Debrecen-Vasas: igen fontos bajnoki jön

2015. november 13. 18:11

A csoportbéli négy közé jutás szempontjából kulcsfontosságú meccset rendeznek szombaton kora délután Debrecenben. Rövid előzetes.

Fotó: Vasas SC

Annak ellenére, hogy a magyar férfiválogatott kedden Világliga-selejtezőt játszik Kecskeméten Románia ellen, két bajnoki mérkőzést rendeznek a hétvégén, ráadásul mindkettőt közvetíti az M4 Sport is.

(Benedek Tibor keretéből ez egy embert érint, a debreceni Lévai Mártont, ugyanis a DVSE a Vasast fogadja szombaton fél háromtól, míg vasárnap a BVSC a Kaposvárt próbálja legyőzni a Szőnyi úton.)

A két meccs már a második körből következik, az „odavágók” után az alapszakasz visszavágói indulnak a hétvégén. Ezen kívül még egy fordulót rendeznek majd idén, a többit már csak jövőre, a belgrádi Európa-bajnokság után.

Ismert, a kétcsoportos alapszakasz első négy helyezettje folytatja majd a felsőházban, és mindkét nyolcasban nagy harc várható majd az utolsó, negyedik továbbjutó helyért. A B csoportban emiatt (is) lesz fontos a Debrecen és a Vasas mérkőzése.

Jelenleg ugyanis mindkét csapat azonos mutatóval áll, 4 győzelemmel és 3 vereséggel. Kettejük mérkőzésén némi meglepetésre a Vasas győzött 9-8-ra (a Magyar Kupában visszavágott a DVSE). A piros-kékek egyébként eddig hat alkalommal is idegenben játszottak, így a pozitív mérleg számukra ezért is örömteli. Az OSC mellett a Fradi ellen is simán kaptak ki, a Honvédtól pedig valamivel szorosabb eredmény mellett.

Bóbis Máté szerezte eddig a Vasas góljainak legnagyobb részét, szám szerint 17-et, amivel a góllövőlista negyedik helyén áll. Mellesleg ebből 11 is akciógól volt, ezzel vezeti ezt a mutatót négyes holtversenyben. Erősödött a Vasas a brazil válogatott Adria Delgadóval, és látszik az is, a montenegrói Saric is meghatározó a csapatban.

Bóbis Mátét kérdeztük a szombati találkozóról.

„Tényleg az egyik legfontosabb mérkőzés következik az alapszakaszban, a négy közé jutás szempontjából. Rangadó lesz ez nekünk, és ennek szellemében is készültünk. Küzdelmes meccsre számítok, ahol a védekezés dönthet, ebben látom a győzelem kulcsát. Legutóbb, amikor a debreceniekkel találkoztunk, nyolc gólon tudtuk őket tartani. Lehet, hogy akkor meglepetés volt, hogy meg tudtuk őket verni, de holnap is nyerni szeretnénk. A célunk mindig az, hogy kihozzuk a maximumot az adott meccsből, emellett szeretnénk az első négybe jutni, erre megvan jelenleg minden esélyünk”
– mondta a Vasas 5-öse.

„Jól érzem magam a csapatban, elég fontos szerep hárul rám, támadásban, irányításban és góllövésben, igyekszem ezeknek az elvárásoknak megfelelni. Taktikailag több variációnk van Delgado érkezésével, de neki is kell egy kis idő, amíg a tétmeccsekhez is hozzászokik, remélem, szombaton ő is lép egyet előre. Bízhatunk abban is, hogy a második körben már otthon játszhatunk. Ezen a héten már a benti medencében edzhettünk a Komjádi-uszodában, eddig kint gyakoroltunk”
- tette hozzá a korábban Pécsett és a Ferencvárosban pólózó Bóbis Máté.

A Debrecen nagy bravúrt hajtott végre az OSC legyőzésével, de a Fradi és a Honvéd ellen is kikaptak, akkor nem tudták átlépni saját árnyékukat. A keret pedig alkalmasnak tetszett erre, a második körben kell majd javítaniuk a mutatón.
 
Halek Márton kérdeztük a meccs apropóján: "Kétszer találkoztunk idén a Vasassal, a bajnokságban a Szőnyi úton rendezett meccsen nem volt igazán szerencsénk, hibáztunk is fontos helyzetekben, így a szoros meccset elvesztettük. A Magyar Kupában összehozott minket a sors, és ott egy nagyon sima győzelmet arattunk. Azt mondom, hogy nem ebből a meccsből kell kiindulni, mert nincs ekkora különbség a két csapat között. Készülünk belőlük, tele van a Vasas fiatal tehetségekkel, a légiósaik is jók, nem beszélve Steinmetz Ádámról, őt nem kell senkinek sem bemutatni. Igazi hatpontos meccs lesz a szombati, mert ha nyerünk, akkor pontszámban is lehagyjuk őket. Aki holnap nyer, az nagy lépést tesz a négy közé kerüléshez. Jó a hangulat a csapaton belül, a nagykanizsai Magyar Kupa-selejtező után nem is jöttünk haza Debrecenbe, hanem mentünk Budapestre, a Honvéd elleni meccsre, majd onnan Pécsre. Ez a pár nap segített abban, hogy jobban összekovácsolódjunk, de éppen elég is volt, azért egymás agyára sem szerettünk volna menni. Újult erővel tértünk vissza Debrecenbe, jó erőben vagyunk, jó formában, azt hiszem, fejben dől majd el sok minden szombaton, végig pörögni kell majd" - foglalta össze az Universiade-győztes pólós.

A debreceni szervezők egyébként meglepetéssel várják a kilátogató drukkereket, ugyanis közöttük egy 10 ezer forintos vacsorameghívást sorsolnak majd ki – olvasható a dvse.hu oldalon.

A Debrecen eddigi mérkőzései:

Debrecen-UVSE 8-5
KSI-Debrecen 4-12
Vasas-Debrecen 9-8 (3-2, 2-2, 3-3, 1-1)
Gólszerzők:
Bóbis 4, Bencz, Gyárfás, Hőna, Steinmetz Á., Saric, illetve Szőke 3, Kállay 2, Mora 2, Süveges
Debrecen-OSC 7-5
FTC-Debrecen 10-7
Honvéd-Debrecen 8-5
Pécs-Debrecen 4-10

A Vasas eddigi mérkőzései:

KSI-Vasas 8-14
Vasas-Debrecen 9-8 (3-2, 2-2, 3-3, 1-1)
Gólszerzők:
Bóbis 4, Bencz, Gyárfás, Hőna, Steinmetz Á., Saric, illetve Szőke 3, Kállay 2, Mora 2, Süveges
OSC-Vasas 16-7
FTC-Vasas 10-3
Honvéd-Vasas 13-9
Pécs-Vasas 8-9
UVSE-Vasas 11-14

A B csoport állása a 7. fordulót követően:

1. OSC 18 pont
2. Honvéd 18 pont
3. Ferencváros 15 pont
4. Vasas 12 pont
5. Debrecen 12 pont
6. UVSE 6 pont
7. Pécs 3 pont
8. KSI 0 pont

E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 8. forduló:

A csoport:

November 15.:

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló-Kaposvári VK – 14 óra 30; TV: M4 Sport

November 25., szerda:

EBP-Tatabánya-Szolnoki Dózsa-Közgép – 19 óra
Pannergy-Miskolci VLC-ZF-Eger – 19 óra
Valdor-Szentes-Szeged-Diapolo – 19 óra

B csoport:

November 14., szombat:

Debreceni VSE-VasasPlaket – 14 óra 30; TV: M4 Sport

November 25., szerda:

FTC-PQS Waterpolo-KSI SE – 19 óra
A-Híd-OSC-Újbuda-PVSK-Mecsek Füszért – 19 óra 30
UVSE-Hunguest Hotels-RacioNet-Honvéd – 19 óra 30

-ds-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok