Bíró Attila: „Az Eb lesz az igazi értékmérő”

2015. december 30. 20:42

Túlvan az év utolsó edzésén a női válogatott. A szerda esti gyakorlás egy kétkapu volt a ligaválogatottal. A kapitány és a lányok is bizakodóak.

Fotó: Dobos Sándor

Sűrű volt az év vége, sűrű lesz az év eleje, így a mostani naptári évforduló még a szokottnál is rövidebb lesz a magyar válogatottban számításba vett tizenhárom játékosnak. Bíró Attila a héten kijelölte Eb-keretét, melynek tagjai szilveszter és újév napján pihenhetnek, aztán január 2-án már jelentkezniük kell a Margitszigeten, mert aztán következik az Európa-bajnokság előtti utolsó megméretés, a miskolci I. Univer-kupa.

Persze, eddig sem tétlenkedtek a lányok, a három Világliga-selejtező alkalmával és azóta is készültek, csiszolódtak mind fizikai, mind taktikai téren. No, és persze az sem mellékes, milyen a csapat hangulata, a közeg, a játékosok közötti összhang. A szerdai esti gyakorlást figyelve azt mondhatjuk, együtt vannak a lányok, de együtt van a kapitány és a csapat, valamint a stáb és a csapat is. Érezhető, hogy könnyedén, lazán dolgoznak, több a mosoly is – ezt a vagányságot kell megőrizni a belgrádi Európa-bajnokságig.

Úgy tűnik, hisznek is magukban a lányok, nem kell mondani, mennyire jelentős ez a tényező is. Kell is majd az önbizalom, hiszen az Eb csoportküzdelmei során is lesznek erős ellenfelek, hogy aztán a folytatásban se lehessen lazsálni. A leendő csoportriválisok közül a görögökkel az I. Univer-kupán is megmérkőzik a társaság, mellette a Világliga-selejtezőkből (és máshonnan is) jól ismert olaszok lesznek ott Miskolcon. Na és a magyar ligaválogatott, amelyet szerda este Áts Bertalan edzett.

Az edzőmérkőzést, melynek egyik játékvezetője Faragó Tamás volt, a nagyválogatott biztosan nyerte, egyébként többször is kétszer játszottak emberelőnyt a felek. Keszthelyi Rita volt a leggólerősebb az este során, ez nem meglepetés, a csapatkapitány vélhetően Belgrádban is élen lesz a gólszerzésben.

Az edzés végén Bíró Attila és a stáb (Tóth László, Áts Bertalan, Horváth Ákos) boldog új évet kívánt a lányoknak, és ismertette a programot: január 2-án találkozó a Margitszigeten, hogy aztán egy közös ebéd után a csapat elinduljon Miskolcra.

Mi is csatlakozunk a kapitányhoz: boldog, sikeres új évet, lányok! (A videókban Bíró Attila és Tóth Ildikó értékelése.)
 
-dobos-

A magyar válogatott Eb-kerete:


Gangl
Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics) – kapusok

Garda Krisztina (Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics), Takács Orsolya, Illés Anna (BVSC-Zugló-Diapolo), Bujka Barbara (Hungerit-Szentes), Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Csabai Dóra, Antal Dóra, Tóth Ildikó, Szücs Gabriella (UVSE), Czigány Dóra (ZF-Eger-EKF) – mezőnyjátékosok

Az I. Univer-kupa programja:


Január 3., vasárnap:

Magyarország-Magyar Ligaválogatott – 15.15
Olaszország-Görögország – 16-45

Január 4., hétfő:
Magyarország-Görögország – 15-15 - TV: M4 Sport
Olaszország-Magyar Ligaválogatott – 16-45

Január 5., kedd:
Magyarország-Olaszország – 16-15 - TV: M4 Sport
Görögország-Magyar Ligaválogatott – 17-45

A magyar női válogatott Európa-bajnoki csoportmérkőzései:

Január 10., vasárnap, 15 óra 15 perc:
Hollandia-Magyarország

Január 12., kedd, 15 óra 15 perc:
Görögország-Magyarország

Január 14., csütörtök, 12 óra 30 perc:
Magyarország-Törökország

Január 16., szombat, 11 óra:
Portugália-Magyarország

Január 18., hétfő, 15 óra 15 perc:
Magyarország-Oroszország

A torna csoportjai:

A csoport:
Hollandia, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Görögország, Portugália, Törökország
B csoport: Spanyolország, Szerbia, Olaszország, Németország, Franciaország, Horvátország


Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok