BENU férfi MK: Egerben szerzett előnyt a Fradi!

2015. november 21. 20:30

Varga Zsolt együttese Tóth Márton vezérletével 9–8-ra nyert a nagy rivális otthonában – nem kis meccsre van kilátás a vasárnapi visszavágóra. A Szolnok Debrecenben nyert magabiztosan.

Fotó: fradi.hu

Úgy kezdett az Eger, ahogy hazai medencében egy ilyen csapatnak kell: remekül védekezett, jól megszűrte ellenfele támadásait, nem kapott gólt az első negyedben. Lőtt ellenben kettőt, Hosnyánszky Norbert szerzett egy akciógólt és egy fórgólt. Igen ám, de a Ferencváros szép lassan magára talált, a második negyedben Aidan Roach és Jansik Szilárd révén egyenlíteni tudott. Innen egy teljesen új meccs vette kezdetét, amely mondani sem kell, hatalmas csatát hozott.

Érdekesség, hogy az Eger 4–3-nál vezetett utoljára!

A Ferencvárosban remekül védett Gárdonyi András, aki 53%-kal zárt (9/17), parádésan játszott Tóth Márton, de az egész csapat azt hozta, amit Varga Zsolt szeretett volna. Az Eger (amelyben Hosnyánszky vitte a prímet, a végére négy gólig jutott) rendre tudott egyenlíteni, ám Tóth előnygóljára - amely 3.29-cel a vége előtt született - már nem volt válasza. Nem volt, mert Gárdonyi hátrányban is védett, a blokkok is jó helyen voltak, s így nem született több hazai találat.

Fotó: Fehér Kálmán

Mindez azt jelenti, hogy a vasárnapi, népligeti visszavágót egygólos előnnyel kezdheti meg a Ferencváros.
 
A meccs egyik hőse, Tóth Márton így nyilatkozott: „Arról beszéltünk a találkozó előtt, hogy jó lenne egy szoros eredményt elérni Egerben. Gratulálok a csapatnak, mert idén először nagy bravúrt vittünk véghez. A sors fintora, hogy sajnos ez a győzelem nem jár három ponttal. Tulajdonképpen semmit nem ér, ha vasárnap a visszavágón nem fordítjuk magunk javára a párharcot, de azt gondolom még mindig jobb egy gólos előnnyel a Népligetbe menni, mint bármilyen más eredménnyel. Az is számított, hogy most először teljes kerettel állt ki a csapat.”

Varga Zsolt vezetőedző így fogalmazott: „Azt kértem a fiúktól, hogy próbáljunk egy gólra maradni az Egertől. Mivel idegenben játszottunk inkább arra gondoltam, hogy az ellenfélnél lesz az egy gól. Nagyon örülök, hogy úgy teljesítették a fiúk, hogy a mi irányunkban van az egy gól. Pontosan tudjuk, hogy ez még csak a félidő, vasárnap a Népligetben dől el a párharc, jelenleg lépéselőnyben vagyunk. A védekezésünk kiváló volt és a türelem is, mivel a kiállítási arány nem nekünk kedvezett.”
 
A címvédő Szolnok Jansik Dávid fórgóljával, majd a tarthatatlan Stefan Mitrovics sorozatban lőtt három góljával, Decker Attila védéseivel, kapott gól nélküli első negyeddel nyitott Debrecenben, azaz hamar, nagyon hamar tudatosította a hazaiakban, mennyi esélyük is lehet a mérkőzésen. Varga Tamás együttese persze a folytatásban becsülettel tette a dolgát, ám nem tudta megakadályozni a vendégek fölényes sikerét.

Eredmény – BENU férfi Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések

ZF-Eger–Ferencváros-PQS Waterpolo 8–9 (2–0, 2–3, 2–4, 2–2)
Gólszerzők:
Hosnyánszky 4, Erdélyi 2, Angyal, Szivós, ill. Tóth M. 3, Avramovics, Dőry, Nyéki, Roach, Swift, Jansik Sz.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Debrecen–Szolnoki Dózsa-Közgép 5–13 (0–4, 2–3, 1–3, 2–3)
Gólszerzők:
Kállay 2, Halek 2, Sergi, ill. Mitrovics 4, Jansik D. 3, Vámos 2, Madaras, Fülöp, Younger, Varga Dénes
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Már közölt eredmények:

Szegedi-Diapolo–Kaposvári VK 10–10 (1–2, 5–3, 2–2, 2–3)
Gólszerzők:
Sánta 2, Pellei 2, Sedlmayer 2, Kiss Cs., Seman, Kunac, Chilkó, ill. Kovács O. 3, Parezanovic 2, Polovic 2, Palotás S., Nikolov, Sántavy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–A-Híd-OSC-Újbuda 6–6 (3–1, 0–1, 2–2, 1–2)
Gólszerzők:
Fejős 2, Borsós, Kiss G., Illés, Fazekas, ill. Bátori 2, Kovács G., Juhász, Salamon, Graham
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok