Megvan az első egri siker a Bajnokok Ligájában!

2015. november 28. 20:29

Remek kezdés után szorosabb folytatás, de a vége győzelem, megszerezte első idei sikerét a Final Six-résztvevő Eger. A Barcelonetát 6-5-re verte.

Fotó: MTI/archív

A két évvel ezelőtti győztes CNA Barceloneta volt az Eger harmadik ellenfele, az Olympiakosz elleni iksz és a rijekai vereség után most már mindenképp megszerezte volna első győzelmét az idei kiírásban. Ehhez közel volt a görögök és a horvátok ellen is, mellesleg.

Kiválóan indult a mérkőzés egy sikeres emberelőnyös helyzet és egy Hosnyánszky-lövés után 2-0-ra nyerte az első negyedet az Eger. Ehhez az is kellett, hogy Braniszlav Mitrovics remekeljen a kapuban. A szerb hálóőr a folytatásban is parádézott, már akkor is, amikor sokkal szorosabbá alakult a találkozó.

Történt ugyanis, hogy a Dabrowski Norbert vezetőedzőt piros lapja miatt nélkülüző, Petrovai Mártonnal meccselő Eger elbizonytalanodott támadásban, a túloldalon viszont beindult a két meccsen 11 gólt szerző új szerb klasszis, Strahinja Rasovics. Sőt, a harmadik negyedben Fernandez találatával már a Barceloneta vezetett.

No, nem sokáig, Vapenszki nem sokkal később emberelőnyben talált be, viszont azt is le kellett jegyezni, hogy a spanyolok kapusa, Daniel Lopez Pinedo is nagyon a helyén volt. Biros Péter 5 méteresével nem tudott mit kezdeni, 4-3-as egri előnyről következhetett a zárónegyed.

Ami hatalmas izgalmakat tartogatott, különösen a végjáték. A vendégek „magyar-spanyolja”, Szirányi Balázs egalizált emberelőnyből, innentől viszont egri pillanatok következtek. Cuckovics fórból visszavette a vezetést, majd Erdélyi Balázs óriási góljával először vezetett két góllal az egyik csapat – milyen jó volt konstatálni, hogy az Eger. Két perccel a vége előtt Mitrovics ugyan védte a barcelonai fórt, a kipattanót Tahull Compte bevágta, 6-5.

Az utolsó perc aztán: előbb Szivós, majd Cuckovics harcolt ki emberelőnyt, a kettős fórt nem sikerült kihasználni, Cuckovics kapufára lőtte a labdát. 44 másodperc volt hátra, jöhetett a Barceloneta, amely előbb Hárai, majd Szivós kiállítása révén kettős emberhátrányba került az utolsó pillanatokra. A spanyolok viszont az Egerhez hasonlóan csak kapufára lőttek, így drámai végjáték után megszerezte első sikerét a magyar csapat.

Petrovai Márton, az Eger edzője a meccs után:

„Mély víz volt, nagyon mély víz, de nagyon boldog vagyok! Egy ismerősöm azt mondta, nyerünk egy góllal, mire az volt a válaszom, hogy többel nyerünk. Nos, végül neki lett igaza. Szeretném megköszönni Biros Peti segítségét, nélküle nem ment volna. A mai napig ő a példaképem! Ami a meccset illeti: a jó kezdés után kicsit belealudtunk a mérkőzésbe, nem volt sok mozgás, ezért lett végül ilyen nehéz a vége. De nyertünk, és ez tényleg nagyon boldoggá tesz.”
 
Braniszlav Mitrovics a meccs után:

„Örülök, hogy megmutattuk újra, nagy csapat vagyunk! Nem ment sok dolog, de nyertünk, ez mutatja, igazi csapat vagyunk! Ezen a szinten csak így lehet nyerni, mindenki hozzátette a magáért. Jól védekeztünk, a kevés kapott gól nem csak az én érdemem. Első két forduló után szomorúak voltunk, ettől talán most feszültek is, ezért fontos, hogy most nyertünk.”

Eredmény – Bajnokok Ligája, A csoport, 3. játéknap:

ZF-Eger-CNA Barceloneta 6-5 (2-0, 0-2, 2-1, 2-2)
Gólszerzők:
Biros, Hosnyánszky, Vapenszki, Hárai, Cucskovics, Erdélyi, illetve S. Rasovics 2, Szirányi, Fernandez, Tahull Compte
 
Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Spandau (német) 9-9 (3-2, 2-3, 3-3, 1-1)
Gólszerzők:
Randjic 3, Ukropina 2, N. Janovic 2, Banicevic, Pjesivac, illetve Stamm 4, Saudadier 2, Mateo Csuk 2, Jüngling

Olympiakosz Pireusz (görög)-Primorje Rijeka (horvát) 7-4 (4-0, 1-2, 2-2, 0-0)
Gólszerzők:
Vlachopoulos 2, Mallarach 2, Fountoulis, Ntsokas, Gennidouanis, illetve Radu, Buljubasic, Echenquie, Setka

A csoport állása:

1. CNA Barceloneta 6 pont
2. Primorje Rijeka 6 pont
3. Olympiakosz Pireusz 5 pont
4. ZF-Eger 4 pont
5. Spandau 2 pont
6. Jadran Herceg Novi 1 pont



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok