Eb 2016 – Bíró Attila: „Számolni kell velünk”

2016. január 18. 19:18

Szép győzelmet aratott a női válogatott Oroszország felett, ezzel a csoport második helyén végzett a belgrádi Eb első felvonásán.

Fotó: Dobos Sándor

Bár már négy gól is volt a különbség, végül eggyel nyert Magyarország csapata az oroszok ellen, ez bőven elég ahhoz, hogy a csapat elérje a célt, és a hollandok mögött a második helyen zárja az Európa-bajnokság első felét.

Sőt, máshoz is elég volt a mutatott játék, amely ugyanis remek volt a meccs döntő részében.

Bíró Attila értékelése az oroszok legyőzése után:

„Egyenértékű volt a meccs a negyeddöntővel, függetlenül attól, hogy még nem tudjuk, ki lesz az ellenfelünk. Úgy fogunk odaállni, hogy nyilván az ér igazán elődöntőt. Azt mondtam a lányoknak a meccs előtt, hogy nemcsak azért fontos, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, hogy könnyebb ágra kerüljünk, hanem azért is, mert meg kell mutatni a játékvezetésnek, a szakértőknek, az ellenfeleknek, a csapatoknak, hogy a magyar válogatottal számolni kell. Ezt nagyon is komolyan megmutattuk, függetlenül attól, hogy egy góllal nyertünk. Végig kézben volt a meccs, és azt gondolom, ha van még egy negyed, akkor még nagyobb különbséggel nyerünk. 10-10-nél ugyan a pulzusom 180 volt, de gondoltam, hogy van még annyi tartalék a csapatban, hogy újra megszerezzük a vezetést. Külön örülök annak, hogy Keszthelyi Rita mellett, aki extra klasszis teljesítményt nyújtott ma, mindig volt egy olyan játékos, aki hozzá tudott tenni valamit, aki bátran vállalkozott, mint például a végén Illés Nusi. Ilyen játékosokra van szüksége a csapatnak. Egységesek vagyunk, van tartásunk, bízom benne, hogy a közeljövőben is hozzuk azokat a meccseket, amelyek szorossá válnak.”
 
Kisteleki Hanna a meccs után:

„Kicsit elfáradtunk a vége felé, sok kiállítást kaptunk, amiket nehezebben tudtunk levédekezni. Hála az égnek, korrigálni tudtunk. Nagyon jól összeraktuk a védekezést és a támadást is, amit jól lehetett látni kívülről is. Még nem foglalkoztunk a következő meccsel, de innentől kezdve azt tesszük majd.”

Takács Orsolya a meccs után:

„A megszerzett előny elégnek bizonyult, persze nyilván a régi emlékek ilyenkor akaratlanul is előkerülnek. Ha nem is a vízben, de a kispadon eszünkbe juthat, hogy sokszor tanulhattunk volna már ezekből. Szerencsére tanultunk most. Nagyon sokat készültünk az oroszokra, örülök, hogy ilyen jól védekeztünk, mind hátrányban, mind 6-6 ellen. Minden mozgásra készültünk, le volt modellezve minden, a stáb is nagyon jól dolgozott, hogy ne érjen minket semmilyen meglepetés. Tényleg nem néztünk még előre, majd mostantól. Napról-napra haladunk.”

Bujka Barbara a meccs után:

„Izgalmassá tettük, hogy a nézők jobban szórakozzanak… Na, jó, nem igaz. Kicsit elfáradtunk. A harmadik negyedre figyeltünk inkább, mert mindig az a sorsdöntő. Az elég jól sikerült, kihoztuk 3-3-ra, a negyedik negyedben viszont nehézkesebben mozogtunk. A szoros védekezés mindkét csapatot felőrölte, sokan kipontozódtak. A fórjaikat belőtték, mi elkapkodtuk őket, de szerencsére a végén miénk volt az utolsó szó.”

 
Eredmény – 32. Európa-bajnokság, Belgrád
Nők, A csoport, 5. forduló

Magyarország–Oroszország 11–10 (2–1, 4–1, 3–3, 2–5)
Kombank Aréna. Vezette:
Alexandrescu (román), Putnikovics (szerb)

MAGYARORSZÁG: Gangl – Antal, Kisteleki H. 2, Szücs G., Keszthelyi 6, Bujka 1, Garda. Csere: Czigány 1, Takács O., Illés 1, Tóth I., Csabai. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

OROSZORSZÁG: Karnakauh – Tankeeva, Prokofyeva 1, Karimova 1, Lisunova 3, Soboleva 1, Ivanova 2. Csere: Iarondaikana, Krimer, Simanovich 2, Timofeeva, Grineva. Szövetségi kapitány: Alexander Gaiduov


Gól/emberelőny: 5/13, ill. 6/11
Gól/ötméteres: 1/1, ill. –

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 15 pont, 2. Magyarország 12 pont, 3. Oroszország 9 pont, 4. Görögország 6 pont, 5. Portugália 3 pont, 6. Törökország 0 pont

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok