A sapkák alól: „Jól ismertük a briteket”

2013. július 27. 21:53

A magyar női vízilabda-válogatott ügyesen jutott tovább a britek ellen a vb nyolcaddöntőjében, minden negyedet két góllal nyertünk meg.

Keszthelyi Rita: Fontos volt, hogy azért pörögjünk 

Hogy lehetett felkészülni egy ilyen találkozóra, ahol tudtuk, egy a közvetlen élvonal mögött található ellenfél áll velünk szemben?
Úgy, hogy, a nyolc között a hollandokkal játszunk, és ritmusban kellett maradnunk, hogy ott minél jobb erőállapotban legyünk. Már csak azért is, mert ők pörgős meccset játszottak Kína ellen, lendületben vannak, fontos volt nekünk is, hogy pörögjünk.

Nagyon sokáig, a harmadik negyed elejéig mindössze egy kiállítást fújtak ellenünk. Kivívtuk a tekintélyt a csoportmeccseken?
Nem hiszem, hogy ezért történt mindez, ilyen nincs. Nem tudtak kiállítást fújni, amikor pedig mi kaptuk sorozatban a fórokat, már kénytelenek voltak fújni.

Fotó: Kovács Anikó

Bolonyai Flóra: Ismertük őket

„Nem hiszem, hogy a brit csapat gyenge ellenfél lett volna. Nem rossz csapat. Szerencsére jól megismertük őket a korábbiakban, sokat játszottunk ellenük, Dunaújvárosban is találkoztunk a felkészülés végén. Kicsit más volt a játékvezetői felfogás most, mint mondjuk a brazilok ellen, amikor ugyanezt a védekezést játszottuk, most jól jöttünk ki belőle. A hollandokat is jól ismerjük, edzőtáboroztunk együtt Dunaújvárosban, van belőlük bőven anyag.”

Kisteleki Dóra: „Fegyelmezetlenek voltunk, nagyon menni akartunk”

Jól láttam, hogy ez ma nehezebben jött össze, ma volt a rossz napunk?
Mondhatjuk, remélem, azaz elkerüljük, hogy így játsszunk a következő mérkőzésen. Fegyelmezetlenek voltunk, nagyon menni akartunk, és ez egyáltalán nem jellemző ránk. Remélem, kijött ez belőlünk, és mostantól ugyanúgy fogunk játszani, mint a csoportmeccseken.

A nyögvenyelés mikor kezd érződni, már a melegítésnél, vagy az első néhány támadás után?
Nagyon menni akartunk, sok gólt akartunk lőni, a gyors játékot akartuk játszani, ugyanúgy odaadtuk a passzokat, ahová nem lehetett volna, ilyenkor egy kicsit le kellett volna lassítani a játékot. Ettől függetlenül kijött a különbség.

Magaddal mennyire vagy elégedett?
Nem mondanám, hogy nem vagyok. Végre bejöttek a megúszás góljaim, remélem, ezt tovább tudom vinni a következő meccsekre is.

Chloe Wilcox, a brit válogatott tagja:
„A magyarok ellen játszani mindig nagyon kemény kihívás. Ismerjük őket nagyon jól, tudjuk, mennyire erősek. Bár a mérkőzés előtt nagyon koncentráltak voltunk, most mégis úgy ér véget a világbajnokság, hogy ki vagyunk facsarodva.”

Ciara Gybson-Byrne, a brit válogatott tagja:
„Új csapat a miénk, új kapitánnyal, sok új játékossal, azaz még a tanulási folyamatnál tartunk. Természetesen álmodtunk arról, hogy eljutunk a negyeddöntőig, elődöntőig, de alapvetően nem vártunk magunktól többet (mint amit ma nyújtottunk). Még rengeteg munkát kell elvégeznünk.”

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok