Eb 2016: Nem Manón múlt

2016. január 22. 10:49

Remekül, bátran játszott a 18 éves Manhercz Krisztián Montenegró ellen a belgrádi Európa-bajnoki elődöntőben.

Benedek Tibor az Eb előtt azt mondta, Manhercz Krisztián dolgozott annyit az elmúlt időszakban, hogy részese legyen a belgrádi történetnek, ráadásul mentalitása és képességei alapján meg is érett a kerettagságra.

Ezt egyre jobban érezzük. Még a nyári, junior világbajnoki bronzérem utáni hosszabb interjúnkban így fogalmazott a korábban ifi világbajnok, junior vb-ezüstérmes pólós: „Minden idegszálammal azon leszek, hogy meggyőzzem Tibit, mind az összes vízilabda-rajongót, hogy ott a helyem a válogatottban. Meg szeretném célozni az Európa-bajnokságot, akár az olimpiát.”

Meggyőzte a kapitányt, és mi is lenne nagyobb és aktuálisabb bizonyíték, minthogy Varga Dénes (2/7) után ő próbálkozott legtöbbször a Montenegró elleni Eb-elődöntőben. Öt alkalommal lőtt kapura, kétszer a hálóig jutott a labda, ha százalékos mutatókat vetünk össze, övé a legjobb magyar mutató (40%). Merész, pimasz bátorság a csapat legfiatalabbjaként.

Az Eb-elődöntő után arról kérdeztük, honnan fakadt ez a vállalkozó kedv, ekkora tét és ilyen forró atmoszféra közepette?

„Ha az ember eljut idáig, a bátorságnak meg kell lennie. A nyolc között megvertük a horvátokat úgy, hogy mindenki felvállalta a felelősséget, a maga részét. Nem lehet egy elődöntőben félni.”

Fotó: Dobos Sándor

No, de akkor mi volt a probléma Montenegró ellen – kérdeztük a Szeged játékosát.

„Az elején még tudtuk tartani magunkat, vezettünk is, aztán 5-3 után 5-5-re sikerült egyenlítenünk, hogy aztán az utolsó negyedben nekik sikerüljön elhúzni. Szerintem a legnagyobb probléma most a támadójátékunkkal volt. Még ha nem is olyan óriási probléma ez, de 5 góllal nem tudunk mérkőzést nyerni. Nüanszokon múlik ilyenkor már minden: hogy lövöd el a labdát, a kapufa éléről befelé vagy kifelé pattan, hogy dobja meg a pattintott lövést a víz… Ezek egyszer bejönnek, máskor nem, talán balszerencsések is voltunk ma, még akkor is, ha nem lehet erre fogni az egészet. Az első félidőben 15-öt lőttünk kapura, abból 8 találta el a kaput, azért ez nagy gond volt.”

A görögök ellen nyilvánvalóan javítani kell a támadójátékon, kérdés, melyik csapat lesz motiváltabb szombaton, a bronzmeccsen.

„Játszottunk már velük a csoportban, akkor döntetlent, azóta sokat változott a világ, a mi csapatunk is mind védekezésben, mind támadásban. Ma még mindenki nyilván el van keseredve, de holnaptól már csakis rájuk készülünk. Nekünk nyilván jobban fáj az elődöntőbeli vereség, mint nekik, hiszen ők a szerbek ellen nem igazán érezhették a győzelem esélyét, a lehetőséget, viszont jobb csapatnak tartom a miénket” – válaszolt Manhercz Krisztián.

Manónak újabb lehetőség a további bizonyításra. Kíváncsian figyeljük!
 
A nyár végi, ősz eleji nagyinterjút pedig most is szívesen ajánljuk.

-ds-



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok