Az utolsó felhőtlen meccsnap

2013. július 28. 10:45

A britek elleni nyolcaddöntővel vége az izgalommentes napoknak – legalábbis előreláthatólag. Ezt a meccset úgy nyertük meg 14-5-re, hogy kivételesen döcögött a csapat.

Egy kéthetes világversenyt nem igazán lehet egyenletesen magas színvonalon lejátszani – azok után, hogy női válogatottunk szédületesen pörgött az olaszok ellen, majd a kazahokkal vívott meccsen is kivágott egy 8-1-es nyitónegyedet, törvényszerű, hogy jött egy kis visszaesés.

Ebben nyilván az is benne volt, hogy pontosan tudta mindenki: a britekkel szemben aligha van miért izgulni. Pláne, hogy már nem is Fekete Szilveszter ül a kispadjukon, aki azért elég jó szintre zárkóztatta őket a tavalyi olimpiáig. Szilveszterrel amúgy összefutottunk két napja, és akkor annyit mondott: „Nincs meló, látszik rajtuk... Az elmúlt években nem volt pénz, mégis kidolgozták a lányok a belüket. Most van pénz, de látszik, hogy messze nem végezték el azt a munkát.”

Ez végül is ellenünk is kiderült. Az első negyedben még volt bennük tartás, ekkor még csak 4-2-re vezettünk – igaz, már ekkor látszott, hogy öt brit támadásból csupán egy hordoz veszélyt, mert semmilyen téren nem tudják felvenni velünk a versenyt. Félidőben csupán azért tűnt még szépnek a világ, mert egy 4-0-ás rohamunk után volt egy egyperces rövidzárlatunk, melynek során találtak két gólt.

Fotó: Kovács Anikó

Ám a 8-4-es első két negyed után egy 6-1-es második félidő jött, avagy látszott, elkészültek az erejükkel, míg mi kicsit szenvedtünk, kicsit küszködtünk önmagunkkal (Bujka Barbi így hintett egy ötöst!) – így sikerült kivívni a kilencgólos sikert.

Sokkal többet erről a meccsről nem érdemes elmondani: egy a fontos, hogy két nap múlva már ismét az olaszok elleni formát mutassuk, vagy még annál is jobbat.

Jegyzőkönyv

Magyarország–Nagy-Britannia 14-5 (4-2, 4-2, 2-0, 4-1)

Játékvezetők: Terpenka (kanadai), Drury (amerikai)

Magyarország: Bolonyai – Antal 1, Keszthelyi 1, Takács, Bujka 5, Szücs 1, Kisteleki 4. Cserék: Illés, Miskolczi 1 (1), Tóth I. 1, Menczinger, Kasó (kapus).

Nagy-Britannia: Morris – Wilcox, Gibson-Byrne 1, Hoy, Winstanley-Smith 1, Nixon 2, Musgrove. Cserék: McCann 1, Gibson, Etiebet, Clayton, Fowler.

Emberelőnyök: 11/5, ill. 7/0
Ötméteresek: 1/1, ill. 1/0

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok