Telt ház lesz Kecskeméten, készül a válogatott

2015. november 16. 14:36

A szolnoki edzések és az ott játszott kétkapuk után már Kecskeméten készül a férfiválogatott a románok elleni Világliga-selejtezőre. Este kiderült, Gór-Nagy Miklós marad ki a keretből a meccsre.

Fotó: Dobos Sándor

A grúzok elleni sikert követően második győzelmére készül Benedek Tibor csapata, Románia legyőzése kötelező, ha a válogatott tovább szeretne jutni, és miért is ne szeretne. Ahogyan az előző mérkőzés előtt, most is fontosnak látta a kapitány, hogy erős, nagyon erős edzőmeccseken edződjön a fiatal társaság, mindkét alkalommal a Szolnok bajnokcsapata volt ebben partner.

Ezen a hétvégén is megmérkőztek Szolnokon, hogy aztán vasárnap kora délután a csapat átutazzon a keddi mérkőzés helyszínére, Kecskemétre – itt nézték a fiúk este közösen a magyar-román labdarúgó Eb-selejtezőt is. A csapattal ekkor már nem tartott Zalánki Gergő, Lévai Márton és Hárai Balázs. Előbbi kettő sérülés, illetve betegség miatt nem utazott tovább, Hárai pedig a tervek szerint sem játszott volna kedden, Románia ellen.

Helyén majd Mezei Tamás lesz ott, aki a hétfő délelőtti felmérőn az egyik legjobb volt (legalábbis az elején), mármint a 200 méter időre leúszásában. Merthogy felmérő volt a program a tréningen, a már korábban is alkalmazott pulzusmérés. A játékosok a vízbe ugrás előtt felvették a „bikinit”, a mellényben egy érzékelővel, amely folyamatosan mérte a pulzusukat, így bármikor rá lehetett kérdezni az aktuális értékre.

Fotó: Dobos Sándor

A válogatott tagjai időre úsztak 200 métert, a kezdés előtt és 100 méter után is feljegyezték a pulzust, majd egy perc pihenő után újra 200 méter következett, hasonló adatszolgáltatás mentén. A majdnem másfél órás program után belefért még egy kis taktikai labdás edzésszakasz is, hogy aztán majd este jöjjön még egy hétfői vizes edzés. Láthatóan elfáradtak a fiúk a foglalkozás végén, de ez a műfaj már csak ilyen.
 
Mezei Tamás így nyilatkozott hétfő este:

„Hosszú volt a három kétkapu, és a mai nap is fárasztó volt, de keddre rendben leszünk. Személy szerint én még csak tanulom a dolgokat, mit hogyan szeretne csinálni a válogatott támadásban és védekezésben. Hasznos volt az együttlét. Elsősorban a győzelemre számítok holnap, én pedig szeretnék minél jobban játszani. Jó formában érzem magam, jó eredményeket is értünk el a csapattal az elmúlt időszakban. Bizakodó vagyok.”

 
Este aztán kizárlólag az emberelőnyös szituációkat gyakorolták a fiúk, hiszen Benedek Tibor tájékoztatása szerint ez nem ment igazán a szolnokiak elleni kétkapuk során. A kapitány hétfő este adott videóinterjújában elmondta, megint jól sikerült a felkészülés, köszönetet is mondott a Szolnoknak mindezért. A játékosok komolyan vették az eddigi munkát, elégedett a látottakkal. Gór-Nagy Miklós marad majd ki a csapatból, ő volt legutóbb a csapatkapitány, ezt a feladatot majd Nagy Viktor látja el kedden - először. 

Fotó: Dobos Sándor

A kecskeméti rendezők tájékoztatása szerint gyakorlatilag minden jegy elkelt a keddi meccsre, nem is nyit majd ki a pénztár. Ez 1000 nézőt jelent majd, hiszen a főlelátó mellett lesznek még székek a két kapu mögött is.

A magyar válogatott kerete:

Nagy
Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda) – kapusok

Bátori Bence, Salamon Ferenc, Decker Ádám, Kovács Gábor (mind A-Híd-OSC-Újbuda), Mezei Tamás, Vámos Márton, Jansik Dávid (mindhárman Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Tóth Márton (FTC-PQS Waterpolo), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs (ZF-Eger)


A Világliga-csoport állása:

1. Görögország 3 pont
2. Magyarország 3 pont
3. Grúzia 0 pont
4. Románia 0 pont

A csoport keddi programja:

Magyarország-Románia – 20 óra 15
Kecskemét, vezeti:
Ivanovski (montenegrói), Colominas (spanyol)

Görögország-Grúzia – 19 óra
Athén, vezeti:
Gerzanich (orosz), Vlasic (horvát)

A további mérkőzéseken:

Szerbia-Spanyolország (Újvidék)
Horvátország-Oroszország (Zadar)
Olaszország-Törökország (Róma)
A Franciaország-Montenegró mérkőzést elhalasztották.
 
-ds-


Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok