Szakmai továbbképzés is volt Kecskeméten

2015. november 18. 16:16

Kásás Zoltán és Gerendás György tartott előadást az érdeklődőknek.

Már a nagyok meccse előtt: Törös Károly, Gábor Antal, Kásás Zoltán, Szívós István és Béres Tímea

A keddi, magyar-román Világliga-selejtező előtt szakmai fórumot is tartottak a Kecskeméti Fürdőben. Az utánpótlás-képzés volt a fő téma. Kásás Zoltánt kérdeztük a részletekről.

„A kecskeméti klub kihasználta az alkalmat, és meghirdették a keddi szakmai továbbképzést. Gerendás Gyurival tartottunk egy előadást az utánpótlás-képzésről, az edzésekről, de sok minden másról is. Ez független előadás volt a szövetség edzőképzésétől, de voltak itt hallgatók Szegedről, Szentesről, Hódmezővásárhelyről és a kecskemétiek is sokan voltak. Ez egy lehetőség volt, hogy akár az újabb trendekről is beszélgessünk. Elég interaktív volt a délután, voltak, akik többször felszólaltak, mások kérdeztek. Kétórás volt az előadás, és még utána is voltak kérdések. Hasznos volt, nyilván mondtunk egy csomó olyan dolgot, amit ők maguk is tudnak. Amit igyekeztünk kihangsúlyozni az az, hogy mennyire lényeges, hogyan tartják meg az edzéseket, és hogy tanítják meg az alapokat.”

Természetesen rákérdeztünk az MVLSZ edzőképzésére is, a tapasztalatokra. Most ősszel indult a második évfolyam.

„Szeptemberben kezdtük, többen jelentkeztek, mint az első évben, 52-en. Kicsit megbolygatta az edzőtársadalmat a szövetségnek az a döntése, mely szerint 2017 szeptemberétől csak licenccel lehet majd leülni még egy gyerekcsapat kispadjára is. Miután nagyon sokféle edzői papír létezik, így általam ismeretlen cégek által is meghirdetett, majd elvégzett OKJ-s képzések, így nagy az összevisszaság. Most Faragó Tamást és Kovács Istvánt bíztuk meg azzal, hogy nézze át ezeket a képesítéseket, ezután el kell dönteniük, hogy elfogadható-e, vagy kell egy különbözeti tanfolyamot és vizsgát tenni, amit 2016-ban tervezünk elindítani. Akinek van egy egyéves edzői papírja, vélhetően nem sokat tanulhatott, más kérdés, ha az illető 10-15 évig edzősködik már – ezt mérlegelni kell, attól függetlenül, hogy mindenképpen igazolni kell a képesítést. A dolog lényege, hogy azt szeretnénk, alulképzett edzők ne dolgozzanak gyerekekkel” – foglalta össze Kásás Zoltán.
 
A délutáni szakmai előadás után előbb a KSI és a Kecskeméti Sportiskola utánpótlás-csapatai játszottak edzőmeccset, majd a két klub aláírta együttműködési megállapodását, hogy aztán következzen a végül 16-8-as magyar győzelemmel véget érő Világliga-selejtező Románia ellen.

-d-



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok