A Szeged nyerte a megyei rangadót

2015. november 26. 20:45

A Szentes jó ideig szorossá tette a meccset, de aztán a harmadik negyedben ellépett Varga Péter csapata.

Fotó: MTI/archív

A Varga Zsoltot és Aljosa Kunacot nélkülöző Szeged egy 5-össel indított a 8. forduló zárómeccsén, Sánta Dániel harcolta ki, Manhercz Krisztián meg értékesítette. Esélyesebb volt a vendégcsapat a megyei rangadón, már a szezon eddigi alakulása miatt. A korábban Szegeden, majd Svájcban is pólózó Somogyi Balázs akciógóllal egyenlített (1-1), pattogott a vízen a labda, míg a kapuba ért.

Aztán az első büntető után az első emberelőnyét is kihasználta a Szeged, Manhercz Ádám középről lőtte át a falat (1-2), és mivel a szentesiek támadásban pontatlanok voltak, rendre jöhetett előre a Szeged. Más kérdés, hogy fontos fórban is hibáztak, és ezt a túloldalon Hegedűs Bence centergóllal büntette, 2-2.

A 4. percben került először emberelőnybe a Szentes, Lukács Dénes rögvest időt is kért. Nem sikerült kihasználni az előnyt, hogy aztán Manhercz Ádám lőjön remek gólt, egyedül oldotta meg a jobb szélen, 2-3. A második fórt villámgyorsan kihasználta Nagy Márton révén a Szentes, tapadtak egymásra a csapatok, jó folytatásra volt tehát kilátás.

És egy Manhercz Ádám-Manhercz Krisztián csatára, utóbbi második büntetőjével 2-2-re alakította kettejük különmeccsének állását. Sok gól és sok sípszó is volt az első negyedben, a harmadik szegedi 5-ös például némileg váratlanul jött, mindenesetre a szokásos koreográfia mellett zajlott a büntető, először volt kettő a különbség, és még hátravolt másfél perc a negyedből.

Vörös Viktor gyönyörű húzásgóljával közelített a Szentes (emberelőnyből jött a gól), s miután a szegediek kihagyták a fórt a negyed végén, maradt az 5-4-es vendégvezetés.

Egy villámgyors fórkihasználással indult a második negyed, Palotás Gergely gyorsan megkapta a bal oldalon, és elemi erővel lőtt a kapuba, megint kettővel vezetett a Szeged. Sánta Dánielt visszahúzta nem sokkal később Nagy Márton, jött az újabb 5 méteres, de azt nem Manhercz Krisztián, hanem Sedlmayer Tamás lőtte – mellé.

Nagy Márton viszont pimaszul váratlan megoldást választott a másik oldalon, a jobb sarokból nem adta középre a labdát, hanem Meixner kezei között a kapuba lőtte, 5-6. Igor Lazic percei következtek ezután, kétszer is nagy bravúrral védett, igaz, a másik oldalon meg Meixner Marcell ért oda egy fontos szentesi fórnál. Manhercz Krisztián bizonyította aztán, hogy nemcsak 5 méteresből képes betalálni, a nagyszünet előtt két perccel nagy gólt lőtt.

Azaz a pihenőre kétgólosra stabilizálódott a vendégcsapat előnye. A harmadik negyedben a harmadik percig kellett várni az első gólra, amelyet a Szeged lőtt emberelőnyből Kiss Csaba révén, előtte Somogyi talán feleslegesen szabálytalankodott a labdáért nyúló Sántával szemben.

A Szentes is előnyben növelte góljai számát, ahogyan az első Vörös-gól előtt, a második előtt is a gólszerző harcolt meg a fórért (6-8). Felzárkózhattak volna mínusz egyre, de Maklári Ádám a kapufa mellé lőtte a labdát. Lukas Seman viszont meglepte a szentesi kapust, egészen messziről lőtt laposan a kapuba (6-9).

A Szeged a harmadik negyed derekán sokkal jobban koncentrált, és lényegében itt úgy tűnt, meg is nyeri a meccset. Seman egy kontra végén négygólosra növelte az előnyüket, amit – bármennyire is szoros volt addig a meccs – már nehéz volt behozni. A szentesi centerbejátszásokra nem fújtak a játékvezetők, összeállt a vendégek védekezése.

És jobban is pörögtek, ennek volt bizonyítéka, hogy még a harmadik negyed utolsó másodperceiben is a gólra törtek, amit emberelőnyben Kiss Csaba 0,6 másodperccel a vége előtt meg is szerzett, eldőlt, 6-11.

A negyedik negyedben Meixner Marcell remeklése nyomán nem tudott közelebb férkőzni a Szentes, s mivel elöl sem esett kétségbe a Szeged továbbra sem, nőtt a különbség. Győzött a Szeged, hozta a kötelezőt. Érdekesség, hogy a végén a két Pellei testvér, Frank, majd Kristóf is betalált, utóbbi vagányul szállt bele a meccsbe.

Eredmény – E.ON férfi ob I.-es bajnokság, A csoport, 8. forduló:

Valdor-Szentes-Szeged-Diapolo 8-14 (4-5, 1-2, 1-4, 2-3)
Gólszerzők:
Nagy M. 2, Vörös 2, Pellei K. 2, Somogyi, Hegedűs B., illetve Manhercz K. 4, Manhercz Á. 3, Seman 2, Kiss Cs. 2, Palotás G., Pellei F., Chilkó 

-d-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok