Komjádi-kupa: Vasas-FTC döntő lesz

2016. január 27. 21:35

Simán is alakulhatott volna a Komjádi-kupa két elődöntője, de végül egyik sem lett az.

Fotó: Dobos Sándor

A 2015-ös kiírást 2016-ban fejezik be, ennek oka az Európa-bajnokság, januárra került a döntő szakasz, amelybe négy fővárosi csapat jutott be.

A tavalyi győztes Ferencváros játszotta az első elődöntőt szerdán a Komjádi-uszodában, esélyesebbnek is számított a zöld-fehér csapat, és bár végig vezetett a mérkőzésen, rengeteg ziccert hibáztak, nagyon sok lövésük volt pontatlan, figyelmetlen. Ha kicsit jobban koncentrálnak, sokkal nagyobb különbséggel is verhették volna a BVSC-t, amely a végére szívósan felzárkózott. Kolozsi Marcell 13-szor, Pohl Zoltán 10-szer, Jansik Szilárd 7-szer lőtt kapura a meccsen.

A Fradiban Pohl Zoltán remek játéka (a legfontosabb pillanatokban szerzett gólokat védő létére) mellett kiemelendő Vogel Soma néhány fontos védése. Bár az utánpótlás-válogatott nem jól kezdte a találkozót, a végén, amikor a zuglóiak felzárkóztak, többször is bravúrral jelentkezett, 5 méterest is hárított.

A másik elődöntő nagy izgalmakat hozott, és a Honvéd végül kiengedte a kezéből a győzelmet. Bár a Vasas jobban kezdte a meccset, a meccs derekán eldönthették volna a vendégek a találkozót. Merthogy akkor már jobban álltak (két góllal is vezettek), ugyanakkor mintha túl könnyelműen léptek volna fel a Vasassal szemben. A „hazaiaknál” Várnai Kristóf klasszis teljesítménnyel rukkolt elő, hiszen 7 gólt szerzett, mellette ki kell emelni Burián Gergő játékát, aki harmadik góljával eldöntötte a meccset, remek egyéni teljesítmény volt, ahogy a levegőben tartotta a kezét, benne a labdával, a víz alatt pedig befordult Kovács Gergő mellett és a hálóba lőtt. A végén nagy bravúrokat mutatott be Dévai Kristóf is a piros-kékek kapujában, ennek is köszönhető a Vasas-siker, amely némileg meglepő.

Fotó: Dobos Sándor

A Honvédban a kulcsemberek nem voltak elég meggyőzőek, mellesleg nem játszhatott Fejős Róbert, akit brutalitás miatt tiltottak el két mérkőzésre.

Csütörtökön tehát Ferencváros-Vasas döntőt rendeznek, a bronzért a BVSC és a Honvéd találkozik a Komjádi-uszodában.

Eredmények – Komjádi-kupa, elődöntők:

BVSC-Zugló-FTC Utánpótlás 9-12 (4-5, 1-2, 3-3, 1-2)
Gólszerzők:
Sugár 4, Nagy Á. D. 3, Szabó B., Pintér Á., illetve Pohl 4, Kolozsi M. 3, Vogel Simon 2, Kolozsi B., Jansik Sz., Irmes P.

Vasas-Honvéd 13-12 (4-4, 2-4, 5-1, 2-3)
Gólszerzők:
Várnai 7, Burián 3, Gyárfás 2, Bencz, illetve Kalanovics 4, Reibel 3, Kovács Gergő 3, Korbán 2
 
Csütörtökön:


BVSC-Honvéd - bronzmeccs, 18.30
Vasas-FTC - döntő, 20.00
 
-ds-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok