Női Euroliga: összekerült az UVSE és a Szentes

2015. november 20. 13:22

A LEN illetékesei elkészítették a női európai kupasorozat első sorsolását.

Az athéni péntek esti európai Szuperkupa (Olympiakosz Pireusz-Plebiscito Padova) apropóján alakultak ki a csoportok.

A két magyar indulónak nem volt szerencséje, ugyanis egy csoportba került, más kérdés, hogy ketten mennek tovább a negyeddöntőbe mindegyik csoportból. Az, hogy ez be is következzen, a Spartak Volgográd ellen kell nyerni, hiszen nem kérdés, a szerb Crvena Zvezda nem képvisel továbbjutási reményekkel kecsegtető erőt.

Nemcsak a magyar indulók kerültek össze, hanem mind a négy négyesben (illetve egy ötösben) szerepel „duplázó”: az A csoportban a Kirishi és az Uralocska az oroszokat, a C csoportban a címvédő Olympiakosz és a Vouliagmeni a görögöket, míg a D-ben a Sabadell és a Mataro a spanyolokat képviseli.

A C jelű csoportban a címvédő mellett ott van a LEN-kupában az Imperia elleni döntőben alulmaradó Padova is, így ez a csoport kifejezetten erős.

A tavalyi szezonban az UVSE és a Szentes is másodikként került a negyeddöntőbe, ahol a szentesiek búcsúztak, a lilák viszont túljutottak a Padován és részt vehettek az athéni Final Fouron, ahol aztán végül a negyedik helyen zártak. A Szentes a LEN-kupa négyes döntőjében végzett a negyedik helyen.

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője a sorsolásról: "Nagyon örülök, hogy nem kell utazással töltenünk jó pár napot. Két hetünk lesz az Európa-bajnokság után felkészülni erre a tornára. Úgy gondolom, a két magyar csapat esélyes a továbbjutásra, minden bizonnyal a Szentes is örül a Volgográdnak. Az orosz válogatott gerince a Kirishiben játszik, és bár nem ismerem ezt az orosz csapatot, esélyesebbnek gondolom magunkat. A csoportelsőség a célunk!"
 
Tóth László, a Szentes vezetőedzője a sorsolásról: "Az UVSE-t és a belgrádi csapatot is ismerem, a Volgográdot nem. Mivel orosz csapat, vélhetően erős. Nem kérdés, hogy azon a meccsen dől majd el a továbbjutásunk. Ami a csapatomat illeti, most egy hullámvölgyben vagyunk, amiből csak akkor kerülhetünk ki, ha a játékosok szemlélete megváltozik. Sok apró dologban nyilvánul ez meg, profi játékosokról van szó, akik sokszor félve és gyámoltalanul játszanak, emellett a meccsre készülésben is akadnak hiányosságok. De ezen át lehet esni, át is kell, muszáj lesz."

Női Euroliga, selejtező-csoportok:

A csoport:


Kinef Kirishi (orosz)
Bayer Uerdingen Krefeld (német)
Uralocska Zlatoust (orosz)
St. Andreu (spanyol) – rendező

B csoport:

UVSE (magyar) - rendező
Crvena Zvezda (szerb)
Hungerit-Szentes (magyar)
Spartak Volgográd (orosz)

C csoport:

Olympiakosz Pireusz (görög)
Plebiscito Padova (olasz)
Vouliagmeni (görög)
London Otter (brit)
Clube Fluvial Portuense (portugál) – rendező

D csoport:

Sabadell (spanyol)
Universite Lille (francia) – rendező
CN Mataro (spanyol)
Despar Messina (olasz)

A selejtezőket 2016. február 5. és 7. között rendezik, a portugáliai csoport küzdelmei már 4-én elkezdődnek. A negyeddöntőker február 17-én és 27-én játsszák.
 
-ds-



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok