Eb 2016 – Benedek Tibor: „Észbe kapott a csapat”

2016. január 13. 22:07

A szövetségi kapitány szerint az oroszok elleni hatgólos különbség egész jó, ha beleszámítjuk a meccs elején mutatott bénultságot.

Fotó: Dobos Sándor

Amint írtuk, a magyar férfiválogatott 12-6-ra győzte le Oroszországot, ezzel a görögök elleni döntetlent követően négy ponttal áll a csoportjában.

A gólkülönbség dönt majd a csoportelsőségről a folytatásban, ennek szellemében kell majd játszani a törökök ellen pénteken.

Benedek Tibor értékelése a mérkőzés után:

„Az első negyed után nem voltak jelei, hogy ilyen jó lesz a vége. Minden lassú volt, vontatott. Az emberelőnyeinket lassan játszottuk meg. Kellett egy kis idő, hogy észbe kapjon a csapat. Magunkat rángattuk ki a gödörből, sőt, azt mondom, hogy még egy-két gólnál sem lehetett sejteni, hogy ebből hat lesz a vége. A lehetőségekhez képest jól alakult az eredmény. Nem gondoltam, hogy nekünk ilyen sok idő kell ahhoz, hogy felpörögjünk, és azt sem tudtam, az orosz csapat mit játszik majd. Az, hogy mennyit ér a hat gól, csak holnapután látjuk majd. Fel van adva a lecke, nagyon meg kell verni a törököket, és ez a cél valamivel kézzel foghatóbb, mint a mai meccs. Igyekszünk a görögöknél jobban megverni őket, hogy legyen a zsákban valami arra az esetre is, ha a görögök hat gólnál jobban megverik az oroszokat.”
 
Kis Gábor a meccs után:

„Kezdés az jól sikerült… 1-4 után kellett igyekezni, és ha azt veszem, hogy utána csak két gólt kaptunk három negyed alatt, akkor akár elégedettek is lehetünk. Össze is állt a védekezésünk, az elejét elszúrtuk. Tök jó, hogy így sikerült, az utolsó másfél negyed parádés lesz. Az ilyen meccseken is erősödünk, reméljük, elég lesz ez a hat gól. Még magunkat sem ismerjük igazán, ez a rossz kezdés gyakran előfordult az utóbbi időszakban. Azt nem mondom, hogy nem melegítettünk be rendesen, mert már akkor szakadt rólunk a víz. Pörögtünk. Ez az orosz csapat nem olyan rossz, biztos megizzadnak majd a görögök is ellenük. Persze nekünk a törökök ellen kell készülni, és őket minél magabiztosabban verni.

Nagy Viktor a meccs után (akinek a hangját az otthon ülők is hallották a képernyők előtt):

„Még őszintén szólva nem tudom, mi történt az elején. Talán mindenki túlzottan akart, ebből egy kis lassúság lett. Ezt majd megbeszéljük nyilvánvalóan. A lényeg most az, hogy egy nagyon rossz kezdés után nagyon jól játszottunk, utólag sajnálhatjuk egy kicsit az elejét, de legalább hat lett közte úgy, hogy volt 2-5 is. Kellett a hangom, persze, kellett, hogy valami átlendítsen minket a holtponton. A kapusnak hallatszani is kell, a többieknek éreznie kell, hogy magabiztos az, aki mögöttük áll. Akarni akarni fogunk a törökök ellen, abban bízom, hogy ezt okosan tesszük majd.”

 
Eredmény – 32. Európa-bajnokság, Belgrád:
 
Férfiak, D csoport, 2. forduló

Magyarország–Oroszország 12–6 (1–4, 3–1, 3–0, 5–1)
Kombank Aréna. Vezette:
Buch (spanyol), Mercier (francia)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Bátori 5, Vámos 3, Decker Á., Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Hárai. Csere: Gór-Nagy, Erdélyi 1, Hosnyánszky, Kis G., Manhercz,. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

OROSZORSZÁG: Antonov – Odintsov 1, Bugaychuk, Krasnov, Kholod 3, Lisunov, Giniiatov. Csere: Magamoev 1, Bychkov, Merkulov 1, Balakirev, Nikolaenko. Szövetségi kapitány: Erkin Shagaev

Gól/emberelőny: 5/10, ill. 1/9
Gól/ötméteres: –, ill. 1/1


A csoport másik mérkőzésén:

Törökország–Görögország 6–21 (1–2, 3–6, 1–6, 1–7)
Gólszerzők:
Ozbakis 2, Sutalo, Korolija, Beskardesler, Cagaty, ill. Gounas 6, Fountoulis 4, Afroudakis 4, Vlachopoulous 3, Mylonakis 2, Kolomvos, Genidounias

A csoport állása: 1. Görögország 4 pont (29–14), 2. Magyarország 4 pont (20–14), 3. Oroszország 3 pont, 3. Törökország 0 pont


A csoport további programja:

Január 15., péntek

9.30: Magyarország–Törökország – TV: M4 Sport
20.15: Oroszország–Görögország
 
-a.z., d.s.-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok