Eb 2016 - Benedek Tibor: „Benne volt a győzelem lehetősége”

2016. január 21. 22:09

A férfiválogatott szövetségi kapitánya szerint apróságokon múlt a siker a belgrádi Eb-elődöntőben, Montenegró ellen.

Fotó: Dobos Sándor

Ahogyan beszámoltunk róla, a férficsapatunknak nem sikerült döntőbe jutnia Belgrádban, miután 8-5-re kikapott Montenegrótól az elődöntőben.

Benedek Tibor értékelése a meccs után:

„Végig jól játszottunk és harcosan, benne volt a győzelem lehetősége. A negyedik negyedben egy-két momentum meghatározó volt. Kihagytunk egy kettős emberelőnyt, ők egy lefordulás után lőttek gólt. Pici dolgokon múlt, mint ahogyan egy ilyen szoros meccsen mindig. A negyedik negyed közepéig biztos voltam benne, hogy ezt a mérkőzést meg tudjuk nyerni. Két góllal vezettek ugyan, de még volt hátra két és fél perc, és fórunk volt. Az, hogy egy játékos kezéből kiesik a labda, egy ilyen helyzetben nem fér bele. Nem az ő hibája ez, egyszerűen be kell lőni a fórokat akkor, amikor ilyen nagy a tét. Nem lőttük be, kikaptunk. Montenegró nagyon harcos volt, ez idegileg felőrölte a játékosokat, ez nagyon látszott. A támadójátékunk emiatt nem volt veszélyes. Mindig jobb felállni a dobogóra, mint lecsúszni róla. Ezt a játékosok is tudják, bármennyire is el vannak most keseredve. Olyan szép utat járt be a csapat, hogy nem lenne méltó, ha nem ugyanolyan odaadással folytatnák és zárnánk le az Európa-bajnokságot.”
 
Nagy Viktor a mérkőzés után:

„Tudtuk a meccs előtt, hogy igazi harcosokkal kell játszanunk, akik hatalmas motivációval bírnak. Nagyon mérges, ideges és csalódott vagyok, mert azért jöttünk ide, hogy döntőt játsszunk. Elérhető közelségben volt a döntő, de támadásban megfojtottak bennünket, és én is a legrosszabbkor kaptam a gólokat. Nagyon nehéz lesz a bronzmeccsre összeszedni magunkat, de megpróbáljuk.”

Bátori Bence a mérkőzés után:

„Csalódott vagyok. Nyilván nem ezt akartuk, be akartunk jutni a döntőbe. Nem tudtunk dominálni, a támadásaink nem voltak olyan jók, mint két napja. Nagy okosságokat még nem tudok mondani, ráadásul a meccs vége szétnyílt, nem volt akkor már esélyünk. Rossz érzés. Egyértelműen szeretnénk megnyerni a bronzérmet, minden csalódottságot félre kell tenni. Nagyon fontos, magunk miatt, mindannyiunk miatt. Már találkoztunk a görögökkel, most meg fogjuk őket verni.”

Decker Ádám a meccs után így nyilatkozott, volt ideje még egy szép gesztusra is az értékelése végén:

„Kevés az 5 gól. Pontatlanok voltunk, keveset mozogtunk, nem tudtuk megjátszani a centereinket. Sokat lőttünk kapura, de van, amikor nem találtuk el, van, amikor a kapus védett. Nem tudom, hol ment el a meccs, úgy érzem, apránként vesztettük el, folyamatában. Nagyon jól játszotta Montenegró azt, amire készültünk. Nem a védekezéssel volt gond, hiszen hibák mindig lesznek, de elöl beragadtunk. Nyerni jöttem, csalódott vagyok, de egy éremmel hazamenni jobb, így azon leszek, hogy minél hamarabb elfelejtsem ezt a meccset, és úgy álljak oda a bronzcsatára, hogy maximálisan fel vagyok rá készülve fejben. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak a női válogatottnak az Eb-döntőért. Nagyon szépen játszottak, drukkolt nekik az egész csapat. Pénteken is fog.”

A bronzmérkőzés szombaton 16 óra 15 perckor kezdődik Belgrádban.

Eredmény – 32. Európa-bajnokság, Belgrád
Férfiak, elődöntő

Montenegró–Magyarország 8–5 (2–2, 2–1, 1–1, 3–1)
Kombank Aréna. Vezette:
Severo (olasz), Koryzna (lengyel)

MONTENEGRÓ: Scepanovics – Drasko Brguljan 1, Petrovics, Radovics, M. Janovics 1, Ivovics 2, Vukcsevics 1. Csere: Paskovics, Darko Brguljan 1, N. Janovics 2, Misics, Jokics. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Bátori, Erdélyi, Vámos, Decker Á., Varga Dénes 2, Hárai. Csere: Gór-Nagy, Hosnyánszky 1, Kis G., Varga Dániel, Manhercz 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Gól/emberelőny: 2/8, ill. 3/11
Gól/ötméteres: 0/1, ill. 1/1

Az Európa-bajnokság programja, teljes eredménysora: itt.



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok