Ismét újvárosi öröm Szentesen

2015. november 18. 21:06

A kupameccs után a bajnokságban is nyert Mihók Attila csapata a csongrádiak otthonában. Az UVSE Egerben győzött, a BVSC a Szegedet múlta felül.

Fotó: Dunaújvárosi Főiskola

Az emlékezetes, sorsdöntő kupameccs után újra összecsapott a Szentes és a Dunaújváros, ezúttal a bajnokságban – és ismét nagy csatában nyertek a vendégek. Mihók Attila csapata rögvest a meccs elején kezébe vette az irányítást, főleg a balkezes Horváth Brigitta volt elemében, aki lőtt két gólt emberelőnyből. Előbb Kövér-Kis Réka, majd Gémes Alexe tudott egyenlíteni (jegyezzük meg, mindkét kiállítást Hevesi Anita harcolta ki), ám az újvárosiak rendre előnyt tudtak szerezni. A kupameccset szabaddobásával eldöntő Gurisatti Gréta, majd Szilágyi Dorottya is lőtt egy akciógólt.

Egyetlen másodperccel a negyed vége előtt szépített Gémes Anett Alexa, aki a Bujka Barbara által három másodperccel a vége előtt kibrusztolt fórt vágta be Kasó Orsolya kapujába.

A forgatókönyv a második etapban sem változott: egyenlített a Szentes (Kádár Ildikó előnyből volt eredményes), majd ismét ellépett két góllal a vendégcsapat: Gursatti és Szilágyi folytatta remeklését. Ezúttal 42 másodperccel a negyed vége előtt szépítettek a hazaiak (Kövér-Kis lőtt akciógólt), így a nagyszünetben 5–6 állt a táblán.

A harmadik negyed első percében Somhegyi Noémi centerezett össze egy találatot, azaz úgy tűnt, minden folytatódik. De aztán nem így történt! Tóth László csapatában megvillant Bujka Barbara. Egyszer, kétszer, háromszor. S miután közben hátul is stabilabb lett a társaság, a harmadik menet végére átvette a vezetést a Szentes!

Hogy mi hangzott el az utolsó szünetben újvárosi oldalon, sejteni lehet, hiszen alaposan „megnyomta” a végét a társaság. Sorozatban négy gólt szerezve (az utóbbi időben feltűnően jól játszó Ziegler Diána, „szokás szerint”’ a Gurisatti, Szilágyi kettős, majd Menczinger Kata talált be) fordította meg a partit. A végén Kövér-Kis már csak szépíteni tudott az eredményen, avagy a három pontot hazavitte Szentesről a Dunaújváros. A kapusok közül Bolonyai Flóra 50%-kal (11/22), míg Kasó Orsolya 53%-kal (10/19) zárt.

Egerben az UVSE erődemonstrációt tartva ütötte ki 22–9-re a házigazdát – meg kell említeni, hogy Keszthelyi Rita 6/6-tal zárt de bizony Hertzka Orsolya és Tóth Ildikó 4/5-ös mutatója is kiváló.

A BVSC-ben Illés Anna lőtt négy lövésből négy gólt, Sikter Diána is aktív volt, Petrovics Mátyás csapata így a Szeged győzte le magabiztosan (15-7).



Eredmény – Női ob I., 7. forduló
A csoport

Hungerit-Szentes–Dunaújvárosi Főiskola VE-Maarsk Graphics 9–11 (3–4, 2–2, 3–1, 1–4)
Gólszerzők:
Kövér-Kis 3, Bujka 3, Gémes 2, Kádár, ill. Gurisatti 3, Szilágyi 3, Horváth B. 2, Menczinger, Somhegyi, Ziegler
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger-EKF–UVSE 9–22 (3–5, 1–4, 1–7, 4–6)
Gólszerzők:
Pócsi 3, Ráski 2, Miklós, Szeredi, Hornyák, Parkes, ill. Keszthelyi 6, Tóth I. 4, Hertzka 4, Kisteleki H. 2, Takács V. 2, Szücs, Antal, Kuna
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló–Szegedi Vízmű-Taylor-Nash Szegedi Egyetem 15–7 (5–1, 5–3, 3–0, 2–3)
Gólszerzők:
Illés 4, Sikter 3, Takács O. 2, Farkas, Kisteleki D., Oravecz, Varga V., Máté, Gyöngyössy, ill. Dalmády P. 2, Tóth P. 2, Rudics, Lengyel A., Lengyel Dominika
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

B csoport


UVSE-Margitsziget–Kecskeméti VE 11–2 (3–0, 2–1, 4–0, 2–1)
Gólszerzők:
Mucsy 4, Gyárfás 4, Ádám 2, Bicskei, ill. Szabó V. 2
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Tatabánya VSE–KÓPÉ-Úszó, - Vízilabda SE 7–7 (2–0, 0–3, 2–4, 3–0)
Gólszerzők:
Tóth A. 4, Antalóczy 2, Szellák, ill. Rajkort 2, Muzsnay 2, Miló Sidló, Szűcs P., Sárvári
(Teljes jegyzőkönyv: itt)



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok