Kazahok férfivonalon is kipipálva, jöhet a negyeddöntő

2013. július 29. 00:02

Az első negyed nem túl szívderítő eseményeit követően a második és harmadik etapot 13-2-vel tudta le válogatottunk, így végül is sima, 16-7-es győzelmet arattunk a kazahok ellen, s jutottunk a legjobb nyolc közé.

Fotó: Kovács Anikó

A Richter-skálán 7,8-as erősségű lidércnyomással indult a kazahok elleni nyolcaddöntő, nyolc perc után ugyanis 4-2-re vezetett az ellenfél. A vetélytárs balkezes, Gubarjev háromszor is elég szépen eltalálta a kaput, és a másik veszélyes lövő, Usakov is megtalálta a pipát, miközben a játékunk elég sok mindent nélkülözött, ami manapság egy vízilabda-mérkőzés megnyeréséhez szükséges (ritmus, sebesség, fegyelmezettség).

Azt ugyanakkor mindenképp a csapat javára kell írni, hogy a negyedszünetet követően hirtelen úgy kezdtek el játszani, mintha mi sem történt volna. Úgy is festett az eredményjelző tábla kisvártatva, ahogy a kezdettől kellett volna: félidőre pedig megnyugodhattunk, az ugyanis látszott, a 7-1-es roham után aligha térnek magukhoz az ázsiaiak.

Olyannyira nem tértek, hogy a harmadik részt 6-1-gyel söpörtük be – a kazahok negyven felé tartó kapusa, Makszimov a játékrész közepén szembesülhetett azzal, hogy megint 13-6-ra vezetünk a csapata ellen, mint 13 éve, a sydneyi döntőben, amikor még az oroszoknál taposott... Csakhogy itt volt még másfél negyed, végül a zárórészt már nem hajtottuk meg annyira, bár a vége így is az lett, hogy minden mezőnyjátékos a hálóba talált, az emberelőnyös mutatónk pedig egészen biztatónak hatott (12/10). Csak a még nagyobb szórás maradt el, ami persze nem akkora baj, kell még az erő az előttünk álló héten.

Jegyzőkönyv

Magyarország–Kazahsztán 16-7 (2-4, 7-1, 6-1, 1-1)

Játékvezetők: Reemnet (holland), Korzyna (lengyel)

Magyarország: Nagy V. – Varga Dénes 1, Varga Dániel 2, Gór-Nagy 1, Hárai 1, Szivós 2, Madaras 2. Cserék: Bátori 2, Vámos 1, Hosnyánszky 2, Decker Á. 1, Bedő 1.

Kazahsztán: Makszimov – Ukumanov, Smider, Pilipenko, Pekovics 1, Usakov 2, Gubarjev 3. Cserék: Sakenov, Medvegyev 1, Koljagyenko, Rudaj, Manafov.

Emberelőnyök: 12/10, ill. 8/2
Kipontozódás: Decker Á., Pilipenko, Koljagyenko

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok