Eb 2016 - Benedek Tibor: „Egységesek voltunk, ez nagyon fontos”

2016. január 11. 22:04

A férfiválogatott szövetségi kapitánya szerint a hétfői teljesítmény már közel volt ahhoz, amit szeretne látni.

Fotó: Dobos Sándor

A magyar férfiválogatott 8-8-as döntetlennel nyitott az Európa-bajnokságon. Görögország ellen 2-0-ra és a végén 8-6-ra is vezettek a mieink, de a végén egy pont lett a vége.
Ez azt jelenti, hogy nem dőlt el a csoportelsőség kérdése, az oroszok és a törökök biztos legyőzése kell ehhez.

Benedek Tibor szövetségi kapitány értékelése:

„Sok mindent viszontláttam abból, amit szeretnék látni a csapattól. Harcosak voltunk, agresszívek voltunk, és ami a legfontosabb: egységesek voltunk. Emiatt nagyon elégedett vagyok, ez a jövőre nézve nagyon nagy pozitívum. Amivel kevésbé vagyok elégedett az, hogy sok apró hiba történt, amik döntővé váltak. Az egyéni teljesítményekben még nagyon sok javítanivalónk van. A centereink a mérkőzés döntő részében nagyon jól tudtak érvényesülni, sajnálom, hogy a végén volt két olyan rossz passz, amire nem tudtak kiállítást ítélni. nagyon fontos, hogy a centerpasszok jól sikerüljenek.

Senki sem gondolta azt, hogy egy világbajnoki 6. hely, egy Világliga-hatodik hely, egy négygólos görögországi vereség és egy rosszul sikerült Volvo-kupa után a visszakapaszkodás egyik napról a másikra megtörténik. A felfelé vezető út mindig göröngyös, mindig meg kell érte küzdeni, sosem adják ingyen. Nekünk az a dolgunk, hogy mindig hozzuk ki magunkból a maximumot, és ez ma elég jól sikerült.”

 
Theodoros Vlachos, a görögök szövetségi kapitánya a meccs után:

„Nem vagyok elégedett a meccs végével, nem lőttük be az utolsó emberelőnyünket. Jobban kell kezdenünk a mérkőzést, de az eredmény igazságos. Nagyon jó meccs volt ez a nézőknek, a televízió előtt ülőknek, a jobb gólkülönbség dönti majd el a csoportelsőséget.”


Manhercz Krisztián a mérkőzést követően:

„Ha úgy állunk hozzá egy-egy meccshez, hogy jobb, hogy nem kaptunk ki, semmint, hogy jó lett volna megnyerni, akkor nem állunk megfelelően a helyzethez. Én sajnálom, hogy nem nyertünk, mert közel voltunk hozzá. 8-6-ra vezettünk, ezután tudtak még lőni két gólt, és így lett döntetlen. Bízom benne, hogy a folytatásra erőt ad majd az a tény, hogy mi voltunk előnyben a meccsen, ők futottak az eredmény után. Most az a legfontosabb, hogy a következő, oroszok elleni találkozót magabiztosan megnyerjük.”

Gór-Nagy Miklós a mérkőzés után:

„Hogy ez a mai döntetlen pozitív vagy negatív? Szerintem több szempontból pozitív, hiszen jól mutatta a meccs, hogy hatalmas tűz és erő van ebben a csapatban. Ezt csak tetéztük azzal, hogy ma jól is játszottunk. A végén érdekes körülmények között akadályozták meg az utolsó támadásunkat, de ezzel nem tudunk mit kezdeni, ez legyen a játékvezetők baja. Mindenesetre óriási dacot és tüzet csiholhat elő belőlünk a végjáték a folytatásra, úgyhogy azt tudom mondani, köszönjük szépen!”
 
Hárai Balázs a meccs után:

„Tegyük félre egy kicsit, hogy nem kaptunk ki. Nekünk ez volt a legfontosabb meccsünk, és meg akartuk nyerni. Mi nem az a csapat vagyunk, amelyik számolgatni akar, mindegyik meccsen győzni szeretnénk. És ezért vagyunk szomorúak most. Jól mentek a támadásaink, érvényesülni tudtunk mi centerek is, de védekezésben voltak olyan hibáink, amiket nem kellett volna elkövetni.”
 
Varga Dániel a meccs után:

„Ezt a görögök elleni meccset két irányból közelíteném meg. Egyrészt szerettük volna megnyerni, másrészt ezen a meccsen kiderülhetett valamennyire, hogy ez az átalakuló magyar válogatott a nem túl jól sikerült, magunk mögött hagyott két hét után talpra tud-e állni. Ha az első célra gondolok, akkor azt mondom, nem voltunk sikeresek, hiszen nem nyertünk. Meg kellett volna nyernünk a meccset, ugyanakkor optimista vagyok, mert úgy érzem, a mi hibáinkból lett döntetlen, azaz, ha ezeket a hibákat kivesszük a játékunkból, még eredményesebbek lehetünk.”


 
Eredmény – 32. Európa-bajnokság, Belgrád
Férfiak, D csoport, 1. forduló

Magyarország–Görögország 8–8 (3–2, 2–3, 2–1, 1–2)
Kombank Aréna. Vezette:
Koganov (azeri), Stampalija (horvát)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Bátori, Vámos, Decker Á., Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Hárai 3. Csere: Hosnyánszky 1, Kis G., Gór-Nagy, Manhercz, Erdélyi. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

GÖRÖGORSZÁG: Galanopoulos – Mylonakis 2, Fountoulis 2, Pontikeas, Afroudakis, Kolomvos, Vlachopoulos 1. Csere: Dervisis 1, Genidounias 2, Delekas, Mourikis, Gounas. Szövetségi kapitány: Theodoros Vlachos

Gól/emberelőny: 5/12, ill. 5/11
Gól/kettős emberelőny: 1/1, ill. 1/1


A csoport másik mérkőzésén:

Oroszország–Törökország 17–8 (4–3, 4–0, 3–3, 6–2)
Gólszerzők:
Bugaychuk 4, Odintsov 3, Lisunov 3, Bychkov 2, Nikolaenko 2, Krasnov, Merkulov, Kholod, ill. Aksentjijevic 2, Sutalo 2, Okman, Yilmaz, Beskardesler, Cagatay


A férfiválogatott további Európa-bajnoki csoportmérkőzései:

Január 13., szerda, 20.15:
Magyarország–Oroszország - TV: M4 Sport

Január 15., péntek, 9.30:
Magyarország–Törökország - TV: M4 Sport

 
-ds-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok