Mihók Attila: "Mindig csak az aranyéremről beszélünk"

2013. július 29. 10:14

A női U20-as vízilabda-válogatott augusztus közepén Görögországban szerepel a világbajnokságon. Gőzerővel folyik a felkészülés Mihók Attila kapitány vezetésével.

"Július 1-én kezdtük meg a felkészülést Dunaújvárosban, rendhagyó módon, hiszen több játékos is a felnőtt válogatottban volt érdekelt, de az Universiade-csapatba is adtunk pólóst. Gémes Alexa és Horváth Brigitta csak nemrég csatlakozott hozzánk, így szűkített kerettel vágtunk neki ennek az időszaknak" - kezdte értékelését az együttes kapitány, aki hamarosan Voloszban, a vb-n dirigálja majd a magyar lányokat. Mihók Attila egyébként Antal Dórára, Illés Annára, Miskolczi Ibolya Kittire és Garda Krisztinára gondolt, amikor a felnőtt válogatottról beszélt.

A világbajnokság miatt most egyébként is pihenőt adott a lányoknak a kapitány, hiszen ez az utolsó lehetőség a hosszabb kikapcsolódásra a feszített program előtt.

"Fizikális felkészülésen volt eddig a hangsúly, most pedig várjuk a hazaérkezőket. Utána lesz még két hetünk, hogy a megfelelő taktikai elemeket begyakoroljuk. Addig azonban még ki kell találni ezeket. A felkészülés első három napján, a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Tornát követően a városban maradt a brit válogatott, így ellenük játszottunk. Az előző héten pedig a kanadai U18-as, a magyar U17-es és az angol U20-as együttesek ellen vívtunk egy tornát, amit stabilan megnyertünk. Azonban itt nem az eredmény számított, hanem az, hogy megtörtjük a fizikai megterhelés monotonitását."

A kapitány augusztus 4-re tervezi a kerethirdetést, ami kilenc főre vonatkozik, hiszen majd hozzájuk csatlakozik a négy, felnőtt válogatottban érdekelt játékos. Utána Görögországban egy U20-as tornán -Phytia Kupa - vesz részt a válogatott, majd hazaérkezve Új-Zéland ellen tréningeznek.

Augusztus 18-án pedig már kezdődik a világbajnokság Voloszban: a magyar csapat a D jelű négyesbe került Oroszország, Brazília és Nagy-Britannia mellé.

Antal Dóráék a britek ellen kezdenek, majd 19-én a vélhetően csoportelsőségről döntő, Oroszország elleni rangadó következik, zárásként pedig a brazilokkal meccselnek.

"Az európaiakat ismerjük, az oroszoktól kaptunk csak ki eddig, de úgy érzem, közeledtünk hozzájuk az elmúlt időszakban. Ami a tengerentúliakat illeti, az ausztrálokkal már játszottunk egyszer, sikerült is nyernünk. A csoportmeccseket illetően az oroszokat kell legyőzni, hogy kedvező ágra kerüljünk, és az egyenes kieséses szakaszban könnyebb dolgunk legyen. Mindig csak az aranyéremről beszélünk, természetesen ez a célunk. Minden azon múlik majd, hogy a négy játékos, aki később kapcsolódik be a munkába, össze tud-e szokni a csapattal. Ha igen, nagyon erős keretünk lesz, ha nem, gondjaik lehetnek."

A magyar U20-as válogatott jelenlegi kerete:

1. Antal Dóra, ’93 Eger,
2. Illés Anna, ’94 BVSC,
3. Miskolczi Kitti, ’94 Szentes,
4. Garda Krisztina, ’94 Honvéd,
5. Horváth Brigitta, ’96 DFVE,
6. Gurisatti Gréta, ’96 DFVE,
7. Gémes Alexa, ’94 Szentes,
8. Barna Edina (k), ’93 UVSE,
9. Lengyel Dominika, ’94 Szeged,
10. Miklós Dóra, ’94 Szeged,
11. Ziegler Diána, ’94 DFVE,
12. Polák Zsófia, ’93 DFVE,
13. Kövesdi Vivien, ’94 Honvéd,
14. Sikter Diána, ’95 UVSE,
15. Horváth Anna (k), ’94 BVSC,
16. Kele Nikoletta, ’94 BVSC,
17. Illés Heniretta, ’95 BVSC,
18. Doroszlai Vanda (k), ’95 BVSC,
19. Rácz Daniella, ’94 Szentes,
20. Ritz Anna, ’97 BVSC.



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok