Büszkék vagyunk rájuk!

2016. január 27. 15:04

Az aranyérmes női és a bronzérmes férfiválogatott tiszteletére rendezett fogadást a Magyar Vízilabda Szövetség.

Fotó: Madar Dávid

A szövetség állandó partnere, a Budapest Marriott Hotel adott otthont az ünnepélyes pillanatoknak, és jól jelzi a két válogatott eredményének fogadtatását és hatását, hogy – ahogyan Kemény Dénes, a szövetség elnöke viccesen fogalmazott – többen jöttek el a fogadásra, mint ahány meghívót kiküldtek a kollégák.

De hát kell-e ennél nagyobb öröm egy sportvezetőnek?! A sikert ünnepelték, no és azt, hogy a 15 év után újra megszerzett női Eb-aranyérem és a férfiak bronzérme nagyon jókor jött a sportág számára. Kellemes meglepetés volt (már ha egyáltalán meglepetés), egyben megerősítése annak, hogy a vízilabdasportra mindig lehet számítani.

Nagyon kellett a sportszerető közvéleménynek is a siker, amely széles körben okozott örömet, nem hiába állapította meg és továbbította a főszereplők felé az üzenetet a sportág vezetése: „A magyarok büszkék rátok!” Ezzel a felirattal ellátott emléktárgyat kaptak a válogatottak egyébként szerdán.

Fotó: Madar Dávid

A fogadáson köszöntötte a válogatottakat Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki szintén azt emelte ki, a vízilabdázókra mindig lehet számítani a világversenyeken, és a kormányzat a jövőben is partner lesz a felkészülésben.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, a riói olimpiai küldöttség csapatvezetője hivatalból is köszöntötte a lányokat, akik 13-mal növelték a magyar csapat létszámát Európa-bajnoki aranyérmükkel. Egyben jelezte azt is, biztos benne, hogy a férfiak is kiharcolják az olimpiai szereplés lehetőségét, s egyben mindkét csapat éremesélyesként utazhat majd a nyáron Brazíliába.

Az aranyérmes női válogatott tagjai:

Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Gangl Edina, Garda Krisztina, Illés Anna, Kasó Orsolya, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó – szövetségi kapitány: Bíró Attila, edző: Tóth László; kapusedző: Áts Bertalan; masszőr: Horváth Ákos; orvos: dr. Pavlik Attila; pszichológus: dr. Csernus Imre; erőnléti edző: Ágó Renáta; videolemező: Buza Balázs

A bronzérmes férfiválogatott tagjai:


Bátori Bence, Bisztritsányi Dávid, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Nagy Viktor, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, szövetségi kapitány: Benedek Tibor; edző: Gerendás György; csapatvezető: Gergely István; masszőr: Illés Roland; orvos: dr. Gábor Antal; videoelemző: Katona Norbert; pszichológus: Imre-Tóvári Zsuzsanna

-ds-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok