Pontosztozkodás Szentesen, nyert a Fradi, a Vasas és a Debrecen

2015. december 05. 20:29

Az E.ON férfibajnokság 9. fordulójában a BVSC a remeklő fiatal balkezes, Csapó Miklós főszereplésével végig vezetett csongrádi ellenfele otthonában, ám végül meg kellett elégednie egy ponttal.

Fotó: MVLSZ/archív

Az A csoportban egyszer sem vezetett odahaza a Szentes a BVSC ellen, mégis képes volt pontot szerezni. 0–2, 1–3, 3–4, 4–5, 5–6 is állt a táblán, ám mindannyiszor képes volt egyenlíteni Lukács Dénes együttese. Hanem aztán „robbantott” Märcz Tamás csapata, hiszen a harmadik negyedben az egész meccsen remeklő, négyből négy pontos lövést megeresztő balkezes Csapó Miklós lőtt akciógólt, majd Létay Krisztián tett erre rá kettőt, és csakhamar addig nem látott, háromgólos különbséget jegyezhettünk fel.
Maklári Ádám ugyan még ebben a játékrészben szépített, ám miután a negyedik etap elején Czigány Károly is szerzett egy akciógólt, 7.18-cal a vége előtt 7–10-es állásnál kimondottan sanszosnak tűnt a BVSC sikere.

A Szentes azonban nem adta fel: Vörös Viktor kiharcolt ötösét Nagy Márton váltotta gólra, majd Somogyi Balázs és Luka Sekukic talált be, miközben Igor Lazic négy vendéglövést is hárított. Három perccel a vége előtt is „új” meccs kezdődött, amelyben megszerezhette volna a vezetést a házigazda is, ám Weszelovszky László lövését védte Györke Zsolt. 1.04-gyel a dudaszó előtt Csapó Miklós szerezett újfent vezetést a BVSC-nek, ám Török Béla kiállítása után 30 másodperccel a vége előtt Somogyi Balázs lőtt gólt fórból. A végén Kovács Péterről kiállították Latinovic Radovant, ám Pásztor Márton lövését blokkolta Hegedűs Bence, így megosztoztak a pontokon a felek.

A B csoportban a Ferencváros a 3–3-as első negyed után 5–1-es másodikkal lépett meg az otthon játszó Pécstől, és gyűjtötte be végül 16–10-es, magabiztos sikerrel a három pontot, míg a Vasas 6–5-ös nagyszünet után Gyárfás Tamás és Jovan Saric vezérletével a KSI-t verte meggyőző különbséggel (16–6). Utóbbi mérkőzés krónikájához tartozik, hogy nem kevesebb mint négy játékos (Steinmetz Ádám, illetve Szabó Balázs, Berki Richárd és Boros Tamás) is a végleges cserés kiállítás sorsára jutott.

A Hajós uszodában az UVSE remekül kezdett, nem kapott gólt az első negyedben a Debrecen ellen, ellenben Kovács Róbert és Keresztúri Márton révén kettőt is szerzett. A vendégek azonban egyenlítettek hamar, és kezdetét vette a nagy adok-kapok. 5–5-ig Varga Tamás együttese vezetett, ám Szentesi Ádám gólja után ismét a lilák álltak jobban. Demoralizáló lehetett azonban a hazaiak számára Kincses Attila harmadik negyed utolsó másodpercében született egyenlítő gólja. A negyedik felvonásban Babay Árpád kétszer köszöntbe be, 8–6-ra vezetett a Debrecen, amely egyet megtartva előnyéből megnyerte a kiélezett partit. Mindkét kapus hatékonyan védett – Laboncz József 53%-kal, míg Lévai Márton 50%-kal zárt.

Eredmény – E.ON férfibajnokság, 9. forduló

A csoport

Valdor-Szentes–BVSC-Zugló 11–11 (2–3, 3–3, 2–3, 4–2)
Gólszerzők:
Makláry 3, Nagy M. 3, Somogyi 2, Hegedűs B., Radovan, Seklulic, ill. Csapó 4, Czigány 2, Létay 2, Kovács P., Szabó B., Török
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A Miskolc-Kaposvár (10-4) mérkőzésről itt lehet bővebben olvasni.

B csoport

UVSE-Hunguest Hoteles–Debreceni VE 7–8 (2–0, 2–4, 2–2, 1–2)
Gólszerzők:
Kovács R., Keresztúri, Sélley, Tóth Z., Szentesi Á., Szatmári, Vadovics, ill. Kincses 2, Sergi 2, Babay 2, Szőke, Halek
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

VasasPlaket–KSI SE 16–6 (3–3, 3–2, 3–0, 7–1)
Gólszerzők:
Gyárfás 4, Saric 4, Burián 2, Delgado 2, Hőna, Steinmetz Á., Takács, Fazekas G., ill. Boros 2, Bicskei, Berki, Kósa, Zerinváry
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek-Füszért–FTC-PQS Waterpolo 10–16 (3–3, 1–5, 2–3, 4–5)
Gólszerzők:
Basara 3, Surányi 2, Rakonjac 2, Macsi, Opacak, Stojcsics, ill. Marnitz G. 3, Roach 3, Nyéki 2, Kolozsi 2, Swift 2, Marko Csuk 2, Dőry, Tóth M.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok