Magyarország-Nagy-Britannia 14-5

2013. július 27. 09:04

Magyarország-Nagy-Britannia női világbajnoki nyolcaddöntő, élő online mérkőzés tudósítás 20:10-től! A találkozót az m2 élőben közvetíti!

2013. július 27.
IV. negyed00:00Önmagunkhoz mérten négyes alá a produkció. Így nyertünk csak kilenccel. A hollandok ellen azért összeszedettebb játék kell, ez egyértelmű. Hamarosan nyilatkozatok a barcelonai alkonyatból.
IV. negyed00:00Sőt, még kap egy kiállítást, 9 másodperccel a vége előtt, megjátszásra nem marad sok idő, a végén Dóri próbálja besimítani blokk és kapus mellett, de a léc hárít a duda pillanatában.
IV. negyed00:20Egy kapufát smároló brit lövés, aztán kontra ellenünk, továbbá kiállítás. A kapuba állós figurával jövünk, amikor a kapus mellett ketten blokkolnak a fáknál. Lövés nem lesz, mert Kisteleki elvisz egy keresztpasszt...
IV. negyed01:20Sikerült a megbeszélés - bár a britek kitámadással próbálkoztak, erre volt válaszunk, a végén Antal a szélről bezúzta a hosszúba.
IV. negyed01:40Újabb labdaszerzés hátul, aztán kiállítás - időkérés után jön a fórunk.
IV. negyed02:09Kezeljük a brit centert, ahogy kell - viszont ismét figyelmetlen passzokon megy el a támadásunk.
IV. negyed03:00Fórt kapunk, szépen, türelmesen megjáratjuk a labdát, a végén Kisteleki Dóri bizonyítja, a kapásszélről is bármikor képes betalálni.
IV. negyed03:48Gyengébb centerbejátszások sora után Antal kap halálpontos passzt Miskolczitól, de mellé lövi kissé kisodródva.
IV. negyed04:51Szóval, Bujka Barbi a vízben van, hál\' Istennek. Lő is egy újabb pazar gólt centerből.
IV. negyed05:06Labdavesztésünk után brit előny, a csereként beállt Kasó azonban remekül véd, a szöglet után pedig már nincs esélyük - Orsi most a center elől szerez labdát.
IV. negyed06:28Bocsánat, Menczinger Kata jegeli a fejét.
IV. negyed06:28Ez nem volt jó bolt... Brit előny, hogy bemegy, egy dolog, de Nixon lövőkeze telibe találja Bujka Barbi arcát. Reméljük, nincs komolyabb baj.
IV. negyed07:12Kontra a britek ellen, aztán kiállítás labda nélkül Bujlkáról, akinek bejátsszák, és bár félig háttal van a kapunak, az ő képzettségével ez sem megoldhatatlan feladat. A brit kapuson viszont látszik, hogy ilyen testhelyzetből ritkán vállalják el a szigetországban a lövéseket...
III. negyed00:00Ez sem volt egy díszlépésben megtett játékrész, de legalább gól nélkül hoztuk le, 2-0-ra.
III. negyed00:00A végén még hat másodperc alatt eljuttatjuk a labdát Keszthelyihez, de nem jön kézre, így mire behelyezi, már ledudálják a negyedet.
III. negyed00:15Kontra ellenünk, majd újabb hátrány, de lövésig sem jutnak - a védekezés működik legalább.
III. negyed01:05Merész András dörgő ajánlására Szűcs azonnal ellövi a fórt, de ment a léc, Bolonyai viszont a védők közreműködésével hárítja a britek kettő az egyes lefordulását.
III. negyed01:58Kontra ellenünk, de aztán lehalásszuk a labdát.
III. negyed02:26Két brit fór egy támadáson belül, az első lövés blokk - visszaszerezték -, a második blokkról fölé.
III. negyed03:40Morris most figyel Keszthelyire - előtte gond nélkül labdát szereztünk -, az ejtés a kapus kezén landol.
III. negyed04:08Időkérés a briteknél. Gyaníthatóan világmegváltó ötletek érkeznek a partról.
III. negyed04:32Szűcs Gabi maradt egyedül a brit kapu előtt, de beletörölte Morrisba a labdát. A kipattanó után fórt kapunk, de Illést a lövés közben megtámasztják oldalról, így mellé megy a labda.
III. negyed05:12Újabb centergól, most Tóth Ildi csavar gyönyörűen.
III. negyed05:55Na, erre kéne gombot varrni. Ötöshöz jutottak a britek, sípszó, Gibson meg nézi a bírót tovább. Ez errefelé kontra - mivel azonnal el kéne dobni a labdát...
III. negyed06:21Menni kéne!, bődül Merész mester, egy újabb brit föléejtésnél, és végül Bujka üresen is marad, be is rajzolja a felsőbe.
III. negyed06:55Gibson csavarja halt el Bolonyai kezében, majd emberelőnybe kerültünk, de nem volt túl határozott a megjátszás, Antal labdája a kapufán halt el.
II. negyed00:00Nem akarom elkiabálni, de mintha ma lenne egy kis hullámvölgy, holtpont-jelleg, miegymás... Épp jókor, teszem hozzá.
II. negyed00:00A negyed már kezdett önmagunkhoz méltó jegyeket ölteni, az első hét percet 4-0-ra hoztuk, aztán kaptunk két gólt 52 másodperc alatt. Ráadásul akcióból. Itt belefér, a hollandok ellen nem fog. Merthogy velük játszunk, ha még nem említettem volna.
II. negyed00:13Merész András ismét ideges... Elég gyengén játszottunk meg egy emberelőnyt, amiből ráadásul le is fordultak a britek, és McCann betette Bolonyai keze mellett a rövidbe.
II. negyed01:05A kalandos nevű Winstanley-Smith ejt gólt centerből. Többet nem kéne, sok idő leírni...
II. negyed01:23Cserébe Szűcs Gabi is beakaszt egy mutatósat hat méterről.
II. negyed02:00Annyit elért a hisztivel, hogy kapnak egy fórt, de Bolonyai véd.
II. negyed02:35A brit kapitány háborog, felrúg egy szponzortáblát - bár csak kicsit mozdul a lába, kap egy sárgát.
II. negyed03:09Egy rossz passzt Menczinger csíp el, véigússza a medencét, de a védő szorításában föléejti a labdát.
II. negyed04:02Egy kósza ejtés landol a lécen, majd Keszthelyi ravasz lövését tartóztatja le Morris a vonalon.
II. negyed04:55Úgy fest, túl nagy a lék a hajójukon... Megint labdát szerzünk, majd egy remek kombináció után Tóth Ildi ötöst harcol ki, Miskolczi simán bedobja.
II. negyed05:37A britek időkéréssel próbálják elejét venni a nagyobb katasztrófának.
II. negyed05:37Huszonkét másodpercen belül itt az újabb gól: kontra a védőink fején átmászó brit ellen, majd kiállítás, Kisteleki üresen marad a szélen, és ez neki még a balkezesek oldalán is rutinmunka jobbal.
II. negyed05:59Bolonyaiig eljut a labda, de elugrani sem tudna előle, annyira gyenge lövés. Viszont Keszthelyi meglódul, kapja a labdát, s bár úgy fest, utolérik - Merész Bandi is kommandíroz, hogy \"Máááásik\" (oldal), Rita inkább bevarrja a hosszú felsőbe.
II. negyed06:32Labdaszerzés után Kisteleki próbálkozik ravasz lövéssel, de ezt lehalássza Morris.
II. negyed07:10Sima labdaszerzés után a centert keresnénk, de jól fognak szorosan a britek, lepörög a 30 másodperc.
I. negyed00:00Még egy bejátszás menne Tóth Ildinek, de fogják, síp nem szól, marad a közte kettő. A tudáskülönbség okán ennek is 8-1-nek kellett volna lennie, mint a kazahok elleni, de csak fél percekre sikerült önmagunkhoz méltó nívón vízilabdázni. Legalábbis eddig.
I. negyed00:16Gibson-Byrne kissé meglepő ejtésgólja erősen feldúlja Merész Andrást. Ő a britek leginkább használható játékosa, azaz még őt sem lehet szabadon hagyni.
I. negyed00:39Kezdjük meglelni a ritmust, ismét kézre megy a centerbejátszás, Barbi most becsavarja. Így kell ezt.
I. negyed01:13A britek meg zsinórban a tizedik támadásuknál nem tudnak kapura lőni... Viszont végre kézbe megy a labda Bujka Barbinak, úgyhogy hiába jön a kapus, a labdát most a hálóból szedi ki.
I. negyed02:50Miskolczi Kitti egészséges pattintását mentette a léc, majd a jubileumi tizedik alkalommal halászta el a kapus a centerbejátszást. Egyperces néma felállás...
I. negyed03:13Na jó, ezt már nem lehetett elhibázni. Újabb labdaszerzésünk után a meglódulni vágyó Kistelekiről kiküldték az embert, sikerült odapasszolni neki, és Dóri nem hibázta el a ziccert. 2-1.
I. negyed04:04Miközben hátul akkor szerzünk labdát, amikor akarunk, elöl erős koncentrációs lapszus mutatkozik. Most egy emberelőnyben sikerült két rossz passzt adni, a rossz lövés ebből egyenesen következett...
I. negyed05:00Most nem ment annyira messzire - de épp a kapus kezébe hullott, pedig ígéretes helyzeti előnyben voltak Kisteleki Dóriék.
I. negyed05:40A briteknél amúgy se kép. se hang a támadás, igaz, egyelőre nálunk is akad hiba bőven. Előbb például annyira hosszú lett egy bejátszás, hogy az alapvonal mögött landolt...
I. negyed06:32Nixon kapás hátulról vállalja el a lövést - és hát... beakad. Nofene.
I. negyed06:55Három eredménytelen centermegjátszás után Kisteleki Dóri lóg meg, és beejti a ziccert.
I. negyed00:00Üdvözlet mindenkinek. Ma a brit birodalom lányai ellen várnánk egy könnyű meccset.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok