Salamon Ferenc: „Most jól kijött a lépés”

2015. november 18. 12:58

Az OSC játékosa négy gólt szerzett a Románia elleni keddi, kecskeméti Világliga-selejtezőn. A meccs után kérdeztük.

Fotó: Mikola Gábor

Ahogyan arról írtunk, 16-8-ra győzött a magyar válogatott második Világliga-selejtezőjén, ezzel a Grúzia ellen 18-10-es sikert arató Görögországgal közösen 6 pontos a csoportban. A fiatal magyar társaság lendületesen és határozottan játszott, Benedek Tibor elégedett volt a mérkőzést követően.

Vámos Márton és Salamon Ferenc lett a legeredményesebb, mindketten 4 gólt lőttek. Az OSC játékosa mosolyogva nyilatkozott nem sokkal a találkozó után.

„Mindig lehet hibát találni, ha akar az ember, de tényleg, most valóban kijött a lépés. Jól éreztem magam a vízben, egész hétvégén jól éreztem magam, örülök, hogy ez most gólokban is megmutatkozott. Nem éreztem a meccs közben, hogy baj lehet, nagyon magabiztosak voltunk. A kapusok is, Bisztró is jól szállt be, és ez adott egy magabiztosságot nekünk. Bátrabban játszottunk védekezésben, és ezáltal támadásban is hatékonyabbak voltunk. A meccs elején elmentünk 3-0-ra, ott feljöttek 3-2-re, amikor volt talán egy kis kérdőjel, de annyira az elején jártunk még akkor, hogy abból nem lehetett nagy következtetést levonni. Később sikerült megtartani a 3-4 gólos különbséget, és a végén már elfáradtak, így tudtuk még növelni is ezt” – mondta.

A csapat hétfő este az emberelőnyöket gyakorolta kizárólag, ebben a mutatóban jól teljesített a válogatott a románok ellen.

Minden meccs más, sok múlik azon, mennyire vagyunk összeszokottak. Ha mindenki ugyanazt csinálja emberhátrányban vagy emberelőnyben, akkor olyan hatékonyak tudunk lenni, mint ezen a meccsen. A következőn is dönthet ez, mert a görögök ellen sokkal nehezebb lesz, az már egy igazi mérföldkő lesz a felkészülésünkben. Én úgy készülök, hogy utazok Athénba, de ehhez még a hátralévő időben is tennem kell, a klubcsapatomban. Meglátjuk, majd a kapitány kinek szavaz bizalmat. Ha nekem is, élni szeretnék a lehetőséggel” – tette hozzá.

Salamon Ferenc már a hétvégén, a Honvéd elleni kupanegyeddöntőben bizonyíthat, az OSC ugyanis szombaton először a Kőér utcába látogat, majd másnap a Kondorosi úton lesz a visszavágó. A mostani válogatott keretben Bisztritsányi Dávid, Bátori Bence, Kovács Gábor, Decker Ádám is OSC-sként volt jelen (Gór-Nagy Miklós is az összetartáson volt, de a meccsen nem játszott), azaz ők egy eheti meccsel a testükben érkeznek el a hétvégéi erőpróbához.

„Nem lesz könnyű, a Honvéd jó kis csapat, mi pedig elég fáradtak vagyunk. Persze, ezzel nem lehet takarózni, nem lehet félvállról venni semmilyen mérkőzést. Főleg az első meccsen kell maximális koncentráció, nehéz meccsre számítok. Balázstól kaptunk a válogatott meccs után egy kis pihenőt, próbáljuk a hétvégére összerakni magunkat” – mondta Salamon Ferenc arról, a fáradtság lehet-e hátráltató tényező.

Vélhetően nem, de ettől még izgalmas, jó párharc lehet a Honvéd-OSC randevú.

-d-



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok