazunk, nagyon szeretnénk ott nyerni.

Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője: Majdnem két hónap után játszottunk tétmeccset, hiszen legutóbb december 5-én volt erre lehetőségünk és ez a szünet meglátszott a játékunkon. Nehéz meccsek nélkül készülni a fontos bajnokikra, ennek ellenére természetesen annak örülök, hogy három góllal nyertünk. A védekezéssel elégedett vagyok, különösen a hátrányos védekezéssel, még ha kevés kiállítás is volt a meccsen.

Tóth Márton, a Ferencváros játékosa: Boldogsággal tölt el, hogy megtöltötte a két csapat a Kőér utcai uszodát, ez a sportágnak nagyon fontos. Ami a meccset illeti, két célunk is teljesült, hiszen nyertünk, másrészt három góllal, azaz nagyobb különbséggel, mint amennyivel a Honvéd nyert nálunk. Vissza kell rázódni a hosszabb szünet után a játékba, mint ahogyan alkalmazkodni kell a játékvezetői felfogáshoz is, ami jól láthatóan más volt, mint mondjuk az Európa-bajnokságon.

Eredmény – E.ON férfibajnokság, 10. forduló
B csoport:

RacioNet-Honvéd-Ferencváros-PQS Waterpolo 2-5 (0-1, 2-3, 0-0, 0-1)
Gólszerzők:
Kovács Gergő 2, illetve Csuk 2, Pohl, Marnitz G., Roach
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.
 
-s-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok