FINA-bizottságok: Kemény Dénes az edzői testületben

2013. július 29. 15:36

A FINA Büro délelőtti ülésén jóváhagyta a különböző bizottságok összetételét: több magyar, így Kemény Dénes MVLSZ-elnök is tag lett (az edzőbizottságban), ugyanakkor a honi elnökség által TWPC-tagnak jelölt Molnár Tamás nem kapta meg a szükséges támogatást.

Salamon Ferenc és Kemény Dénes; Fotó: Szaka József/Archív

A következő négy évben négy magyar képviseli a hazai érdekeket a FINA különféle testületeiben: Gyárfás Tamás alelnökként, valamint a kommunikáció irányítójaként, Kemény Dénes az edzőbizottság, Salamon Ferenc a Masters-bizottság, míg Csurka Gergely a médiabizottság tagjaként.

Kemény Dénes MVLSZ-elnök az alábbiakat nyilatkozta a döntések nyilvánosságra kerülése után: „Először is köszönet jár Gyárfás Tamásnak, hogy a lehető legjobban igyekezett elősegíteni a magyar érdekek érvényesülését.

Azok után, hogy itthon Kiss Lászlóval együtt a Magyar Edzők Társaságának alelnökévé választottak, újabb megtiszteltetés, hogy a FINA edzőbizottságának tagja lehetek. E testületen belül eddig Joan Jané volt a vízilabdázók képviselője, mostantól én leszek az, ami nagy felelősség.

A FINA kongresszusán magam is tapasztaltam, Salamon Ferenc több évtizedes sportdiplomáciai múltja okán töretlen népszerűségnek örvend a nemzetközi szövetségben, azaz teljesen érthető, hogy újabb ciklusra kapott bizalmat, immáron a Masters-bizottság tagjaként. Kapcsolatai révén továbbra is segíthet nekünk, úgy gondolom.

Ami a TWPC-tagságot illeti, az előttünk álló három, illetve négy évben azon kell dolgoznunk, hogy Molnár Tamás jelöltségét a LEN-ben és a FINA-ban teljes mértékben elfogadtassuk, és ebben természetesen fontos szerep hárul Tamásra is. Tanulságokkal szolgált a mostani FINA-procedúra, és a trendeket figyelve valóban fontos, hogy a következő ciklusban ismét legyen magyar a vízilabda-bizottságban, függetlenül attól, hogy 2000 és 2009 között aranyérmek sorát sikerült nyernünk, bár nem volt TWPC-tagunk. Az pedig a nemzetközi szövetség számára is fontos lehet, ha egy háromszoros olimpiai bajnok emeli a testület tekintélyét.

Salamon Ferenc a következőket nyilatkozta honlapunknak, megválasztása után:

"Rendkívüli megtiszteltetésnek érzem, hogy ennyi év után sikerült a FINA egyik bizottságának a tagja lenni. Ugye egyszer már 28 évig voltam FINA tag, igaz másik bizottságé, majd hosszas szünet következett. Már nem a fiatal generációt képviselem a testületben, de talán éppen ezért és a szakmaiságom miatt tudom majd megfelelően képviselni a Masters korosztályt. Mindez persze nem első sorban az én érdemem, sokkal inkább a javaslattevőké."

 
 

Molnár Tamás bár nem kapott elég támogatást, nem csalódott

"Csalódott nem vagyok, mert ez egy lehetőség volt, ami most nem jött össze. Köszönet Gyárfás Tamásnak és a vízilabda szövetségnek a jelölésért és a lobbizásért.

Kemény Dénes is elmondta, hogy a 2001-2009-es időszakban nem volt tag a vízilabda bizottságban és úgy is nyertünk olimpiát, míg az is igaz, előtte Salamon Feri bácsi tagként rettentő sokat tudott segíteni.


Nyilván voltak különböző sportdiplomáciai okai annak, hogy engem most nem választottak be. Lehet szerencsésebb lett volna, ha már tavaly jelölt lettem volna a LEN választáson.

A magyar sport szempontjából azonban jóval fontosabb a 2021-es világbajnokság elnyerése, valamint Gyárfás Tamás FINA alelnöki pozíciója. A többi megválasztottnak természetesen gratulálok!"

 



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok